Αρχική Ελλάδα ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΚΛΕΩΝ: «ΚΑΜΙΝΙ» και ΣΗΜΕΡΑ με 41ΑΡΙΑ – ΚΛΕΙΝΕΙ η ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΠΑΤΑΝΕ...

ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΚΛΕΩΝ: «ΚΑΜΙΝΙ» και ΣΗΜΕΡΑ με 41ΑΡΙΑ – ΚΛΕΙΝΕΙ η ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΠΑΤΑΝΕ ΦΡΕΝΟ τα ΤΡΕΝΑ, ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

68
0

Μικρή «ανάσα» δροσιάς από τα μελτέμια που αυξάνουν όμως τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών.

Από τα χαράματα και σήμερα στις παραλίες οι πολίτες, ενώ όσοι εργάζονται προσαρμόζονται στα μέτρα για τον καύσωνα με τηλεργασία, μειωμένο ωράριο ή και άδεια από την εργασία τους καθώς και σήμερα σήμερα, για δεύτερη ημέρα, ο καύσωνας «Κλέων» θα δείξει τα …δόντια του ανεβάζοντας τον υδράργυρο πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας.

Χθες, συνολικά 87 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών, εκ των οποίων οι 14 κατέγραψαν μέγιστες άνω των 42 βαθμών Κελσίου.

Σύμφωνα με δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr οι μέγιστες θερμοκρασίες ξεπέρασαν σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς.

Η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στη Θήβα και ήταν ίση με 44,2 βαθμούς Κελσίου, ενώ η μέση μέγιστη θερμοκρασία ανήλθε σε 36,8 βαθμούς.

Στην Αττική, η μέγιστη θερμοκρασία ανήλθε σε 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι περιοχές με την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία για χθες ήταν οι εξής:

Θήβα: 44,2, Λιβαδειά: 43 Λευκοχώρι Φθιώτιδας: 42,9 Σπάρτη: 42,7, Στυλίδα Φθιώτιδας: 42,5, Μυστράς Λακωνίας: 42,4, Λάρισα: 42,4 και Καλαμπάκα: 42,4 βαθμοί Κελσίου.

Και μπορεί οι μετεωρολογικοί σταθμοί να καταγράφουν μέγιστες τιμές κοντά στους 44 βαθμούς Κελσίου ωστόσο στην άσφαλτο και πάνω στα αυτοκίνητα οι θερμοκρασίες όπως αποτυπώνονται σε θερμική κάμερα είναι ακραίες.

Στη σελίδα του EnternityGR στο facebook αναρτήθηκαν φωτογραφίες που είναι όλες είναι τραβηγμένες με θερμική κάμερα.

Όπως δείχνουν, στην οροφή του αυτοκινήτου φαίνεται να είναι στους 84 βαθμούς Κελσίου ενώ στα πλαϊνά φτάνει μέχρι τους 70,1 βαθμούς.

Σε άλλη φωτογραφία, η θερμοκρασία στην άσφαλτο κυμαίνεται από 57,5 βαθμούς ως 62,3 βαθμούς!

Πώς θα εξελιχθεί το κύμα ζέστης

Σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επισημαίνεται ότι από την Κυριακή έως και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος θα περιοριστούν σε γεωγραφική έκταση οι περιοχές που θα επηρεάζονται από υψηλές θερμοκρασίες και θα μειωθεί η ένταση της ζέστης.

Παράλληλα προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας κατά 2 με 4 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.

Ωστόσο ο ετησίας άνεμος (μελτέμι) θα φτάνει τα 6 με 7 μποφόρ, που σημαίνει ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος υπάρχει τάση νέας ανόδου της θερμοκρασίας, φαινόμενο το οποίο παρακολουθείται και θα αξιολογηθεί η εξέλιξή του καλύτερα τις επόμενες ημέρες.

Προηγούμενο άρθροΕξιτήριο από το νοσοκομείο έλαβαν τα τέσσερα παιδιά που αγνοούνταν επί 40 ημέρες στη ζούγκλα του Αμαζονίου
Επόμενο άρθροΙΣΡΑΗΛ-ΧΑΝΙΑ-OLD JAFFA… ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ του mRNA ΤΥΦΩΝΑ