Αρχική Ελλάδα Οι κρίσιμες περιγραφές των ανδρών των ΜΑΤ για την εκτόξευση των φωτοβολίδων...

Οι κρίσιμες περιγραφές των ανδρών των ΜΑΤ για την εκτόξευση των φωτοβολίδων εναντίον τους

203
0


«Tο πρώτο πεντάλεπτο των συγκρούσεων με τους χούλιγκαν -έξω από το κλειστό στου Ρέντη– ρίχθηκαν 4-5 ναυτικές φωτοβολίδες από τρία άτομα στον αέρα και ακολούθησαν δύο ευθείες βολές, από τις οποίες η μία κτύπησε τον συνάδελφο μας. Στην συνέχεια οι δράστες έριχναν για άλλα 15 περίπου λεπτά πέτρες και μολότοφ. Επειδή ήταν σκοτάδι δεν υπήρχε καμιά δυνατότητα να ξεχωρίσουμε έστω και την φιγούρα των δραστών…».

Αυτές οι αναφορές προς το in αστυνομικών των ΜΑΤ για τα αιματηρά επεισόδια την προηγούμενη Πέμπτη στην διάρκεια του αγώνα βόλεϊ ανδρών Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού φαίνεται να καθορίζουν τις έρευνες της Ασφάλειας Αττικής για την διαλεύκανση του σοβαρού τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού που δίνει μάχη για την ζωή του.

Στον τόπο της επίθεσης και μέσα στο κλειστό βρέθηκε ένας από τους εκτοξευτήρες τέτοιου είδους φωτοβολίδων, ενώ εξετάζονται και τα υπολείμματα αυτής που τραυμάτισε τον άτυχο αστυνομικό.

Που εστιάζει η έρευνα

Η έρευνα εστιάζεται σε 20 περίπου άτομα που φαίνεται να συμμετείχαν στα επεισόδια κι οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί ξανά και σχετικά πρόσφατα για παρόμοια αδικήματα, ενώ το ενδιαφέρον εστιάζεται σε υπόπτους που είχαν συλληφθεί πάλι για κατοχή τέτοιου είδους «όπλων».

Ακόμη το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε άτομα που δεν θέλησαν να δώσουν δείγματα DNA κι αποτυπώματα αλλά και να επιτρέψουν την χρήση δειγματολήπτη για τον έλεγχο καταλοίπων πυροβολισμού στα χέρια τους.

Σύμφωνα ωστόσο με αρμόδια στελέχη της ΕΛΑΣ η έρευνα αυτή τεκμηρίωσης της εμπλοκής συγκεκριμένων προσώπων στην επίθεση κατά του αστυνομικού πιθανόν να παρουσιάσει δυσχέρειες αν οι δράστες της εκτόξευσης φωτοβολίδων φορούσαν γάντια οπότε δεν μπορεί να βρεθούν όχι μόνο αποτυπώματα και DNA αλλά και ίχνη καψυλίων στα χέρια τους.

Ορισμένα από τα στοιχεία που εντόπισαν οι αστυνομικοί γύρω από το γήπεδο.



in.gr

Προηγούμενο άρθροΟι Βρυξέλλες σηκώνουν ανάστημα και εξετάζουν απαγόρευση εισόδου σε Ισραηλινούς εποίκους – Η πρόταση Μπορέλ
Επόμενο άρθροΑΝΕΚΔΟΤΑ