Αρχική Κεντρική Ελλάδα Η ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ στα ΣΧΟΛΕΙΑ του ΔΗΜΟΥ ΖΑΓΟΡΑΣ – ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ

Η ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ στα ΣΧΟΛΕΙΑ του ΔΗΜΟΥ ΖΑΓΟΡΑΣ – ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ

245
0

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή πραγματοποίησε αυτοψίες σε σχολικές μονάδες του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου εν όψει της προγραμματισμένης λειτουργίας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Ο Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου επλήγη βαρύτατα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και η κα Μακρή λάμβανε καθημερινή ενημέρωση από τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Κουτσάφτη σχετικά με την κατάσταση των σχολικών υποδομών μια και η προσβασιμότητα στην περιοχή ήταν εξαιρετικά περιορισμένη έως αδύνατη σε πολλά σημεία.

Συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Ζαγοράς- Μουρεσίου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Απόστολο Σουλδάτο, η Υφυπουργός Παιδείας επισκέφτηκε σχολικά κτήρια και ενημερώθηκε από την τοπική αρχή για την προσβασιμότητα σε αυτά καθώς και για την πρόβλεψη για ασφαλή μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών προς και από τα σχολεία.

Ο Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου έχει ήδη προχωρήσει στις απαραίτητες υποδείξεις για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων στην περιοχή ευθύνης του, όπως αυτές περιλαμβάνονται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και η Περιφέρεια Θεσσαλίας και θα ισχύσουν εφόσον δεν αλλάξουν οι συνθήκες από νέες καιρικές μεταβολές, όπως αυτές που επέβαλαν την μετάθεση της έναρξης της σχολικής χρονιάς σε όλους τους θεσσαλικούς νομούς.

Η Υφυπουργός Παιδείας κα Μακρή έκρινε απαραίτητη την παρουσία της και τη συνεργασία της με τη δημοτική αρχή στις επί τόπου αυτοψίες θέτοντας ξανά ως απαράβατη προτεραιότητα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών που κρίνεται απο την διασφάλιση κατάλληλων υγειονομικών συνθηκών, οδικής προσβασιμότητας και ολοκλήρωσης των απαιτούμενων εργασιών αποκατάστασης των προβλημάτων στις κτιριακές υποδομές.

Προηγούμενο άρθροΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ ΜΙΧ. ΜΙΤΖΙΚΟΣ
Επόμενο άρθροΜΠΡΑΒΟ στον ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΡΙΣΑΣ;