Αρχική Ελλάδα Η αμερικανική αρμάδα για την κατασκευή προβλήτας στη Γάζα έφτασε στην Κρήτη

Η αμερικανική αρμάδα για την κατασκευή προβλήτας στη Γάζα έφτασε στην Κρήτη

25
0


Μια σειρά από πλοία του αμερικανικού στρατού, με κατεύθυνση προς τη Λωρίδα της Γάζας, έχει φτάσει στην Κρήτη. Σύμφωνα με την Jerusalem Post, έχει δοθεί εντολή στις αμερικανικές δυνάμεις για κατασκευή προσωρινής – πλωτής αποβάθρας στον θύλακα.

Τα πλοία αναχώρησαν από το Φορτ Γιούστις στον ποταμό Τζέιμς στις 12 Μαρτίου, για να διασχίσουν τον Ατλαντικό Ωκεανό και να φτάσουν στη Γάζα, έπειτα από το περιστατικό που σημειώθηκε τον ίδιο μήνα κοντά σε μια αυτοκινητοπομπή φορτηγών με τρόφιμα και οδήγησε στον θάνατο περίπου 100 ανθρώπων, αρκετοί εκ των οποίων ποδοπατήθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τότε, το Ισραήλ έχει ανοίξει ένα νέο, βόρειο πέρασμα προς τη Γάζα, από το οποίο διέρχονται περισσότερα φορτηγά για να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στον θύλακα, όμως πολλές χώρες άσκησαν πίεση προς το Ισραήλ, προκειμένου να επιτρέψει τη μεταφορά μεγαλύτερης ποσότητας προμηθειών, ώστε να αποφευχθεί η ανθρωπιστική κρίση.

Ενδεικτικά, η θέση του Matamoros στις 16:56 της Τετάρτης, 17 Απριλίου.

Η «αρμάδα» των πλοίων περιλαμβάνει πέντε σκάφη του αμερικανικού στρατού, μεταξύ των οποίων τα USAV James A. Loux (LSV-6), USAV Monterrey (LCU-2030), USAV Matamoros (LCU-2026), USAV General Frank S. Besson Jr. (LSV-1) και USAV Wilson Wharf (LCU-2011).

Ταξίδεψαν στον κόλπο Τσέζαπικ και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν νότια, κατά μήκος των ακτών της Καρολίνας, στην ανοιχτή θάλασσα, περνώντας από τις Βερμούδες για να φτάσουν στα ανοιχτά των ακτών της Ισπανίας και της Αφρικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Vessel Finder, τα πλοία βρίσκονται τώρα αγκυροβολημένα στη Σούδα. Το USAV Wilson’s Wharf φαίνεται να παραμένει στα Κανάρια Νησιά, σε λιμάνι κοντά στην Τενερίφη. Δεν είναι σαφές αν έχει καθυστερήσει ή αν εστάλη για διαφορετική αποστολή.



zougla.gr

Προηγούμενο άρθροEuroleague: «Καμπάνα» δύο αγωνιστικών στον Μίλος Τεόντοσιτς
Επόμενο άρθροΟι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη