Αρχική Ελλάδα ΚAIΡΟΣ: ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ και ΜΠΟΦΟΡ στη ΔΙΑΡΚΕΙΑ της ΝΥΧΤΑΣ – «ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ» της ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

ΚAIΡΟΣ: ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ και ΜΠΟΦΟΡ στη ΔΙΑΡΚΕΙΑ της ΝΥΧΤΑΣ – «ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ» της ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

130
0

Το σκηνικό του καιρού αλλάζει άρδην από το βράδυ της Κυριακής (11.02.2024) με αποκορύφωση της κακοκαιρίας τα ξημερώματα της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου.

Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της μετεωρολόγου Χριστίνας Ρήγου.

Η κακοκαιρία είναι σε εξέλιξη, καθώς σημειώνονται ήδη βροχοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια της χώρας.

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο Χριστίνα Ρήγου, τις επόμενες ώρες και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα δυναμώσουν κυρίως στα δυτικά.

Κατά τόπους θα είναι ιδιαίτερα έντονα τα φαινόμενα, τόσο στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο, όσο και στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Μετά τα μεσάνυχτα μέχρι και το ξημέρωμα της Δευτέρας φαίνεται πως μία γραμμή καταιγίδων θα διασχίσει την ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά.

Το φαινόμενο αυτό θα επηρεάσει με μπόρες, βροχές και καταιγίδες και την Αττική από τα μεσάνυχτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, όμως κατά τη διάρκεια της ημέρας ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.

Με καταιγίδες ξεκινάει η εβδομάδα

Η Δευτέρα θα ξεκινήσει με άστατο καιρό για όλη τη χώρα.

Περιμένουμε καταιγίδες που θα είναι κατά τόπους ισχυρές σχεδόν σε όλη τη δυτική Ελλάδα, στην ανατολική και κεντρική Θράκη, αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα σχηματίσουν ένα «Π» στον χάρτη.

Τα ανατολικά ηπειρωτικά θα μείνουν σχεδόν ανεπηρέαστα από το πέρασμα της κακοκαιρίας, απλά θα εκδηλωθούν κάποιες μικρές βροχοπτώσεις το πρωί.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Από το βράδυ της Δευτέρας αλλάζει ο καιρός

Μέχρι το βράδυ οι έντονες βροχοπτώσεις θα εντοπίζονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, από τη Λέσβο μέχρι τη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Τις ίδιες ώρες, το σκηνικό του καιρού θα είναι βελτιωμένο σε όλη την υπόλοιπη χώρα.

Θερμοκρασίες… φθινοπώρου

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα έχουμε στο σύνολο της επικράτειας με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν στους 13 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, και στα κεντρικά και νότια μέχρι τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Προβλήματα στα πελάγη από τα μποφόρ

Τη Δευτέρα θα παραμείνουν οι ισχυροί νότιοι άνεμοι στα πελάγη και θα φτάσουν τα 8 και τα 9 μποφόρ, δημιουργώντας προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Προηγούμενο άρθροΚέρκυρα: Σφοδρή χαλαζόπτωση και πτώσεις δέντρων προκάλεσε η κακοκαιρία
Επόμενο άρθροΕπισιτιστική ανασφάλεια: Γιατί φτωχοί Αμερικανοί δεν έχουν πρόσβαση σε φρέσκα τρόφιμα