Αρχική Ελλάδα Επίσημο: Ο Newey αποχωρεί από τη Red Bull μετά από 20 χρόνια...

Επίσημο: Ο Newey αποχωρεί από τη Red Bull μετά από 20 χρόνια συνεργασίας – Πάει Ferrari;

29
0


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Newey εντάχθηκε στη Red Bull πριν από τη δεύτερη σεζόν της F1 το 2006 και έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχία της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια, βοηθώντας τη να μετατραπεί από μεσαία ομάδα, στον απόλυτο νικητή των Grand Prix.

Πιο συγκεκριμένα, η Red Bull έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα έξι τίτλους κατασκευαστών και επτά τίτλους οδηγών, με μονοθέσια σχεδιασμένα από τον Newey, και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πορεία για να κάνει ξανά το νταμπλ το 2024.

Ωστόσο, επιβεβαιώθηκε τώρα, ενόψει του Grand Prix του Μαϊάμι, ότι ο Newey θα αποχωρήσει από το ρόλο του Τεχνικού Διευθυντή το πρώτο τρίμηνο του 2025.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια ανακοίνωση της Red Bull επιβεβαίωσε επίσης ότι ο Newey θα αποσυρθεί από τα καθήκοντα σχεδιασμού της Formula 1 για να “επικεντρωθεί στην τελική ανάπτυξη και παράδοση του πρώτου hypercar της Red Bull, RB17”.

“Από τότε που ήμουν μικρό παιδί, ήθελα να γίνω σχεδιαστής γρήγορων αυτοκινήτων”, δήλωσε ο Newey. “Το όνειρό μου ήταν να γίνω μηχανικός στη Formula 1 και ήμουν αρκετά τυχερός ώστε να κάνω αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Για σχεδόν δύο δεκαετίες ήταν μεγάλη μου τιμή να έχω παίξει καθοριστικό ρόλο στην πρόοδο της Red Bull Racing από νεοσύστατη πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα σε ομάδα που κέρδισε πολλούς τίτλους. Ωστόσο, αισθάνομαι ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να παραδώσω τη σκυτάλη σε άλλους και να αναζητήσω νέες προκλήσεις για τον εαυτό μου. Εν τω μεταξύ, τα τελευταία στάδια εξέλιξης της RB17 βρίσκονται μπροστά μας, οπότε για το υπόλοιπο του χρόνου μου με την ομάδα η εστίασή μου θα είναι εκεί”.

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τον Newey;

Ενώ ο Newey θα παραμείνει στο Red Bull Technology Group μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2025, δεν έχει δηλωθεί τι θα κάνει στη συνέχεια μετά την αποχώρησή του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Ferrari, η οποία έχει υπογράψει με τον Lewis Hamilton για να οδηγεί για λογαριασμό της από την επόμενη σεζόν, είναι το φαβορί, ενώ η Aston Martin έχει επίσης αναφερθεί ως πιθανός προορισμός.



zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΤο ουκρανικό συγκρότημα DakhaBrakha επιστρέφει στην Αθήνα
Επόμενο άρθροΚαβάλα: Πάσχα στην Εικοσιφοίνισσα, στις Παναγίες της Ξάνθης και στη μονή του Αγίου Αρσενίου