Αρχική Ελλάδα Νέο Renault Symbioz: Οικογενειακό, οικονομικό και πολλά υποσχόμενο

Νέο Renault Symbioz: Οικογενειακό, οικονομικό και πολλά υποσχόμενο

45
0


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Renault παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο, έτοιμο να λύσει τα χέρια κάθε οικογενειάρχη. Ο λόγος για το ολοκαίνουργιο Symbioz ένα SUV της κατηγορίας C, το οποίο, σύμφωνα με την εταιρεία, θυμίζει τα ευρύχωρα, ευέλικτα μοντέλα του παρελθόντος, όπως το Renault 16 και τα πρωτότυπα Scenic και Espace.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μία περίοδο όπου στην μικρότερη κατηγορία των B-SUV οι επιλογές είναι δεκάδες, η Renault φέρνει ένα νέο παίχτη μεγαλύτερης κατηγορίας με στόχο να πάρει στο μέρος της, όσους βάζουν την πρακτικότητα πάνω από όλα. Κάτι το οποίο προσφέρει και το νέο Scenic E-Tech το οποίο όμως απευθύνεται σε όσους έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αντίθεση και προς τιμήν της Renault, το νέο Symbioz προσφέρεται με ένα πλήρως υβριδικό τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα.

Ο βενζινοκινητήρας 1,6 λίτρων αποδίδει από μόνος του 95 ίππους, αλλά σε συνδυασμό με έναν κύριο ηλεκτροκινητήρα 53 ίππων και μια γεννήτρια εκκίνησης 25 ίππων, αποδίδει συνολικά 145 ίππους μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων και αποκλειστικά στους μπροστινούς τροχούς. Περιέργως, το κιβώτιο ταχυτήτων έχει τέσσερις σχέσεις για τον βενζινοκινητήρα και δύο για τον ηλεκτροκινητήρα.

Το μήκους 4.413χλστ. Symbioz τοποθετείται ανάμεσα στα υπάρχοντα – και επίσης μερικώς εξηλεκτρισμένα – SUV της μάρκας, το μικρότερο Captur και το μεγαλύτερο Austral, και πατάει στην ίδια πλατφόρμα CMF-B που χρησιμοποιείται από το Captur και το supermini Clio. Υπάρχει μια σαφής οπτική σύνδεση μεταξύ του Symbioz και του Captur στο μπροστινό μέρος, αλλά σε άλλα σημεία του οχήματος, η σχεδίαση είναι με περισσότερες γωνίες.

Ένας συρόμενος πίσω πάγκος αυξάνει τον χώρο αποσκευών από τα 492 λίτρα σε 624λτ., ενώ η Renault λέει ότι υπάρχουν 24,7 λίτρα αποθηκευτικού χώρου μέσα στην καμπίνα, συμπεριλαμβανομένων 7 λίτρων στο ντουλαπάκι.

Οι αγοραστές του Symbioz μπορούν να επιλέξουν την ίδια γυάλινη οροφή Solarbay η οποία μπορεί με το πάτημα ενός κουμπιού να γίνει από διάφανη, αδιαφανής. Μάλιστα αυτή η εντολή γίνεται είτε με το πάτημα ενός διακόπτη, είτε με φωνητική εντολή, χρησιμοποιώντας τη στάνταρ τεχνολογία Google Assistant που είναι ενσωματωμένη στην κάθετη οθόνη αφής 10,4 ιντσών.

Δεδομένης της δέσμευσης της Renault για την ασφάλεια τα τελευταία 25 χρόνια, δεν αποτελεί έκπληξη να μάθετε ότι το Symbioz είναι γεμάτο με 24 λειτουργίες ασφαλείας

Πρώτες παραγγελίες και οριστικές τιμές, τον Ιούλιο του 2024.



zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΕΟΣ στην ΚΑΡΔΙΑ της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ του ΒΟΛΟΥ
Επόμενο άρθροΗΠΑ: Κάμερα κατέγραψε 33χρονο τρανς να προσπαθεί να αρπάξει παιδιά από σχολείο