Αρχική Ελλάδα Γάτα χώθηκε σε κιβώτιο επιστροφής της Amazon και ταξίδεψε 1000 χιλιόμετρα!

Γάτα χώθηκε σε κιβώτιο επιστροφής της Amazon και ταξίδεψε 1000 χιλιόμετρα!

32
0


Επιμέλεια: Γιάννα Μυράτ

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν πώς θα μπορούσε κάτι τέτοιο, αλλά προφανώς δεν είχαν ποτέ γάτα», λέει η εργαζόμενη που την φρόντισε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γάτα της Κάρι Κλαρκ εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, προκαλώντας πανικό σε αυτήν και τον σύζυγό της. Δημοσίευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μοίρασαν φυλλάδια μέσα και γύρω από τη γειτονιά τους στο Λέχι της Γιούτα.

«Την αναζητούσαμε μανιωδώς για μια εβδομάδα», είπε η Κλαρκ, της οποίας η 6χρονη κοντότριχη γάτα Γκαλένα, εξαφανίστηκε στις 10 Απριλίου. «Γυρίσαμε το σπίτι ανάποδα προσπαθώντας να τη βρούμε», είπε, καθώς η γάτα ήταν εσωτερικού χώρου.

Επτά μέρες μετά την αναζήτησή τους, είχαν αρχίσει να χάνουν την ελπίδα τους. Τότε η Κλαρκ έλαβε μια κλήση από τη Νότια Καλιφόρνια: Ένας κτηνίατρος είπε ότι η Γκαλένα βρέθηκε 1000 χλμ μακριά από το σπίτι. Η Κλαρκ σκέφτηκε ότι ήταν κάποιο είδος φάρσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήμουν εντελώς σοκαρισμένη», είπε η Κλαρκ. «Δεν το πίστεψα».

Η Κλαρκ είπε ότι η Γκαλένα είχε βρεθεί σε μια αποθήκη επιστροφής της Amazon, μέσα σε ένα χαρτονένιο κουτί ένα επί ένα μέτρο, δίπλα σε πολλά ζευγάρια μπότες με μεταλλικές μύτες που είχε επιστρέψει ο σύζυγος της, Ματ Κλαρκ. Εκείνη και ο σύζυγός της έβαλαν τα κλάματα.

«Όταν συνειδητοποιήσαμε ότι βρισκόταν σε αυτό το κουτί, ξεσπάσαμε σε κλάματα», είπε η Κλαρκ.

Το ζευγάρι είπε ότι ήταν πολύ χαρούμενο που η Γκαλένα ήταν ασφαλής αλλά και στενοχωρημένο που ήταν παγιδευμένη σε ένα κουτί για μια εβδομάδα. Πώς στο καλό, αναρωτήθηκαν, συνέβη αυτό;

Η γάτα Γκαλένα

Συνειδητοποίησαν ότι η Γκαλένα πρέπει να γλίστρησε μέσα στο κουτί επιστροφής, ενώ ο Ματ Κλαρκ πήγε να πάρει την ταινία για να το κλείσει. Σφράγισε το κουτί και δεν το σκέφτηκε άλλο.

«Είναι το είδος της γάτας που είναι πολύ ήσυχη και της αρέσει να κρύβεται», είπε η Κάρι Κλαρκ. «Δεν είναι πολύ του νιαουρίσματος».

Η Κλαρκ είπε ότι ο σύζυγός της δεν άκουσε γουργουρητά καθώς συσκεύαζε το κουτί με τα παπούτσια και το παρέδωσε στο ταχυδρομείο. Το δέμα ζύγιζε περίπου 35 κιλά.

«Προσθέτοντας μια μικρή γάτα 10 κιλών εκεί μέσα, δεν παρατήρησε καν τη διαφορά βάρους», είπε η Κλαρκ.

Η Γκαλένα πέρασε έξι ημέρες – χωρίς φαγητό ή νερό – παγιδευμένη μέσα στο χαρτοκιβώτιο, μέχρι που οι υπάλληλοι της Amazon τη βρήκαν στη 1 το πρωί, στο Ρίβερσαϊντ της Καλιφόρνια. Η ιστορία της γάτας λαθρεπιβάτη εξαπλώθηκε γρήγορα στο διαδίκτυο και αναφέρθηκε από τις τοπικές ειδήσεις.

Η Γκαλένα στο κουτί επιστροφής

«Το άνοιξαν και είδαν δυο μάτια να τους κοιτάζουν», είπε η Μπράντι Χάντερ, βοηθός διαδικασίας στην Amazon. «Όλοι ούρλιαξαν γιατί δεν είχαν ιδέα τι τους κοιτούσε».

Η Χάντερ δεν δούλευε εκείνο το βράδυ, αλλά έλαβε τηλεφώνημα από την συνάδελφό της που ήταν σε υπηρεσία για να την ενημερώσει για το φοβισμένο αιλουροειδές που έφτασε στην εγκατάσταση. Η Χάντερ – που αυτοαποκαλείται «τρελή γατοκυρία» και σώζει γάτες στον ελεύθερο χρόνο της – άρπαξε ένα κλουβί, μια κουβέρτα, φαγητό, νερό και πιατάκια και πήγε με το αυτοκίνητό της αμέσως εκεί.

