Αρχική Ελλάδα Με ποιο σύστημα η Nissan θα προστατεύει τους οδηγούς από τις συγκρούσεις

Με ποιο σύστημα η Nissan θα προστατεύει τους οδηγούς από τις συγκρούσεις

50
0



Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023, 09:30

Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Τα περισσότερα ατυχήματα που προκαλούνται στους δρόμους προέρχονται από απροσεξία των οδηγών. Κυρίως σε διασταυρώσεις. Οι μηχανικοί της Nissan εδώ και αρκετό διάστημα είχαν ανακοινώσει ότι ψάχνουν έναν τρόπο να τελειοποιήσουν ένα σύστημα που θα μπορεί να λειτουργεί αυτόματα μέσω προηγμένων δυνατοτήτων ανίχνευσης και λήψης αποφάσεων πριν συμβεί το κακό.

Φαίνεται ότι το πείραμα πέτυχε με το υπό εξέλιξη σύστημα υποβοήθησης οδηγού που βασίζεται στο LIDAR. Ένα σύστημα που παρέχει βελτιωμένη υποστήριξη σε δύσκολες καταστάσεις.

Μάλιστα πρόσφατα πραγματοποίησε άλλη μια επίδειξη της εξελιγμένης προηγμένης τεχνολογίας υποβοήθησης οδηγού που βασίζεται στο LIDAR, η οποία διαθέτει πλέον αποφυγή σύγκρουσης διασταυρώσεων.  

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε μια από τις  εγκαταστάσεις της Nissan στην Ιαπωνία. Οι επιτελείς παρουσίασαν την ικανότητα της τεχνολογίας να εκτελεί ορισμένους αυτόματους ελιγμούς αποφυγής σύγκρουσης, στο πλέον περίπλοκο περιβάλλον των διασταυρώσεων.

Είναι πολύ σημαντικό να λειτουργήσει το σύστημα σωστά. Θα σωθεί κόσμος. Και θα γλυτώσουν οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων από περιττά έξοδα.

Ο Takao Asami, Αντιπρόεδρος και  επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας και Προηγμένης Μηχανικής της Nissan, δήλωσε : 

«Η ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Nissan Ambition 2030, του μακροπρόθεσμου οράματος της εταιρείας. Είμαστε στη διαδικασία ανάπτυξης της  τεχνολογίας αποφυγής σύγκρουσης,  χρησιμοποιώντας την τεχνολογία LIDAR επόμενης γενιάς, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020.

Με στόχο την ανάπτυξη μελλοντικών τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης που οι οδηγοί  θα μπορούν να χρησιμοποιούν χωρίς στρες, η Nissan εργάζεται για να κατανοήσει πλήρως ολόκληρο το φάσμα των σεναρίων ατυχημάτων,  αναλύοντας περίπλοκα σχετικά σενάρια που συμβαίνουν σε πραγματικό περιβάλλον. Οι προσπάθειές μας στοχεύουν να βελτιώσουν ουσιαστικά την αποφυγή ατυχημάτων».

Το σύστημα  διαθέτει μια νέα λογική ελέγχου για την αποφυγή σύγκρουσης στις διασταυρώσεις, που βασίζεται στην τεχνολογία  «αληθινής εδαφικής αντίληψης» και χρησιμοποιεί LIDAR επόμενης γενιάς. Μπορεί να ανιχνεύσει την ταχύτητα, τη θέση και τον πιθανό κίνδυνο σύγκρουσης με αντικείμενο, από πλευρική κατεύθυνση. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται άμεσα στη μεταβαλλόμενη κατάσταση μέσω βημάτων όπως η ενεργοποίηση έκτακτης ανάγκης των φρένων, ή η απελευθέρωση των φρένων όταν ο πιθανός κίνδυνος έχει αποφευχθεί.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και θα καταλάβετε τον τρόπο που λειτουργεί

 

 

Τα ατυχήματα που προκαλούνται από σφάλμα του οδηγού σε διασταυρώσεις μπορεί δυστυχώς να έχουν σημαντικές συνέπειες. Ως εκ τούτου, το υπό ανάπτυξη σύστημα σχεδιάζεται για να παρέχει βελτιωμένη υποστήριξη σε δύσκολες καταστάσεις, μέσω προηγμένων δυνατοτήτων ανίχνευσης και λήψης αποφάσεων.

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023, 09:30



Zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΙ.Χ. «καρφώθηκε» σε κολόνα φωτισμού
Επόμενο άρθροΕπτά άνθρωποι τραυματίστηκαν στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ της Ρωσίας από ουκρανικά πλήγματα