Αρχική Ελλάδα Ερντογάν: «Δεν θέλουμε να υπάρξει άλλο αίμα και δάκρυα»

Ερντογάν: «Δεν θέλουμε να υπάρξει άλλο αίμα και δάκρυα»

80
0


«Στη νέα περίοδο, που συμβολικά χαρακτηρίζουμε αιώνα της Τουρκίας, στόχος μας είναι να εδραιώσουμε την ειρήνη και την ηρεμία στη χώρα μας. Δεν θέλουμε φιλονικίες με κανέναν. Προσπαθούμε να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τον αριθμό των φίλων μας. Δεν έχουμε προβλήματα που δεν μπορούν να επιλυθούν με τους γείτονές μας. Είμαστε έτοιμοι να βρεθούμε σε ένα κοινό σημείο» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη 14η ετήσια διάσκεψη των Τούρκων πρέσβεων στην Άγκυρα.

Ακόμα σημείωσε ότι «δεν θέλουμε να υπάρξει άλλο αίμα και δάκρυα. Ειδικά αν ο πόλεμος επεκταθεί στη Μαύρη Θάλασσα, θα ήταν καταστροφή. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και στο εξής με ειλικρίνεια για να μειώσουμε την ένταση. Δεν θέλουμε φιλονικίες με κανέναν, δεν επιδιώκουμε να αυξήσουμε τις διενέξεις. Δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί με κανέναν, ειδικά με τους γείτονές μας».

«Συνεχίζονται οι επαφές μας για τη συνέχιση της συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά. Ο κ. Πούτιν δείχνει επίσης ευαισθησία σχετικά με την πρόσβαση των Αφρικανών αδελφών μας σε προϊόντα σιτηρών. Ας ελπίσουμε ότι θα βρούμε ένα κοινό έδαφος. Αναμφίβολα, η λύση αυτού του προβλήματος, χωρίς περαιτέρω αδιέξοδο, εξαρτάται από την εκπλήρωση των υποσχέσεων των δυτικών χωρών» είπε ακόμα ο Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: ertnews



Zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Οικονόμου δεν βρήκε καμία δική του πολιτική ευθύνη για το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ.»
Επόμενο άρθροΑΕΚ: «Άμεση και βαρύτατη τιμωρία τώρα!»