Αρχική Κεντρική Ελλάδα ΒΙΝΤΕΟ – ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ELIAS, ΒΟΛΟΣ, ΜΑΓΝΗΣΙΑ, Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ: ΠΟΤΑΜΙΑ οι ΔΡΟΜΟΙ,...

ΒΙΝΤΕΟ – ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ELIAS, ΒΟΛΟΣ, ΜΑΓΝΗΣΙΑ, Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ: ΠΟΤΑΜΙΑ οι ΔΡΟΜΟΙ, ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΙ, ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ και ΝΕΡΟ…

9846
0

Η Μαγνησία μετράει τις πληγές της

Ο εφιάλτης επέστρεψε στο Βόλο και στην Μαγνησία, αυτή τη φορά μέσω της κακοκαιρίας Elias, η οποία στο πέρασμά της κατέστρεψε ότι είχε αφήσει όρθιο η κακοκαιρία Daniel.

 

Από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης ο Βόλος βίωσε εικόνες αποκάλυψης, με τους δρόμους του να μετατρέπονται σε ποτάμια, εκατοντάδες πολίτες να εγκλωβίζονται, περιουσίες να καταστρέφονται, πνίγοντας κυριολεκτικά ότι έβρισκε στο πέρασμά του στο νερό και στην λάσπη.

Ήταν τόσο το νερό που έπεσε και με τόση ένταση, έτσι ώστε σε ελάχιστες ώρες μετέτρεψε τους δρόμους σε ορμητικά ποτάμια, με τον αέρα να δημιουργεί ακόμα και κυματισμούς στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, ενώ περιοχές όπως οι Αλυκές ή η Αγρία αντιμετώπισαν τεράστια προβλήματα και τεράστιες καταστροφές.

 

Με την πόλη να παραμένει κατά συντριπτικό ποσοστό χωρίς ρεύμα και νερό, τα συνεργεία του Δήμου Βόλου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο, στο πλευρό του την Αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη και τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό αλλά και τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού, με πρώτιστο μέλημα τις ανθρώπινες ζωές δεν σταμάτησαν στιγμή καθ’ όλη τη διάρκεια του φαινομένου να επιχειρούν, ενώ τις τελευταίες ώρες πραγματοποιούν αυτοψίες.

 

Στην υπόλοιπη Μαγνησία το σκηνικό παρόμοιο, με τους περισσότερους δήμους να έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές στα οδικά δίκτυα, στις υποδομές και σε αρκετές επιχειρήσεις, ενώ μέχρι και αυτή την ώρα παραμένουν χωρίς ρεύμα και νερό. Οι προσπάθειες των δημοτικών συνεργείων, με επικεφαλής τους Δημάρχους και την Αντιπεριφερειάρχη Μανγησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, με τη συνδρομή όλων των υπηρεσιών, συνεχίζεται αδιάκοπα.

Προηγούμενο άρθροΠΤΩΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ: Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΜΠΟΣ ΕΡΧΟΤΑΝ στο ΒΟΛΟ να ΠΑΡΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ (ΒΙΝΤΕΟ)
Επόμενο άρθροΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ: “ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ το ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ της ΔΕΥΑΜΒ”