Αρχική Κεντρική Ελλάδα ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΑΝΩ από 3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ στο ΔΗΜΟ ΑΛΜΥΡΟΥ...

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΑΝΩ από 3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ στο ΔΗΜΟ ΑΛΜΥΡΟΥ για ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

2506
0

Χρ. Τριαντόπουλος: Πάνω από 3 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση στο Δήμο Αλμυρού μέχρι τώρα για τις αποκαταστάσεις από τις πλημμύρες

Την Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, επισκέφθηκε τον Αλμυρό όπου είχε σύσκεψη με τους αυτοδιοικητικούς και τους παραγωγικούς φορείς για το σχέδιο στήριξης και αποκατάστασης της περιοχής μετά τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν τη Μαγνησία το Σεπτέμβριο του 2023.

Πρόκειται για τη συνέχεια μιας σειράς επισκέψεων που έχει ξεκινήσει ο Υφυπουργός στους Δήμους της Μαγνησίας – όπως κάνει και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας – για την παρακολούθηση της υλοποίησης του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης, αλλά και για την δρομολόγηση των επόμενων παρεμβάσεων στην περιοχή που επλήγη από τη φυσική καταστροφή.

Κατά την επίσκεψή του στον Αλμυρό ο Υφυπουργός συναντήθηκε αρχικά με το Δήμαρχο, Δημήτρη Εσερίδη, και τη Δημοτική Αρχή, στο γραφείο του στο Δημαρχείο Αλμυρού, όπου αναλύθηκαν οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες, όπου η έκτακτη χρηματοδότηση έχει ανέλθει μέχρι τώρα στα 3.150.000 ευρώ και κατατέθηκε από το Δήμαρχο Αλμυρού υπόμνημα με αιτήματα και προτάσεις έργων και παρεμβάσεων στο σκέλος των αποκαταστάσεων, όσο και στο σκέλος το δομικών και νέων έργων για την πόλη του Αλμυρού, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, με αντικείμενο τα έργα αποκατάστασης σε υποδομές και δίκτυα από τις ζημίες που προέκυψαν μετά τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου του 2023.

Στη συνέχεια, στον ίδιο χώρο, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων παραγωγικών φορέων, επαγγελματιών και αγροτών, όπου αναλύθηκε το σχήμα στήριξης επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων που επλήγησαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Στην εν λόγω σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν και αρκετοί πολίτες, συμμετείχε και η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, καθώς και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες για την κρατική αρωγή, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες και δη οι αγρότες της περιοχής του Αλμυρού για τους φακέλους που πρέπει να υποβάλλουν στις επιτροπές κρατικής αρωγής της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στον Αλμυρό, ο Υφυπουργός, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε πως «η συνεργασία με το Δήμο Αλμυρού, όπως ξεκίνησε το 2020 όταν η περιοχή επλήγη από τη θεομηνία ‘Ιανός’, συνεχίζεται σε κάθε διάσταση του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης μετά από μία φυσική καταστροφή. Ένα σχέδιο που περιλαμβάνει παρεμβάσεις τόσο για την αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές και δίκτυα, όσο και στην στήριξη των επαγγελματιών και αγροτών στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής. Ειδικότερα, μέχρι τώρα ο Δήμος Αλμυρού, για την περίοδο που ακολούθησε τα πλημμυρικά φαινόμενα, έχει λάβει περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ, ενώ την επόμενη περίοδο – λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα του Δήμου που θα αξιολογηθούν από την Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής – η έκτακτη χρηματοδότηση θα αυξηθεί. Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί πως μία σειρά από αποκαταστάσεις σε σημαντικές υποδομές της περιοχής του Αλμυρού έχουν ενταχθεί στο έργο που δρομολογεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με συνολική δημοσιονομική επίπτωση στη Μαγνησία που φθάνει τα 300 εκατ. ευρώ. Φυσικά, στενή και καθημερινή είναι η συνεργασία με τους επαγγελματίες και αγρότες της περιοχής του Αλμυρού, οι οποίοι μετά τις αιτήσεις και την καταβολή της πρώτης αρωγής, έχουν ξεκινήσει την υποβολή φακέλων – δηλαδή των συγκεκριμένων δικαιολογητικών εγγράφων – προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και δη τις επιτροπές κρατικής αρωγής της Περιφέρειας, ώστε να προχωρήσει και η διαδικασία χορήγησης της προκαταβολής και της τελικής επιχορήγησης που αντιστοιχεί στο 70% της εκτιμηθείσας ζημιάς. Και συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία με όλους».

Προηγούμενο άρθροΟι υπολογισμοί Ερντογάν που γυρίζουν μπούμερανγκ – Στα ύψη οι τιμές του κουλουριού και του τσαγιού
Επόμενο άρθροΑΝΕΚΔΟΤΟ