Αρχική Ελλάδα ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ τα ELOUNDA – ΕΓΙΝΑΝ ΓΝΩΣΤΑ από ΑΝΔΡΕΑ, ΔΗΜΗΤΡΑ, ΜΙΤΕΡΑΝ, ΚANTAΦΙ!

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ τα ELOUNDA – ΕΓΙΝΑΝ ΓΝΩΣΤΑ από ΑΝΔΡΕΑ, ΔΗΜΗΤΡΑ, ΜΙΤΕΡΑΝ, ΚANTAΦΙ!

484
0

Στο σφυρί βγαίνουν ξανά τα δύο ξενοδοχεία του ομίλου Μαντωνανάκη και με τιμή πρώτης προσφοράς 300 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το ιστορικό Elounda Beach Hotel & Villas και Elounda Bay Palace.

Η Eurobank επανήλθε μετά την ακύρωση του προγραμματισμένου πλειστηριασμού για τις 6 Μαρτίου από το Πρωτοδικείου Αθηνών, και προκήρυξε νέο πλειστηριασμό για τις 15 Μαϊου.

Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος διαγωνισμός ακυρώθηκε γιατί η δικαιοσύνη έκρινε ότι υπήρξαν δύο σημαντικές παραλείψεις επί της τυπικής διαδικασίας που ορίζει ο νόμος.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, το ξενοδοχείο Elounda Beach Hotel & Villas είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο, κατηγορίας 5*, με χρόνο αρχικής κατασκευής μεταξύ 1968 έως 1971 με αρκετές ανακαινίσεις να έχουν πραγματοποιηθεί έκτοτε.

Στην εντολή ανάθεσης διενέργειας εκτίμησης από την επί του πλειστηριασμού υπάλληλο αναφέρεται ότι το ξενοδοχείο ΕΛΟΥΝΤΑ ΜΠΗΤΣ διαθέτει επιφάνεια κτισμάτων συνολικής έκτασης 15.982,32 τμ , κολυμβητικές δεξαμενές εκτάσεως 3.010,64 τμ και γήπεδα / αθλητικές εγκαταστάσεις εμβαδού 1.467 τμ..

Το ξενοδοχείο διαθέτει σύμφωνα με τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις του έτους 2020 , 249 δωμάτια ενώ στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας εμφανίζεται δυναμικότητας 263 δωματίων.

plistiriasmos_1

Το παραθαλάσσιο ξενοδοχείο Elounda Bay βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Κρήτης και πέρα από τις υπηρεσίες διαμονής προσφέρει πλήθος επιπρόσθετων παροχών.

Το Elounda Bay Palace, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, πρόκειται για ένα πολυτελές κατηγορίας 5 αστέρων, με χρόνο αρχικής κατασκευής μεταξύ 1968 με αρκετές ανακαινίσεις να έχουν πραγματοποιηθεί έκτοτε, όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση εκτίμησης.

Το ξενοδοχείο διαθέτει σύμφωνα με τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις του έτους 2020 ,266 δωμάτια ενώ στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας εμφανίζεται δυναμικότητας 252 δωματίων.

Ο Ανδρέας, η Δήμητρα και ο Καντάφι

Τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία έχουν την υπογραφή του Κώστα Μαντωνανάκη, ο οποίος έφυγε το 2021 από τη ζωή πλήρης ημερών, σε ηλικία 96 χρονών.

Ο Κώστας Μαντωνανάκης έκανε τα πρώτα του βήματα ανοίγοντας ένα μικρό εμπορικό κατάστημα στο Ηράκλειο.

Στη συνέχεια, αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Η πρώτη του κίνηση ήταν να εξαγοράσει το 1983 το μερίδιο της Ελένης Νάκου στο «Elounda Beach», ενώ στη συνέχεια απέκτησε και το υπόλοιπο ποσοστό, σε μια προσπάθεια να καταστεί κύριος μέτοχος του πολυτελούς ξενοδοχείου που σιγά σιγά εξελίχθηκε σε ένα από τα καλύτερα της εποχής του, τουλάχιστον στη Μεσόγειο!

Η μοναδική διαρρύθμιση, η διακόσμηση των χώρων, οι exclusive παροχές και η μοναδική τοποθεσία του «Elounda Beach» το κατέστησαν τα χρόνια που ακολούθησαν τόπο έλξης για εξέχοντα πρόσωπα από όλον τον κόσμο, ανεβάζοντας έτσι τη φήμη του σε διεθνές επίπεδο και δημιουργώντας ένα brand συνώνυμο της πολυτέλειας.

palaio_pasok_

Ανάμεσα στους rich and famous επισκέπτες του πολυτελούς ξενοδοχείου ήταν πολλοί πρίγκιπες, διάσημοι καλλιτέχνες, γνωστοί επιχειρηματίες, ηγέτες κρατών και Ελληνες πολιτικοί, όπως ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για την Ελούντα.

Ήδη από τις αρχές τις δεκαετίας του ’80 ο Ανδρέας Παπανδρέου περνούσε τα καλοκαίρια του στο μαγευτικό παραθεριστικό θέρετρο.

Μάλιστα, όταν τον Νοέμβριο του 1984 πήρε την αποφασιστική διεθνή πρωτοβουλία να διοργανώσει τη θρυλική συνάντηση μεταξύ του σοσιαλιστή Γάλλου προέδρου Φρανσουά Μιτεράν και του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, για να διευθετηθεί το ζήτημα των λιβυκών επιθέσεων στο Τσαντ, επέλεξε ως τόπο συνάντησης την Ελούντα.

Επίσης, το 1989, ενώ πάνω από τη χώρα πλανιόταν η βαριά σκιά του σκανδάλου Κοσκωτά και είχε περάσει την οδυνηρή περιπέτεια με την υγεία του, ο Ανδρέας Παπανδρέου άλλαξε το ξενοδοχείο διαμονής του, επιλέγοντας το «Elounda Beach» του Κώστα Μαντωνανάκη για να κάνει πολυτελείς διακοπές με τη Δήμητρα Λιάνη, αλλά και άλλους… πασόκους, στελέχη και δημοσιογράφους!

Μάλιστα, την πρώτη ημέρα διαμονής του στο εμβληματικό ξενοδοχείο μαζί με πολλά μέλη του επιτελείου του, όπως ο Γιώργος Κατσιφάρας και ο Αντώνης Λιβάνης, οι υπεύθυνοι τον υποδέχτηκαν υπό τους ήχους του αγαπημένου του τραγουδιού την εποχή εκείνη, το οποίο ερμήνευσε η τραγουδίστρια Μάρθα, η οποία του τραγουδούσε πριβέ στην Αθήνα.

Η κίνηση των ξενοδόχων συγκίνησε τον τότε πρωθυπουργό και έκτοτε επαναλαμβανόταν κάθε χρονιά!

Προηγούμενο άρθροΥποψήφιος στις Ευρωεκλογές ο Ανδρέας Λοβέρδος – «Θα ξεπεράσουν το 3% οι Δημοκράτες»
Επόμενο άρθροΑΝΕΚΔΟΤΟ