Αρχική Κεντρική Ελλάδα ΖΑΓΟΡΑ! ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ! ΑΠΟ το ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΖΑΓΟΡΑ! ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ! ΑΠΟ το ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

129
0

ΑΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Σκοπός των μεγαφώνων δεν είναι να ταλαιπωρούν το εκκλησίασμα.

Τα εξωτερικά μεγάφωνα είναι χρήσιμα κατά την πανήγυρη του Ναού και τη Μ. Παρασκευή που ο κόσμος γεμίζει και το προαύλιο (Μακαριστός Χριστόδουλος).
Όλες τις άλλες μέρες τα μεγάφωνα κάνουν κακό.

Η παλιά σεμνή γλυκιά καμπάνα αντικαταστάθηκε με ηλεκτρική καμπάνα – συναγερμό και ξεπερνάει τα επιτρεπόμενα ντεσιμπέλ.
Η επικρατήσασα στην Αγία Παρασκευή της Ζαγοράς χρήση των εξωτερικών μεγαφώνων σε μια εκκωφαντική ένταση που φτάνει μέχρι τη Χαλκιδική και το Πλιασίδι, είναι καταχρηστική.
Η συνακόλουθη ηχορύπανση  και η ακουστική αντοχή του εκκλησιάσματος ,αλλά και ολόκληρης της συνοικίας και πρώτα απ όλα των περιοίκων ,δοκιμάζεται βάναυσα.
Η ιερότητα του χώρου σπιλώνεται και η τόσο αναγκαία για τη λατρεία κατανυκτικότατα πραγματικά ακυρώνεται!!!
Ο θεσμός της χρήσεως των μεγαφώνων και μάλιστα με λειτουργία ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στη ΔΙΑΠΑΣΩΝ , όπως συμβαίνει στην Αγ. Παρασκευή, δεν αποτελούν αναγκαίο λειτουργικό σκεύος ούτε εξυπηρετούν καλύτερα την αποστολή τους.
Τουναντίον ,  φέρει σε τέτοια απόγνωση τους πιστούς και περίοικους, που αποφεύγουν ακόμη και τον εκκλησιασμό τους προκειμένου να προστατευτούν απ την αυθαιρεσία των ντεσιμπέλ του συγκεκριμένου ναού!
Το δίκαιο και χριστιανικό καθήκον ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ να λαμβάνεται υπ όψιν και το συμφέρον των πιστών με το προσδιορισμό ενός σαφούς και στα πλαίσια του ανεκτού ορίου των ντεσιμπέλ!!!
Όπως επίσης να μην προκαλούν και σκανδαλίζουν!
Ευχόμεθα ότι άμεσα θα βρεθεί λύση ώστε και η παράδοσή μας να διατηρηθεί, χωρίς όμως να γίνεται “πόνος” για όσους επιθυμούν να εκκλησιαστούν αλλά και όλους αυτούς που κατοικούν στη συνοικία της Αγ. Παρασκευής και δεν μπορούν να την εγκαταλείψουν για να απομακρυνθούν από τα μεγάφωνα και κωδωνοστάσια……
«όχι από την Εκκλησία»
Προηγούμενο άρθρο«L’ EXPRESS»: ΠOΛΕΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ το 2027 με τον ΕΡΝΤΟΓΑΝ να ΕΙΣΒΑΛΕΙ στα ΙΜΙΑ
Επόμενο άρθροAΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ…