Αρχική Ελλάδα Αγόρασε McLaren F1 για 20 εκατ. ευρώ, την οδήγησε για 22χλμ. και...

Αγόρασε McLaren F1 για 20 εκατ. ευρώ, την οδήγησε για 22χλμ. και τώρα την πουλάει ξανά

32
0


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Αυτή η McLaren F1 του 1995, βαμμένη σε μια μοναδική απόχρωση του Creighton Brown, πωλήθηκε σε δημοπρασία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτοκινήτου Pebble Beach το 2021 έναντι 20.465.000 δολαρίων. Τώρα, σχεδόν τρία χρόνια αργότερα, βρίσκεται και πάλι στην αγορά. Και μόλις που έχει οδηγηθεί από τον νέο ιδιοκτήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη στιγμή της πώλησής της μέσω της Gooding & Company το 2021, το οδόμετρο αυτής της F1 έδειχνε 387 χιλιόμετρα. Ξεπέρασε την εκτίμηση των 15 εκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας την ένα από τα ακριβότερα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν εκείνη τη χρονιά και το ακριβότερο αυτοκίνητο που πωλήθηκε ποτέ μέσω της Gooding & Company κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα σχεδόν τρία χρόνια που μεσολάβησαν από εκείνη την πώληση, όποιος και αν αγόρασε αυτή την F1 δεν την έχει οδηγήσει πολύ. Μια νέα δημοπρασία για το αυτοκίνητο, που θα πραγματοποιηθεί μέσω του οίκου Sotheby’s Sealed στις 13 Μαΐου, αποκαλύπτει ότι ο αριθμός πλαισίου της F1 029 δείχνει τώρα 410 χιλιόμετρα στο οδόμετρο. Αυτό σημαίνει ότι ο νέος ιδιοκτήτης του έγραψε μόλις 22 χιλιόμετρα στο οδόμετρο σε τρία χρόνια ιδιοκτησίας.

Μπορούμε να καταλάβουμε γιατί κάποιος που ενδιαφέρεται για αυτή τη McLaren μπορεί να θέλει να κρατήσει χαμηλά τα χιλιόμετρα. Από τα 64 μοντέλα που κατασκευάστηκαν, είναι ένα από αυτά με τα λιγότερα χιλιόμετρα που υπάρχουν, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικά επιθυμητό για τους συλλέκτες. Η RM Sotheby’s εκτιμά ότι η αξία των F1 αυξάνεται κατά περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια ετησίως, οπότε οποιαδήποτε επιπλέον χιλιόμετρα θα έβλαπταν πιθανώς αυτά τα κέρδη.

Την ίδια στιγμή, αν είστε αρκετά πλούσιος για να αγοράσετε μια McLaren F1 για πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια, σίγουρα αν δεχτείτε ένα μικρό πλήγμα για κάποια επιπλέον χιλιόμετρα θα αξίζει την απόλαυση της οδήγησής της, σωστά; Η F1 διαφημίζεται ως το καλύτερο αυτοκίνητο για οδηγούς όλων των εποχών, οπότε ποιος ο λόγος να κατέχεις μία αν δεν έχεις ποτέ την ευκαιρία να την οδηγήσεις;

Το αυτοκίνητο αναμένεται να πωληθεί για πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια μέσω της ηλεκτρονικής δημοπρασίας, αλλά επειδή πωλείται μέσω του οίκου Sotheby’s Sealed, το κοινό δεν θα γνωρίζει την τελική τιμή που «έπιασε».



zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΑΝΕΚΔΟΤΟ
Επόμενο άρθρο«Η παραλία»: Η Μαίρη αποκαλύπτει στον Δημητρό τη σχέση που τον συνδέει με τον Γράντο