Αρχική Ελλάδα Άνετη νίκη του Bagnaia στον αγώνα Sprint των MotoGP στις Η.Π.Α.

Άνετη νίκη του Bagnaia στον αγώνα Sprint των MotoGP στις Η.Π.Α.

44
0



Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 15 Απριλίου 2023, 23:51

Γράφει ο Θάνος Κυλάφης

 

Μια ηλιόλουστη πίστα στο Austin υποδέχτηκε τους αναβάτες για τον τρίτο αγώνα Sprint της χρονιάς. Ο Alex Rins κατάφερε να στρίψει πρώτος, όμως άνοιξε την γραμμή του στην έξοδο, επιτρέποντας στον κάτοχο της Pole Position, Francesco Bagnaia να περάσει μπροστά. O Rins δεν τα παράτησε και αντεπιτέθηκε στην 3η στροφή. Από πίσω τους ακολουθούσαν οι Aleix Espargaro, Fabio Quartararo, Johann Zarco και Jorge Martin. 

O Bagnaia σύντομα έκανε την κίνησή του και πέρασε και πάλι στην πρώτη θέση, ενω ο Rins έχασε άλλη μια θέση από τον Aleix Espargaro και άρχισε να δέχεται την πίεση του Quartararo.

Στην πίσω ευθεία όμως του τρίτου γύρου, ο Martin κατάφερε να περάσει τον Γάλλο της Yamaha και στα φρένα της 12ης στροφής πήρε την 4η θέση. Τα προβλήματα δεν θα τελείωναν για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2021, καθώς υπέκυψε στην πίεση του Alex Marquez, στον 4ο γύρο, ενώ ο RIns πίεζε και πάλι τον Espargaro για τη 2η θέση. Μπροστά, ο Bagnaia είχε ανοίξει τη διαφορά στα 9 δέκατα. 

Ο Rins τελικά κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τον Espargaro, ενώ πτώσεις είχαμε για τους Quartararo (που έχασε το μπροστινό στην 1η στροφή) και Marquez (στη 13η στροφή του 7ου γύρου).

Μπροστά, ο Bagnaia είχε ανοίξει μια διαφορά ασφαλείας 2,5 δευτερολέπτων από τον Rins, που με τη σειρά του είχε αφήσει αρκετά πίσω τον Epsragaro. Μάλιστα, ο αναβάτης της Aprilia δεχόταν την πίεση του Martin, ο οποίος κατάφερε να τον περάσει, αλλά όχι να απομακρυνθεί. 

Ο Aleix Espargaro κρατήθηκε κοντά στον τελευταίο γύρο και έκανε την επίθεση για την τελευταία θέση του βάθρου στην 19η στροφή, ενώ οι Bagnaia και Rins περνούσαν την γραμμή του τερματισμού. Ο Esapargaro άνοιξε τη γραμμή του στην έξοδο, επιτρέποντας στον Martin να περάσει μπροστά και να σφραγίσει την 3η θέση. 

Πίσω τους, στην 5η θέση, τερμάτισε ο Brad Binder, έχοντας πίσω του τους αναβάτες της Mooney VR46 Ducati, Marco Bezzecchi και Luca Marini. Τις υπόλοιπες βαθμολογούμενες θέσεις (μέχρι την 9η) συμπλήρωσαν οι Miguel Oliveira και Jack Miller.

 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 15 Απριλίου 2023, 23:51



Zougla.gr

Προηγούμενο άρθρο‘Εφθασε το Άγιο Φως στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΠιστοί και τουρίστες προσπάθησαν να παραβιάσουν τα περιοριστικά μέτρα για να φτάσουν στον Ναό της Αναστάσεως