Αρχική Κόσμος Βρετανία: Κατέληξε στην εντατική αφού έφαγε από χριστουγεννιάτικο πάγκο – Κόλλησε το...

Βρετανία: Κατέληξε στην εντατική αφού έφαγε από χριστουγεννιάτικο πάγκο – Κόλλησε το βακτήριο E. coli

209
0


Η Antonia Hay, η οποία χρειάστηκε να υποβληθεί σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις, πιστεύεται ότι κόλλησε τη βακτηριακή λοίμωξη από τρόφιμα σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά τον Νοέμβριο στη Βρετανία.

Η 17χρονη κοπέλα από το Buckinghamshire, υποβλήθηκε σε αφαίρεση μέρους του εντέρου της, μεταγγίσεις αίματος και συνεχή αιμοκάθαρση ως λύση στη νεφρική ανεπάρκεια που υπέστη μετά την τροφική δηλητηρίαση.

Δεν είναι γνωστό τι είδους τροφή οδήγησε στη διάγνωση του αιμολυτικού ουραιμικού συνδρόμου (HUS), που προκαλείται από το E. coli 0157.

Η Antonia είναι ένα από τα 30 επιβεβαιωμένα κρούσματα E. coli σε όλη την Αγγλία

Ο πατέρας της Antonia, Steve Hay, έγραψε στο Facebook:

«Σε όποιον μπορεί να έχει εμφανίσει συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε οποιοδήποτε εστιατόριο, εγκατάσταση ή σε οποιοδήποτε πάγκο της αγοράς στο Great Missenden κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης αγοράς, ιδιαίτερα στις 25 Νοεμβρίου ή από τις 25 Νοεμβρίου, παρακαλώ μπορείτε να μου στείλετε μήνυμα στο PM.

»Η μεσαία μου κόρη παλεύει για τη ζωή της μετά από μια σοβαρή βακτηριακή λοίμωξη που υποψιάζεται ότι προήλθε από το φαγητό που έφαγε περίπου αυτή την περίοδο και έχουμε ισχυρές θεωρίες, αλλά απλά πρέπει να μάθουμε αν κάποιος άλλος επηρεάστηκε με οποιοδήποτε επίπεδο στομαχικών προβλημάτων ή ασθένειας».

Ανάκληση τεσσάρων τυροκομικών προϊόντων την ημέρα των Χριστουγέννων

Η Antonia είναι ένα από τα 30 επιβεβαιωμένα κρούσματα E. coli σε όλη την Αγγλία και τη Σκωτία από τον Ιούλιο του 2023, ενώ ένα άτομο έχει πεθάνει, σύμφωνα με την Telegraph.

Τα περισσότερα κρούσματα εμφανίστηκαν τον Δεκέμβριο, με την Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων (FSA) να εκδίδει ανακοίνωση ανάκλησης για τέσσερα τυροκομικά προϊόντα την ημέρα των Χριστουγέννων, τα οποία αποτελούσαν μέρος χριστουγεννιάτικων καλαθιών.

Η οικογένεια της Antonia έχει ξεκινήσει μια διαδικτυακή σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων για την υποστήριξή της.

Μέσω του GoFundMe κατάφεραν να συγκεντρώσουν 80.000 λίρες και ευχαρίστησαν τον κόσμο που τους βοήθησε με τη συνδρομή τους, καθώς τα έσοδα της οικιογένειας έχουν μειωθεί, αφού ο πατέρας της κοπέλας δεν πληρώνεται από τη δουλειά τους για την έκτακτη άδεια που χρειάστηκε ώστε να βρίσκεται στο πλευρό της κόρης του.

«Αυτά τα χρήματα θα τη βοηθήσουν πάρα πολύ στις συνεχιζόμενες θεραπείες, την ανάρρωση και τα έξοδά της, συμπεριλαμβανομένων των ονείρων της για την ηθοποιία», έγραψε η αδελφή της.

Πηγή φωτογραφίας: Daily Mail



in.gr

Προηγούμενο άρθροΚΑΙΡΟΣ: ΑΓΡΙΕΥΕΙ τις ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ – ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ από την ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ οι METEΩΡΟΛΟΓΟΙ
Επόμενο άρθροΑΝΕΚΔΟΤΟ