Αρχική Ελλάδα ΤΕΛΟΣ το ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ σε ΑΤΤΙΚΗ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΕΛΟΣ το ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ σε ΑΤΤΙΚΗ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

72
0

Ενα τεράστιο ο πρόγραμμα έργων είναι σε εξέλιξη σε Αττική και Θεσσαλονίκη, που αναμένεται να δώσει σημαντική ανάσα στο κυκλοφοριακό….

Μεταξύ των έργων περιλαμβάνεται η επέκταση του μετρό προς την Ελευσίνα, τον Ασπρόπυργο, τα Μέγαρα και τις γύρω περιοχές,

με επτά νέους σταθμούς και προϋπολογισμό 130 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαγωνισμοί για τις επεκτάσεις του Προαστιακού σε Ραφήνα και Λαύριο, με αναμενόμενο προσωρινό ανάδοχο το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Ακόμα, συνεχίζονται οι εργασίες για τη Γραμμή 4 του μετρό και σε μελέτη βρίσκονται επεκτάσεις του μετρό προς τα δυτικά και νότια.

Σε ό,τι αφορά στα οδικά έργα, προγραμματίζονται η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης και η επέκταση της Αττικής Οδού προς τη Δυτική Περιφερειακή Υμηττού, τη Βουλιαγμένη και τη Ραφήνα-Λαύριο.

Συγκοινωνιολόγοι αναφέρουν πως αν όλα αυτά τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί έως το 2030 τότε αυτή η κατάσταση με το κυκλοφοριακό που βιώνουμε όλοι όσοι μετακινούμαστε στην Αττική θα γίνει πολύ χειρότερη.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη ξεκινά ένα σημαντικό έργο, το Thessaloniki Flyover, το πρώτο οδικό ΣΔΙΤ στη χώρα, το οποίο αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την κυκλοφορία στην Ανατολική Περιφερειακή Οδό, διπλασιάζοντας τον όγκο των αυτοκινήτων που θα μπορούν να κυκλοφορούν.

Επιπλέον, έχει ξεκαθαριστεί το χρονοδιάγραμμα για το Μετρό της πόλης, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023.

Στο σχέδιο συμπεριλαμβάνονται επίσης η οδική σύνδεση του λιμανιού που είναι ήδη υπό κατασκευή, η σιδηροδρομική σύνδεση, ο διαγωνισμός για τον οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, και ο Προαστιακός Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Προηγούμενο άρθροΣΟΒΑΡΟΙ…
Επόμενο άρθροΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ στην ΕΛΛΑΔΑ