Αρχική Οικονομία Μισθός από… χρυσάφι για τον CEO της Walmart – 976 φορές μεγαλύτερος...

Μισθός από… χρυσάφι για τον CEO της Walmart – 976 φορές μεγαλύτερος από τις μέσες απολαβές

37
0


Συνολική αποζημίωση άνω των 26,9 εκατομμυρίων δολαρίων έλαβε πέρυσι ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικού εμπορίου στον κόσμο. Η αύξηση σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά υπολογίζεται στα +1,6 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ετήσια δήλωση πληρεξουσίου της εταιρείας που κατατέθηκε την Πέμπτη στην SEC.

Το πακέτο αποδοχών της Walmart για τον Νταγκ ΜακΜίλλον περιελάμβανε 1,5 εκατομμύρια δολάρια σε βασικό μισθό, 19,6 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές και 5,8 εκατομμύρια δολάρια σε άλλες αποζημιώσεις.

Είναι μια αρκετά σημαντική αύξηση από την πρώτη του δουλειά ως μισθωτός φορτοεκφορτωτής πάλι στην Walmart το 1984, όταν κέρδιζε 6,50 δολάρια την ώρα, ποσό που θα αντιστοιχούσε σήμερα περίπου στα 19,79 δολάρια.

Ο 57χρονος από το Αρκάνσας είναι τώρα υπεύθυνος για 2,1 εκατομμύρια εργαζομένους σε περισσότερα από 10.000 καταστήματα λιανικής σε όλο τον κόσμο, και ετήσιες πωλήσεις 648 δισεκατομμυρίων δολαρίων — δηλαδή περισσότεροι άνθρωποι και υψηλότερες πωλήσεις από οποιονδήποτε άλλο ιδιωτικό εργοδότη στον κόσμο.

Ο πιο ακριβοπληρωμένος

Από αυτούς τους άνω των 2 εκατομμυρίων εργαζομένων, ο μέσος υπάλληλος πληρώθηκε 27.642 δολάρια πέρυσι, αυξημένος κατά 1,8% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Η αποζημίωση του Νταγκ ΜακΜίλλον είναι 976 φορές μεγαλύτερη από αυτό το ποσό.

Συγκριτικά, το πιο πρόσφατα πακέτο του Διευθύνοντος Συμβούλου της Target, Μπράιαν Κορνέλ, ήταν 17,6 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Κρεγκ Τζέλινεκ κέρδισε 16,8 εκατομμύρια δολάρια τον τελευταίο χρόνο του ως Διευθύνων Σύμβουλος της Costco. Οι αναλογίες αμοιβών τους ήταν 680 και 336, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με έναν νέο υπολογισμό που οι εταιρείες υποχρεούνται να γνωστοποιήσουν από πέρυσι, ο ΜακΜίλλον είδε την καθαρή του αξία να αυξάνεται κατά σχεδόν 47,5 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι μετά από προσαρμογές για την αναγνώριση της εύλογης αξίας των βραβείων μετοχών του.

Από το 2009, η Walmart έχει πληρώσει στον ΜακΜίλλον συνολικά σχεδόν 163 εκατομμύρια δολάρια για τη δουλειά του ως στέλεχος. Πριν γίνει Διευθύνων Σύμβουλος, ήταν υπεύθυνος του διεθνούς τμήματος της εταιρείας από το 2009 έως το 2014 και επικεφαλής του Sam’s Club από το 2005 έως το 2009.

Ο ίδιος κατέχει πλέον περισσότερες από 5,1 εκατομμύρια μετοχές της Walmart , αξίας 306 εκατομμυρίων δολαρίων στην τιμή κλεισίματος της Παρασκευής.

Πηγή: ΟΤ



in.gr

Προηγούμενο άρθροΗ American Airlines μπερδεύει συνέχεια μια γυναίκα 101 ετών με ένα μωρό
Επόμενο άρθροΣε άλμπουμ της Beyoncé συμμετέχει η πρωτοπόρος της κάντρι μουσικής Λίντα Μαρτέλ