Αρχική Ελλάδα Ολοκληρώνεται η πρώτη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς – Τι θα αποφασιστεί

Ολοκληρώνεται η πρώτη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς – Τι θα αποφασιστεί

90
0


Ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή 3 Φεβρουαρίου η πρώτη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς με την έγκρισης της πολιτικής απόφασης και την συγκρότηση του κεντρικού πολιτικοί οργάνου.

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων οι ομιλίες του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, του Νάσου Ηλιοπούλου και του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Χθες Σάββατο μίλησαν η Έφη Αχτσιόγλου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και η Πέτη Πέρκα.

«Δεν πέρασε απαρατήρητη η μεγάλη συμμετοχή νέων ανθρώπων, μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων, επιστημόνων»

Χαρακτηριστικά η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε στην ομιλία της ότι «ξαναγράφεται η Ιστορία των δύο τελευταίων δεκαετιών» από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία αποτελεί τον ισχυρό εκφραστή δυνάμεων που διευρύνουν συνεχώς τον πλούτο τους».

Παράλληλα επεσήμανε το αντίπαλο δέος των κοινωνικών δυνάμεων «εκφράζεται κατακερματισμένο», ενώ έκανε λόγο για «μια μάχη για την Ιστορία που γράφηκε και την Ιστορία που θα γραφτεί στο μέλλον».

Στιγμιότυπο από τις διαδικασίες

«Έντονο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων»

Σύμφωνα με πηγές της Νέας Αριστεράς, «οι ομιλίες θα συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι καθώς το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων στην συνδιάσκεψη να πάρουν τον λόγο είναι έντονο. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες δηλώθηκαν σχεδόν 200 αντιπρόσωποι προκειμένου να πάρουν τον λόγο. Η συμμετοχή στην χθεσινή διαδικασία ήταν μαζική σε όλη τη διάρκεια».

Όπως σχολίαζαν έμπειρα στελέχη της Νέας Αριστεράς, «δεν είναι καθόλου σύνηθες σε τέτοιες διαδικασίες η αίθουσα να είναι γεμάτη από την έναρξη στις 11:00 έως το κλείσιμο το βράδυ. Ενώ δεν πέρασε απαρατήρητη η μεγάλη συμμετοχή νέων ανθρώπων, μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων, επιστημόνων, πολλοί εκ των οποίων πήραν τον λόγο. Πράγμα που φανερώνει το έντονο ενδιαφέρον και την διάθεση για συμμετοχή στο εγχείρημα της Νέας Αριστεράς».



in.gr

Προηγούμενο άρθροΤα μαθητικά χρόνια της γενιάς του Πολυτεχνείου και το μυθιστόρημα της Άννας Δαμιανίδη «Δύο καλοκαίρια και μισό φθινόπωρο»
Επόμενο άρθροΤζιν Χάρλοου: Η πρώτη «ξανθιά σεξοβόμβα» του Χόλιγουντ που «έφυγε» νωρίς