Αρχική Uncategorized ΒΟΛΟΣ… ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑΣ από το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ο ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ...

ΒΟΛΟΣ… ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑΣ από το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ο ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ – ΠΡΟΦΑΝΩΣ και ΔΕΝ “ΕΓΛΥΨΕ” ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για ΘΕΣΕΙΣ ΚΟΡΥΦΗΣ!! – ΑΠΟ τους ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ που “ΔΕΧΟΤΑΝ” ΚΡΙΤΙΚΗ…

134
0

Κατέθεσε αίτηση αποστρατείας και αποστρατεύεται

Με μια σεμνή αποχαιρετιστήρια τελετή στο γραφείο του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών στις 30 Δεκεμβρίου, έκλεισε τον 29ετή κύκλο υπηρεσίας του στη δημόσια σφαίρα, ο μέχρι 29/12/2022 Γ ΔΟΥ του ΥΝΑΝΠ Υποναύαρχος Λ.Σ. Χρήστος Κανάκης.

Ο κ. Κανάκης, που είναι κάτοικος Βόλου επί σειρά ετών, κατέθεσε αίτηση αποστρατείας και αποστρατεύεται με τον βαθμό του Αντιναυάρχου.

Ο Χρήστος Κανάκης κατετάγη στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. το 1993 ως πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημοσίου Δικαίου της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του παρακολούθησε σειρά εκπαιδεύσεων σε θέματα ασφάλειας, ανάκρισης, στην εκπαίδευση εκπαιδευτών ενηλίκων, σε θέματα πληροφορικής και νέων τεχνολογιών, ριζοσπαστικοποίησης και εξτρεμισμού, στη διακυβέρνηση περιπολικών σκαφών, στη διακλαδική συνεργασία σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ως επίσης σε θέματα ανακριτικής και ψυχολογίας, σε διάφορα εκπαιδευτικά κέντρα της ημεδαπής και της αλλοδαπής.

Το 2011 με υποτροφία της Αμερικανικής Πρεσβείας Αθηνών μετέβη στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας στην Ουάσιγκτον, όπου παρακολούθησε με επιτυχία εξάμηνο διεθνές πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με θέμα την εσωτερική ασφάλεια.

Διετέλεσε επίσης Διευθυντής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και αξιολογήθηκε ευμενώς για δύο συνεχόμενα έτη από την Ειδική επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων (2016-2017).

Έχει υπηρετήσει σε διάφορες Λιμενικές Αρχές του εσωτερικού (Κως, Ρόδος Πειραιάς, Βόλος), στο Προξενικό Λιμεναρχείο Κωστάντζας στη Ρουμανία (2013-2016), στη Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου ΛΣ, στη διακλαδική Διεύθυνση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων (Δ.Α.Ο.Α.).

Έχει υπηρετήσει σε όλες τις θέσεις Διοίκησης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου από το 2004 και έχει διατελέσει για δύο θητείες ως Κεντρικός Λιμενάρχης Βόλου(2011-2013) και (2018-2019) καθώς επίσης και ως Διοικητής στην 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ. με έδρα το Βόλο (2019-2022).

Αξίζει να αναφερθεί ότι στις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2021 στη Βόρεια Εύβοια και ως επικεφαλής της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λ.Σ., ο Χρήστος Κανάκης είχε την ευθύνη συντονισμού όλων των επιχειρησιακών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος, οι προσπάθειες των οποίων είχαν ως αποτέλεσμα τον απεγκλωβισμό και την ασφαλή απομάκρυνση περίπου 3000 ατόμων από φλεγόμενους οικισμούς και παραθεριστικά θέρετρα της περιοχής.

Τον Μάρτιο του 2022 προήχθη από το ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων του Λ.Σ στο βαθμό του Υποναυάρχου Λ.Σ και τοποθετήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας στη θέση του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών.

Μιλάει αγγλικά. Είναι παντρεμένος με τη Δήμητρα Νικολακάκου έχουν τρία παιδιά και διαμένουν στον Βόλο.

Έχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα μετάλλια και παράσημα του βαθμού του.

Ο Υποναύαρχος Λ.Σ Χρήστος Κανάκης πρόκειται να προαχθεί στο βαθμό του Αντιναυάρχου Λ.Σ για ένα μήνα, μετά το πέρας του οποίου θα εκδοθεί το προβλεπόμενο Π.Δ. για την αποστρατεία του.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΙΜΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΣΚΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ. ΛΑΜΒΑΝΕ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΔΙΝΕ ΛΥΣΕΙΣ

Προηγούμενο άρθροΤο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η Αντέλ
Επόμενο άρθροΗ Γερμανία θα παραδώσει περίπου 40 οχήματα Marder στην Ουκρανία το 2023