Αρχική Κόσμος ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 1912: ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ο ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ – ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 1912: ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ο ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ – ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

63
0

Σαν σήμερα, 15 Απριλίου του 1912, το βρετανικό επιβατηγό υπερωκεάνιο «Τιτανικός» (επίσημο όνομα:RMS Titanic) βυθίζεται, έπειτα από ένα φοβερό χτύπημα με παγόβουνο στο Βόρειο Ατλαντικό.

Από τους 2.340 επιβαίνοντες, χάνονται στα παγωμένα νερά οι 1.595.

Το «Τιτανικός» είχε ξεκινήσει το πρώτο και τελευταίο του ταξίδι λίγες ημέρες πριν, την Τετάρτη 10 Απριλίου του 1912 από το Σαουθάμπτον της Αγγλίας για τις ΗΠΑ με 922 επιβάτες.

Στο λιμάνι του Χερβούργου στη Γαλλία και στο Κουινστάουν, στην Ιρλανδία, επιβιβάστηκαν οι υπόλοιποι «τυχεροί» επιβάτες και στις 11 Απριλίου 1912 ξεκίνησε το μοιραίο ταξίδι προς τις ΗΠΑ

Με πλοίαρχο τον Έντουαρντ Σμιθ, οι επιβάτες του περιελάμβαναν μερικούς από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, καθώς και εκατοντάδες μετανάστες από την Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, τη Σκανδιναβία και άλλες περιοχές σε όλη την Ευρώπη, οι οποίοι αναζητούσαν μια καινούρια ζωή στη Βόρεια Αμερική.

Στις 14 Απριλίου 1912 συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο στις 11:40 μ.μ. ώρα πλοίου και ξεκίνησε η εισροή υδάτων και η εκκένωση με τις σωσίβιες λέμβους.

Λίγο πριν τις 2:20 π.μ. το πλοίο έσπασε στα δύο και άρχισε να βυθίζεται, με περισσότερα από χίλια άτομα ακόμη εν πλω, με το υπερωκεάνιο να βυθίζεται μία ώρα και είκοσι λεπτά αργότερα.

Κατά την διάρκεια της βύθισης, οι τσιμινιέρες (φουγάρα) του πλοίου αποκολλήθηκαν (ενδεχομένως σκοτώνοντας όσους βρίσκονταν κοντά σε αυτές.).

Μία ώρα και είκοσι λεπτά αφότου βυθίστηκε ο Τιτανικός, το επιβατηγό πλοίο RMS Carpathia της Cunard Line έφτασε στο σημείο της βύθισης, όπου περισυνέλεξε 720 επιζώντες.

Το ναυάγιο του Τιτανικού παραμένει στο βυθό, σπασμένο στα δύο, και σταδιακά αποσυντιθέμενο σε βάθος 12.415 ft (3.784 m).

Από την ανακάλυψή του, το 1985, χιλιάδες αντικείμενα έχουν ανασυρθεί και εκτίθενται σε μουσεία σε όλο τον κόσμο

Προηγούμενο άρθροΈνοπλοι δολοφόνησαν περισσότερα από 40 άτομα
Επόμενο άρθροΧΩΡΑ ΓΕΡΟΝΤΩΝ η ΕΛΛΑΔΑ! ΑΔΕΙΑΖΕΙ η ΧΩΡΑ από τους ΝΕΟΥΣ – ΕΦΥΓΑΝ 600.000 ΑΤΟΜΑ από το 2010 ΜΕΧΡΙ το 2021 – ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑΤΙ στην ΧΩΡΑ τους ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ “ΦΩΣ”