Αρχική Ελλάδα Εν πλω με τους φρουρούς των Ελληνικών θαλασσών

Εν πλω με τους φρουρούς των Ελληνικών θαλασσών

65
0


Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης
Κάμερα: Νίκος Χριστοφάκης, Νίκος Μητρούσιας
Παραγωγή: Zougla.gr WebTV 2024 

Τα τελευταία χρόνια το Λιμενικό Σώμα έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο για το ιδιαίτερο έργο του που έγινε ακόμα πιο δύσκολο και απαιτητικό  λόγω του μεταναστευτικού αλλά και των τουρκικών προκλήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αξιωματικοί που βρίσκονται πάνω στα σκάφη, καλούνται να καλύψουν μια τεράστια θαλάσσια επιφάνεια κάθε ημέρα και νύχτα, 24ώρες το 24ωρο και να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε κάθε πρόκληση.

Η τηλεόραση της «Ζούγκλας» συμμετείχε σε περιπολία μαζί με τους φύλακες των Ελληνικών Θαλασσών. Στο παράκτιο περιπολικό του Λιμενικού Σώματος 601 μάς υποδέχτηκε ο κυβερνήτης, ανθυποπλοίαρχος Αντώνης Πατεράκης, όπου μαζί με το υπόλοιπο πλήρωμα αναχωρήσαμε από την Μαρίνα Ζέας.

Το Λιμενικό έχει μεγάλο αντικείμενο αρμοδιοτήτων. Είναι υπεύθυνο, όπως μας λέει το πλήρωμα,  «για την έρευνα και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα». Κάνουν διακομιδές ασθενών ενώ είναι αρμόδιοι για ελέγχους σε κάθε είδους πλοία και ταχύπλοα. Επίσης για ελέγχους ρύπανσης στη θάλασσα  αλλά και για τον έλεγχο των ναυτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες  οι άνδρες του Σώματος καλούνται να χειριστούν και τα τραγικά περιστατικά των πνιγμών που δυστυχώς  είναι αρκετά. Άνθρωποι όλων των ηλικιών που υπερεκτίμησαν τις δυνάμεις τους και έχασαν τη ζωή τους.

Από την άλλη πλευρά όμως τους χαρακτηρίζουν και ήρωες αφού σώζουν ανθρώπινες ζωές στο πέλαγος.

«Μια  περιπολία δεν ξέρεις ποτέ πώς μπορεί να εξελιχθεί, οι προκλήσεις είναι μεγάλες και εμείς πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι», λέει μεταξύ άλλων στην κάμερα ο κυβερνήτης. «Μπορεί να χρειαστεί να εμπλακούμε παντού, ακόμα και σε επιχειρήσεις για την πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών και του λαθρεμπορίου τσιγάρων», προσθέτει.

 

Πολλές φορές έχουν καταγραφεί περιστατικά στην ανοιχτή θάλασσα, όπου το Λιμενικό έχει κληθεί να παραλάβει τραυματισμένα μέλη πληρώματος ή και επιβάτες και να τους αποβιβάσει στην ακτή προκειμένου να διακομιστούν σε νοσοκομεία.

«Τρέχουμε από άκρη σε άκρη στο Αρχιπέλαγος για την ασφάλεια λουομένων, να προλάβουμε το έγκλημα και να σώσουμε ανθρώπινες ζωές που κινδυνεύουν στην θάλασσα», λέει το πλήρωμα του «ΠΣΛ 601» στην κάμερα.



zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΑΝΕΚΔΟΤΟ
Επόμενο άρθροΟδηγούμε το νέο Suzuki Swift 1.2 Hybrid το οποίο βάζει άμεση υποψηφιότητα για best seller