Αρχική Κεντρική Ελλάδα ΝΥΧΤΑ ΑΓΩΝΙΑΣ στην ΜΑΓΝΗΣΙΑ – ΜΑΧΗ με τις ΦΛΟΓΕΣ για να μην...

ΝΥΧΤΑ ΑΓΩΝΙΑΣ στην ΜΑΓΝΗΣΙΑ – ΜΑΧΗ με τις ΦΛΟΓΕΣ για να μην ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ σε ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ – ΘΡΗΝΟΣ για τους ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΥΣ

60
0

Υπεράνθρωπες προσπάθειες να μην εισβάλλουν οι φλόγες μέσα σε οικισμούς

Μάχες με τις φλόγες σημειώνονται από τους άνδρες των Πυροσβεστικών Δυνάμεων και εθελοντές, σε ένα τεράστιο γεωγραφικό κομμάτι της δυτικής Μαγνησίας, όπου το μεσημέρι της Τετάρτης, όπως καταγγέλλει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας εμφανίστηκαν ταυτόχρονα 7 πύρινα μέτωπα.

Δήμος Ρήγα Φεραίου, Αλμυρού και Βόλου βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, με τις φονικές φλόγες, που αφαίρεσαν ήδη τη ζωή δύο συνανθρώπων μας, να έχουν ήδη πλήξει αρκετές περιοχές των Δήμων, κάποιες εκ των οποίων εκκενώθηκαν, με τον κόσμο να φιλοξενείτε σε διάφορες δομές και τον Δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο να παραχωρεί το Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης για φιλοξενία και σίτιση.

Η μάχη, με το που έπεσε το σκοτάδι, επικεντρώθηκε στον στόχο να μην εισβάλλουν οι φλόγες μέσα σε οικισμούς αλλά και να μην περάσουν σε περισσότερες περιοχές, ώστε με το πρώτο φως της ημέρας, που θα σηκωθούν και πάλι να εναέρια μέσα, τα μέτωπα να έχουν οριοθετηθεί.

Πεζοπόρα τμήματα και εθελοντές, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των τριών Δημοτικών Αρχών, πραγματοποιούν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ενώ ο Δήμαρχος Βόλου με έγγραφό του προς τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων στις ενότητες του Δήμου Βόλου, ζήτησε επαγρύπνηση και κινητοποίηση για την πρόληψη εκδήλωσης πυρκαγιών.

Ταυτόχρονα, έχει ζητηθεί από τους πολίτες να αποφεύγονται οι μετακινήσεις, λόγω της επικινδυνότητας και τοξικότητας πολλών υλικών που καίγονται σε εργοστάσια, βιοτεχνίες και χώρους ταφής απορριμμάτων.

Προηγούμενο άρθροΜάχη στα πύρινα μέτωπα σε Μαγνησία, Φθιώτιδα, Κάρυστο
Επόμενο άρθροΚρήτη: Δεν τα κατάφερε ο άνδρας που νοσηλευόταν λόγω θερμοπληξίας