Αρχική Κεντρική Ελλάδα Η ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ ΑΠΑΝΤΑ στο VOLIOTAKI.GR για τον ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ της ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ...

Η ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ ΑΠΑΝΤΑ στο VOLIOTAKI.GR για τον ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ της ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ στην ΑΓΡΙΑ

838
0

Σε συνέχεια των δύο σχολίων – δημοσιευμάτων του Voliotaki.gr και για το θέμα του βρεφονηπιακού σταθμού της Μητρόπολης στην Αγριά, η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Ζέττα Μακρή έστειλε την κάτωθι απάντηση:

“Επανέρχομαι στο δημοσίευμά σας για τον βρεφονηπιακό σταθμό της Αγριάς με την βεβαιότητα ότι η απάντησή μου θα δημοσιευθεί.

Μέχρι πρότινος, οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί αποτελούσαν αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Πλέον, η αρμοδιότητα, αφενός, των ιδιωτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών έχει μεταφερθεί στο νεοσύστατο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και, αφετέρου, των δημοτικών παραμένει στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η δε στέγαση οποιασδήποτε εκπαιδευτικής δομής ή προσθήκης σε υφιστάμενη, ή μίσθωσης κτηρίου, ή ανακαίνισης ή μετεγκατάστασης ή συστέγασης αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα των Δήμων και κάθε τέτοια ανάγκη εξετάζεται από την αρμόδια Επιτροπή Καταλληλόλητας, η οποία και εκδίδει σχετικό πόρισμα σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Για μία ακόμη φορά, θα ήθελα να τονίσω ότι για μένα παραμένει πρωταρχικής σημασίας η επίλυση κομβικών θεμάτων που απασχολούν την καθημερινότητα των συμπολιτών μου στην Μαγνησία. Όμως, για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών θα πρέπει να είναι απολύτως σαφής ο διαχωρισμός των θεσμικών αρμοδιοτήτων για την τάχιστη διευθέτηση των ζητημάτων που ανακύπτουν”.

Σε λίγη ώρα θα αναρτηθεί η ανταπάντηση του Voliotaki.gr

Σχετικά:

Προηγούμενο άρθροΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ: Η ΑΓΩΝΙΑ των ΚΑΤΟΙΚΩΝ της ΚΑΡΛΑΣ στη ΒΟΥΛΗ
Επόμενο άρθροΗ ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ του VOLIOTAKI.GR στην ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ για τον ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ της ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ στην ΑΓΡΙΑ