Αρχική Ελλάδα H νέα Triumph Daytona 660 ήρθε και ανακοινώθηκε η τιμή της

H νέα Triumph Daytona 660 ήρθε και ανακοινώθηκε η τιμή της

33
0


H Triumph Motorcycles έδωσε στη δημοσιότητα το νέο τιμοκατάλογο μοτοσυκλετών ο οποίος περιλαμβάνει και την τιμή της νέας Daytona 660 μοντέλο 2024.

Η νέα supersport της Triumph η Daytona 660 έχει αρκετά κοινά στοιχεία με την γυμνή Trident 660 και την On Off Tiger Sport 660.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Triumph Daytona 660 στοχεύει στη νέα μεσαία κατηγορία των supersport όπως οι δικύλινδρες Yamaha R7 και Kawasaki Ninja 650, η V2Aprilia RS660 και η τετρακύλινδρη Honda CBR650R.

Ο κινητήρας της βασίζεται στον γνωστό τρικύλινδρο 660 της Triumph που φοράνε και οι  Trident και Tiger Sport 660 και το πλαίσιο σε αυτό της Trindet 660 αλλά με αρκετές αλλαγές.

Σε σχέση με τον κινητήρα της Trident έχει δεχθεί πολλές αλλαγές με τη νέα Daytona να διαθέτει τρία μεμονωμένα σώματα γκαζιού, μεγαλύτερες βαλβίδες εξαγωγής, εκκεντροφόρους μεγαλύτερης βύθισης, νέα έμβολα, νέο θάλαμο καύσης και νέο στρόφαλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών είναι ένας κινητήρας αποδίδει 93 ίππους στις 11.250 σ.α.λ. και 69 Nm ροπής, με το 80% αυτής της ροπής να είναι διαθέσιμο μόλις πάνω από τις 3.000 σ.α.λ..

Το πλαίσιο έχει ανασχεδιαστεί με νέα γεωμετρία με μικρότερο ίχνος και περισσότερο βάρος στο εμπρός μέρος για ταχύτερη αλλαγή κατεύθυνσης. Συνολικά, η Daytona είναι ελαφρώς μακρύτερη από την Trident 660, με μεταξόνιο 1425,6 mm, κλίση κάστερ 23,8 μοιρών και ίχνος trail 82,3 mm.

Το μπροστινό σύστημα είναι Showa Big-Piston με καλάμια 41 mm ξεχωριστής λειτουργίας συμπίεσης-επαναφοράς και το πίσω αμορτισέρ επίσης της Showa είναι ρυθμισμένα για οδήγηση στο δρόμο ή την πίστα.

Τα φρένα με την επωνυμία Triumph και αναπτύχθηκαν από την Continental και περιλαμβάνουν δυο δίσκους διαμέτρου 310mm με ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων στο μπροστινό μέρος και δίσκο 210 mm πίσω σε συνεργασία με ABS δύο καναλιών.

Οι ελαφριές ζάντες πέντε ακτινών από χυτό αλουμίνιο φοράνε τα νέα Power 6 της Michelin που προσφέρουν σταθερή οδική συμπεριφορά σε βρεγμένες και στεγνές συνθήκες.

Σε ότι αφορά τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό ασφάλειας πέρα από το ABS περιλαμβάνει, γκάζι ride-by-wire, τρία προγράμματα οδήγησης – Sport, Road και Rain και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης που μπορεί να απενεργοποιηθεί.

Η οθόνη οργάνων είναι έγχρωμη TFT, οι διπλοί προβολείς και το πίσω φως είναι LED, τα αγωνιστικά κλιπ-ον είναι τοποθετημένα επάνω από την πλάκα του τιμονιού και η σέλα έχει ύψος 810 χλστ και στενή σιλουέτα, ενώ διατίθεται και μια χαμηλή σέλα ,ως αξεσουάρ, στα μόλις 785 χλστ.

Το διάστημα σέρβις 16.000 χιλιομέτρων, η εγγύηση απεριόριστων χιλιομέτρων δύο ετών σε συνδυασμό με την τιμή που έχει ορισθεί στα  9.990€ κάνουν τη νέα Daytona 660 μια εξαιρετικά δελεαστική πρόταση στην κατηγορία.



zougla.gr

Προηγούμενο άρθροGreek Mafia: Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες συλληφθέντων για δολοφονίες και εκρήξεις
Επόμενο άρθροΚωνσταντινούπολη: Εκτεταμένα επεισόδια στην πορεία για την Πρωτομαγιά