Αρχική Ελλάδα Δημοσκόπηση: «Εύστοχη» η παρέμβαση Τσίπρα λένε οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ – Αποδυναμωμένο το...

Δημοσκόπηση: «Εύστοχη» η παρέμβαση Τσίπρα λένε οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ – Αποδυναμωμένο το κόμμα από το συνέδριο

85
0


Το «θυελλώδες» συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ηχηρή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και την απόφαση, τελικά, να παραμείνει πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης, χωρίς να προσφύγουν πάλι σε εσωκομματικές κάλπες, σχολιάζουν οι πολίτες στη νέα δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στα μάτια του γενικού πληθυσμού, η παρέμβαση Τσίπρα στο «παρά πέντε» του συνεδρίου θεωρείται «άστοχη», ενώ αντίθετα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλειονότητά τους, κρίνουν πως ήταν «εύστοχη».

Παράλληλα, τόσο οι ψηφοφόροι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και οι υπόλοιποι πολίτες, που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, απάντησαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε αποδυναμωμένος από το επεισοδιακό συνέδριο.

Ειδικότερα, το 50,3% απαντά πως ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε αποδυναμωμένος από το θυελλώδες συνέδριο, ενώ το 13,6% απαντά πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βγαίνει ισχυρότερο. Το 24,1% εκτιμά πως τα πράγματα θα παραμείνουν ίδια.

Ως προς τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 41,2% θεωρεί πως το κόμμα βγαίνει αποδυναμωμένο, ενώ το 32% πως βγαίνει ισχυρότερο.

Παράλληλα, το 47,2% θεωρεί άστοχη την παρέμβαση Τσίπρα πριν το συνέδριο, ενώ το 30,8% την θεωρεί εύστοχη.

Αντίθετα, το 48,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου, θεωρεί εύστοχη την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού και το 37,1% τη θεωρεί άστοχη.

Το 42,7% ζητεί να κριθεί ο Στέφανος Κασσελάκης στις βουλευτικές εκλογές, ενώ το 34,7% θεωρεί πως πρέπει να κριθεί από τις επικείμενες ευρωεκλογές.

Αντίστοιχα, το 51,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί να κριθεί ο πρόεδρος μετά τις βουλευτικές εκλογές, ενώ το 40,9% μετά τις ευρωεκλογές.

Κάθετα αντίθετοι οι ψηφοφόροι με την αλλαγή ονόματος

Κατηγορηματικά αντίθετοι δηλώνουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, σε ποσοστό 53,7%, με την ενδεχόμενη αλλαγή ονόματος του κόμματός, ενώ το 15,8% τη βλέπει θετικά.

Τέλος, το 53,3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θέλει κεντροαριστερή πορεία, το 30,5% θέλει το κόμμα να μετατοπιστεί προς την αριστερά, ενώ το 5,3% ζητεί στροφή προς το κέντρο.

Δεύτερος ο Κασσελάκης με… χαοτική διαφορά από τον πρώτο Μητσοτάκη

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Στέφανος Κασσελάκης έρχεται δεύτερος (7,7%), μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη (28,9%), στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, παρά το γεγονός ότι τους χωρίζει η… άβυσσος των 20 μονάδων και κάτι.

Τρίτη θέση στις ευρωεκλογές

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου με χαμηλό ποσοστό της τάξης του 8,8%, πίσω από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ (9,7) και με τη ΝΔ να διατηρεί την πρωτιά με 28%.

Παρόμοια είναι η εικόνα και με την αναγωγή επί των έγκυρων, όπου η ΝΔ είναι πρώτη με 36,2%, το ΠΑΣΟΚ δεύτερο με 12,5% και τρίτος ο ΣΡΙΖΑ με 11,4%.



in.gr

Προηγούμενο άρθροΗΤΑΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ του ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ στο ΜΑΡΚΟΝΙ: ΞΕΚΙΝΟΥΝ τα ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ–ΝΗΣΙ–ΒΟΛΟΣ
Επόμενο άρθροΡωσία: Όσα γαλλικά στρατεύματα στείλετε στην Ουκρανία θα έχουν την τύχη του στρατού του Ναπολέοντα