Αρχική Ελλάδα Μεσολόγγι: Ραγδαίες εξελίξεις – Πού οδηγούν οι έρευνες για την εξαφάνιση θρίλερ...

Μεσολόγγι: Ραγδαίες εξελίξεις – Πού οδηγούν οι έρευνες για την εξαφάνιση θρίλερ του Μπάμπη

488
0


Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις τις επόμενες ώρες στην υπόθεση της εξαφάνισης του 30χρονο Μπάμπη στο Μεσολόγγι με την αστυνομία να αναμένει τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να ρίξει φως στην υπόθεση και να λύσει το μυστήριο.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στον 50χρονο κρεοπώλη ο οποίος φέρεται να είναι ο άνθρωπος που είδε τελευταία φορά τον 30χρονο φίλο του.

Βασικός ύποπτος

Είναι αυτός που πήρε με το αυτοκίνητό του από το σπίτι του τον νεαρό και όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, μετά από 8 με 10 λεπτά τον άφησε στη διασταύρωση των ΤΕΙ στην παλιά εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων. Εκεί, όπως του είπε ο νεαρός, θα συναντούσε άλλον φίλο του και ο ίδιος επέστρεψε στο σπίτι του.

Αν και ο 50χρονος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην εξαφάνιση του Μπάμπη όλα τα στοιχεία τον καθιστούν βασικό ύποπτο

Παράλληλα σύμφωνα με τους συγγενείς του 30χρονου, ο 50χρονος είχε δανειστεί 20.000 ευρώ από τον αγνοούμενο. Ο ίδιος βέβαια ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι το ποσό ήταν 7.000 ευρώ και είχε επιστρέψει τα χρήματα πριν από τα Χριστούγεννα στον αγνοούμενο.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του Μπάμπη συμμετέχει και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος

«Δεν λέει όλη την αλήθεια»

Ο 50χρονος έχει συλληφθεί για οπλοκατοχή αφού στο αυτοκίνητό του εντοπίστηκε ένα μαχαίρι. Για την εξαφάνιση του φίλου του δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση ωστόσο οι έμπειροι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση πιστεύουν ότι ο 50χρονος δεν λέει όλη την αλήθεια και ότι κάτι κρύβει.

Μάλιστα  σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, εντόπισαν κάποια κενά στους χρόνους αλλά και στη διαδρομή που λέει ότι ακολούθησε ο 50χρονος μαζί με τον Μπάμπη και τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν τις κινήσεις του οχήματος του.

Επίσης το κινητό του κρεοπώλη κατασχέθηκε και μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της αστυνομίας για να ανακτηθούν πιθανόν σβησμένα δεδομένα. Με την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών αναμένεται το κινητό του 50χρονου να δείξει και τη διαδρομή που ακολούθησε το βράδυ που συναντήθηκε με τον αγνοούμενο φίλο του. Και αυτό θα βοηθήσει σημαντικά τις έρευνες της αστυνομίας.

Τα κενά στην κατάθεσή του

Σύμφωνα με τον ALPHA, από την πρώτη ανάκτηση δεδομένων στο κινητό του 5οχρονου διαπιστώθηκε πως έχουν σβηστεί επαφές και μηνύματα, λίγο πριν την εξαφάνιση αλλά και μετά του 30χρονου Μπάμπη.

Παράλληλα, υπάρχει μια χρονική απόκλιση στην κατάθεση του 51χρονου καθώς οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει ένα κενό 1 ώρας και 10 λεπτών σε σχέση με όσα είπε. Συγκεκριμένα, η επιστροφή του έπρεπε να διαρκέσει 7 λεπτά και όχι 1 ώρα και 10 λεπτά.

Για το λόγο αυτό, μέσω και των κεραιών κινητών, γίνεται προσπάθεια να βρεθεί πού ήταν το στίγμα του 51χρονου εκείνο το διάστημα.

Επίσης σύμφωνα με τις Αρχές μια ημέρα μετά τη δήλωση εξαφάνισης από την οικογένεια του αγνοούμενου, ο 50χρονος μετέβη στο χωριό Κλεππά της ορεινής Ναυπακτίας διανύοντας μία απόσταση 2 ωρών και 40 λεπτών με πολλές στροφές και δύσβατες χαράδρες.

Εκεί εντοπίστηκε και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Μεσολογγίου προκειμένου να καταθέσει ενώ βρέθηκε και το μαχαίρι στο αυτοκίνητό που ήταν και η αφορμή να συλληφθεί για οπλοκατοχή.

Στον εισαγγελέα

Το απόγευμα της Κυριακής ο 50χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για την υπόθεση με το μαχαίρι. Ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί αύριο οπότε και δεν αποκλείεται να δρομολογηθούν νέες εξελίξεις για την υπόθεση της εξαφάνισης του 30χρονου.

Αργά το απόγευμα επισκέφθηκαν τα γραφεία της Ασφάλειας Μεσολογγίου η μητέρα και οι δύο αδερφές του 3οχρονου, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία των ερευνών.

Σταμάτησαν οι έρευνες

Λίγο μετά τις 7 το βράδυ σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου από τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο

Όπως αναφέρει και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης «’υστερα από υποδείξεις του αστυνομικού διευθυντή της πόλης, ο Δίας και ο χειριστής του, κάλυψαν ερευνώντας όλα τα σημεία ευθύνης τους τόσο σε αγροτικές εκτάσεις όσο και κάτω από γέφυρες – ποτάμια και παράκτια στην λιμνοθάλασσα. Τελευταίο πεδίο της έρευνας έγινε σε ορεινή περιοχή όπου ερευνήθηκαν παλιές αποθήκες και εγκαταλελειμμένα κτίρια χωρίς κάποιο ίχνος του.



in.gr

Προηγούμενο άρθροΤΡΑΓΩΔΙΑ στην ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: 66ΧΡΟΝΗ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ στον ΜΩΛΟ, ΕΠΕΣΕ στη ΘΑΛΑΣΣΑ και ΠΝΙΓΗΚΕ
Επόμενο άρθροΠαταγώδης αποτυχία των μνημονιακών συνταγών (και) η ακρίβεια στο βρεφικό γάλα