«Ακουγόταν ξέφρενη και φοβισμένη και δεν ήξερε τι να κάνει», είπε η Χάντερ για τη συνάδελφό της. Όταν έφτασε η Χάντερ, η γάτα φαινόταν κοκαλωμένη και ήταν μαζεμένη στη γωνία ενός δωματίου.

«Η γάτα ήταν εντελώς αποπροσανατολισμένη και πολύ αδύναμη», είπε η Χάντερ. «Είναι απολύτως απίστευτο που επέζησε».

Η κούτα είχε προϊόν που γράφει CAT – ΓΑΤΑ!

Υπήρχε ένα μικρό σχίσιμο σε μία από τις άκρες του κουτιού, επιτρέποντας στον αέρα να ρέει προς τη Γκαλένα, είπε η Κλαρκ. Επιπλέον, ο καιρός κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ήταν σχετικά ήπιος.

Η Χάντερ πήρε τη Γκαλένα σπίτι εκείνο το βράδυ. Με βάση τη συμπεριφορά της γάτας, συμπεριλαμβανομένου του ότι ήταν πρόθυμη να πάει σε έναν φροντιστή, «ήξερα ότι ήταν κάποιου», είπε η Χάντερ. Από την αρχή, πίστευε ότι όποιος ήταν υπεύθυνος για την αποστολή του κουτιού με τη γάτα δεν είχε ιδέα τι είχε κάνει.

«Ήξερα 100 τοις εκατό ότι επρόκειτο για ατύχημα», είπε η Χάντερ. «Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό, αλλά προφανώς δεν είχαν ποτέ γάτα».

Η Χάντερ με την Γκαλένα

Ήλπιζε ότι η γάτα μπορεί να έχει μικροτσίπ και την πήγε στον κτηνίατρο το επόμενο πρωί.

«Γνώριζα ότι η επιστροφή αυτού του πακέτου μέσω της Amazon θα διαρκούσε περισσότερο», είπε, εξηγώντας ότι οι διευθύνσεις πελατών δεν είναι ορατές σε εκείνη και τους συναδέλφους της για λόγους απορρήτου. «Ήξερα ότι η καλύτερη επιλογή θα ήταν να ελέγξω το τσιπάκι της».

Ο κτηνίατρος κατάφερε γρήγορα να αναγνωρίσει την Κλαρκ ως ιδιοκτήτη της Γκαλένα και της τηλεφώνησε. Οι Κλάρκς έκλεισαν την επόμενη μέρα πτήση για Λος Άντζελες. «Πήραμε το αεροπλάνο όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε», είπε η Κλαρκ.

Η Χάντερ πήρε τη Γκαλένα στο σπίτι για δεύτερη νύχτα και την έφερε πίσω στο κτηνιατρείο για έλεγχο και για να συναντήσει τους Κλαρκς. «Φοβόμουν σε τι φόρμα θα ήταν», είπε η Κλαρκ.

Αν και η Γκαλένα ήταν αφυδατωμένη και είχε χάσει λίγο βάρος, κατά τα άλλα ήταν καλά στην υγεία της.

Η Κλαρκ ξανασμίγει με τη Γκαλένα

«Η μαμά είναι εδώ τώρα», είπε η Κλαρκ στην Γκαλένα ενώ την κρατούσε στην αγκαλιά της.

Ως λάτρης γατών, η επανένωση ήταν συναισθηματικά φορτισμένη και για την Χάντερ. «Ήταν η πιο γλυκιά στιγμή και είμαι τόσο χαρούμενη που έγινα μέρος της», είπε η Χάντερ, προσθέτοντας ότι τις δύο μέρες που κράτησε την Γκαλένα, ανέπτυξε μια τρυφερή σχέση μαζί της. «Είπα στην Κάρι ότι αν αποδεικνυόταν ότι δεν είχε μικροτσίπ, θα αποφάσιζα να την φροντίσει. Θα την είχα κρατήσει».

Η Κλαρκ είναι ευγνώμων που η Χάντερ κράτησε την Γκαλένα ασφαλή μετά την οδυνηρή δοκιμασία.

«Υπάρχουν καλοί άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο», είπε η Κλαρκ. «Η Μπράντι Χάντερ είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους και είμαστε τόσο ευγνώμονες για όλες τις ηρωικές προσπάθειές της να σώσει τη Γκαλένα».

Η Κλαρκ ξέρει ότι η ιστορία της Γκαλένα θα μπορούσε να μην είχε αίσιο τέλος και είπε ότι ελπίζει κι άλλοι να μάθουν από το λάθος του συζύγου της κι από τη συμπεριφορά της γάτας της, και προέτρεψε όλους τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων να διπλοτσεκάρουν τα κουτιά της Amazon.



zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΣτα πρόθυρα διάλυσης οι ΗΠΑ; – Πως θα αποφύγουν τη μοίρα της ΕΣΣΔ
Επόμενο άρθροUber: Αγωγή 250 εκατομμυρίων λιρών από οδηγούς ταξί του Λονδίνου