Αρχική Ελλάδα F1 : Ο Lando Norris κέρδισε την Pole Position για το Sprint...

F1 : Ο Lando Norris κέρδισε την Pole Position για το Sprint του Σαββάτου

23
0


Η αγωνιστική ημέρα του Σαββάτου ξεκινάει αρκετά νωρίς. Όσοι είστε συνδρομητές του Ant1+ η του F1 TV Pro θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε το πρώτο βαθμολογημένο Sprint της χρονιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωί στο Qualifying Sprint ο Lando Norris απέδειξε ότι δεν «μασάει». Κινήθηκε γρηγορότερα στην πίστα στη Shanghai και με χρόνο 1:57.940 πήρε την Pole Position για τον αυριανό βαθμολογημένο αγώνα Sprint. Όταν βγήκε στην πίστα, η βροχή είχε σταματήσει και το οδόστρωμα είχε αρχίσει να στεγνώνει.

Πίσω του με διαφορά 1,2’’ βρέθηκε ο Lewis Hamilton ενώ την πρώτη τριάδα έκλεισε ο Fernando Alonso.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αύριο Σάββατο 20 Απριλίου, στις 06.00 το πρωί θα γίνει ο αγώνας Sprint και στις 10 το πρωί θα γίνει το Qualifying για τον Poleman της Κυριακής.

Η σειρά εκκίνησης για το αυριανό Sprint

Η διαμόρφωση Sprint επιφέρει μειωμένο αριθμό slick ελαστικών από 13 σετ σε 12 (δύο σκληρά, τέσσερα μεσαία και έξι μαλακά) ενώ ο αριθμός των βρόχινων ελαστικών παραμένει ίδιος (πέντε σετ ενδιάμεσα και δύο σετ βρόχινα ελαστικά).

Το κινεζικό Grand Prix είναι ένας αγώνας στρατηγικής δύο αλλαγών. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν αρκετά σημεία για προσπεράσεις. Για παράδειγμα γίνεται ένα δυνατό φρενάρισμα στη στροφή 14 και μετά στην κύρια ευθεία αλλά και το φρενάρισμα στη στροφή 6.

Όπως στη Suzuka έτσι και στη Shanghai η στρατηγική προσπεράσματος με πρόωρη αλλαγή ελαστικών (undercut) είναι συνήθως πολύ αποτελεσματική.

H πίστα που έχει μήκος 5.451 km και οι πιλότοι της F1, την Κυριακή θα καλύψουν σε 56 γύρους 305.066 km.

 

 



zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΚοσμήματα της Κυβέλης Ανδριανού στον Bonhams
Επόμενο άρθροΕρντογάν: Η επίσκεψη Μητσοτάκη αποτελεί σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις