Αρχική Ελλάδα iPhone 15: Σήμερα η παρουσίαση από την Apple – Τα νέα χαρακτηριστικά...

iPhone 15: Σήμερα η παρουσίαση από την Apple – Τα νέα χαρακτηριστικά και η τιμή

48
0


Σήμερα στις 20:00 (ώρα Ελλάδος) αναμένεται η παρουσίαση των νέων iPhone 15, στην ετήσια φθινοπωρινή εκδήλωση της Apple στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας. Τα νέα μοντέλα υπολογίζεται πως θα είναι διαθέσιμα προς πώληση στις ΗΠΑ στις 22 Σεπτεμβρίου ενώ αυτή είναι και η πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας στην Ελλάδα, καθώς φαίνεται ότι φέτος η χώρα μας περιλαμβάνεται στο πρώτο κύμα κυκλοφορίας του κινητού.

Η εταιρεία κάνει λόγο για τα καλύτερα μοντέλα που έχει κυκλοφορήσει ποτέ, ωστόσο με βάση τις πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει έως τώρα, οι καινοτομίες δεν φαίνεται να είναι πολύ μεγάλες σε αντίθεση με την τιμή η οποία αναμένεται να αυξηθεί αισθητά. Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που προστέθηκε για να… δικαιολογήσει την τιμή του είναι το περίβλημα τιτανίου το οποίο θα αντικαταστήσει το ατσάλι, μειώνοντας έτσι το συνολικό βάρος των τηλεφώνων αλλά αυξάνοντας παράλληλα την τιμή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα χαρακτηριστικά των νέων iPhone 15

Κάμερα

Η Apple είναι επίσης πιθανό να εστιάσει στις βελτιώσεις της κάμερας και του τσιπ των κινητών της. Το μεγαλύτερο και ακριβότερο μοντέλο iPhone, το Pro, θα μπορούσε να αποκτήσει έναν νέο φακό που μπορεί να κάνει ζουμ με διπλάσια ισχύ από τον φακό 3x zoom του iPhone 14 Pro, σύμφωνα με το Bloomberg.

Θύρα φόρτισης USB-C 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πιο μεγάλη αλλαγή που αναμένεται να παρουσιάσει η Apple είναι ο τρόπος φόρτισης των iPhones. Η εταιρεία αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη θύρα φόρτισης Lightning, που είχε βάλει στα κινητά της το 2012, και να συμμορφωθεί με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαιτεί πλέον μέχρι το 2024 όλα τα smartphones, οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και τα tablets να φορτίζουν σε θύρα USB-C. Η συγκεκριμένη θύρα στα iPhones θα ταιριάζει με την ίδια θύρα φόρτισης σε τηλέφωνα Android, νεότερους φορητούς υπολογιστές, iPads, ασύρματα ακουστικά και άλλα gadgets.

Πόσο θα κοστίζουν

Τα επερχόμενα μοντέλα iPhone 15 Pro της Apple θα είναι πιθανότατα πιο ακριβά από τα τρέχοντα μοντέλα, σύμφωνα με τον Τιμ Λονγκ, αναλυτή της βρετανικής τράπεζας Barclays. Ο Τιμ Λονγκ δήλωσε ότι οι πληροφορίες αυτές βασίζονται σε συζητήσεις με εταιρείες εφοδιαστικής αλυσίδας στην Ασία.

Το iPhone 15 Pro θα κοστίζει έως και 100 δολάρια περισσότερο από το iPhone 14 Pro και το iPhone 15 Pro Max θα είναι 100 έως 200 δολάρια ακριβότερο από το iPhone 14 Pro Max. O Long πιστεύει ότι οι τιμές θα είναι ίδιες για τα μοντέλα iPhone 15 και iPhone 15 Plus, αναφέρει η ιστοσελίδα macrumors.com.

Με βάση τις εκτιμήσεις του Long, η τιμολόγηση για τη σειρά iPhone 15 στις ΗΠΑ θα μπορούσε να έχει ως εξής:

iPhone 15: 799 δολάρια
iPhone 15 Plus: 899 δολάρια
iPhone 15 Pro: Έως 1.099 δολάρια (από 999 δολάρια τώρα)
iPhone 15 Pro Max: Έως 1.299 δολάρια (1.099 δολάρια τώρα)
Στην Ελλάδα το iPhone 14 Pro Max των 128GB κοστίζει 1.549 ευρώ.



Zougla.gr

Προηγούμενο άρθροUEFA: Βασικός στόχος η ευημερία των παικτών
Επόμενο άρθροΕΦΚΑ: Αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών από πυρόπληκτους