Αρχική Οικονομία Πορεία στη Θεσσαλονίκη για την τραγωδία στην Πύλο

Πορεία στη Θεσσαλονίκη για την τραγωδία στην Πύλο

84
0



Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023, 19:49

Φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των μεταναστών και κατά των εκάστοτε κυβερνήσεων, πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αυτή την ώρα, φοιτητές και αντιρατσιστικές συλλογικότητες της πόλης. «Ή με τα σύνορα ή με τους ανθρώπους», αναγράφει ένα από τα πανό.

Αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, που όπως αναφέρουν οι διαμαρτυρόμενοι «δεν ήταν ατύχημα, αλλά δολοφονία».

«Η ευθύνη ανήκει στις πολιτικές δυνάμεις που υπέγραψαν ή στήριξαν τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ – Ελλάδας – Τουρκίας το 2016, έχτισαν ή διατήρησαν τον φράχτη του Έβρου, υποδαύλισαν τα ρατσιστικά πογκρόμ στα νησιά, οργάνωσαν τις μαζικές επαναπροωθήσεις μεταναστών στο Αιγαίο και τον Έβρο», σημειώνουν οι ίδιοι.

 

Ευθύνη φέρουν επίσης, σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους, το τμήμα της κοινωνίας που «θέλει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες – μετανάστριες οπουδήποτε αλλού, εκτός από την ενδοχώρα».

Νωρίτερα προηγήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία της Καμάρας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Το μπλοκ των αντιεξουσιαστών και των μελών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς εκτιμάται πως θα ακολουθήσει διαφορετικό δρομολόγιο.

Δείτε εικόνες από την πορεία:

Πηγή: thesstoday.gr


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023, 20:02



Zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΟι συναυλίες και τα φεστιβάλ που αναβάλλονται λόγω εθνικού πένθους
Επόμενο άρθροΝΕΕΣ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ από τον ΠΑΤΕΡΑ της ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΗΣ ΚΑΡΟΛΑΪΝ – “Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΕΣ τις ΜΕΡΕΣ” – ΤΙ ΛΕΕΙ για την ΕΠΙΣΤΟΛΗ του ΜΠΑΜΠΗ που τον ΟΔΗΓΗΣΕ στην ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ της ΕΦΕΣΗΣ