Αρχική Ελλάδα VW: Λέει αντίο στην ονομασία GTX για τα EV μοντέλα επιδόσεων –...

VW: Λέει αντίο στην ονομασία GTX για τα EV μοντέλα επιδόσεων – Επιστρέφει στα παραδοσιακά GTI και R

38
0


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Πριν τρία χρόνια, η VW αναβίωσε το σήμα GTX το οποίο χρησιμοποιεί για να χαρακτηρίζει τις εκδόσεις επιδόσεων των ηλεκτρικών μοντέλων ID. Όμως σύμφωνα με επίσημες πηγές, η γερμανική εταιρία είναι έτοιμη να εγκαταλείψει την ονομασία GTX και να επιστρέψει στην παράδοση, χρησιμοποιώντας τα σήματα GTI και R που χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες στα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα της μάρκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα την επιβεβαίωση έκανε ο ίδιος ο Thomas Schafer σε συνέντευξη του στο Autocar, λέγοντας πως ήρθε η ώρα να επιστρέψουν τα GTI και R στη θέση των GTX.

Η VW χρησιμοποίησε το σήμα GTX τη δεκαετία του 1980 σε μοντέλα όπως το Scirocco coupe και το χρησιμοποίησε για το 2021 για το δικίνητο ID.4 GTX. Η γκάμα διευρύνθηκε με το ID.5 GTX, ενώ τον τελευταίο χρόνο ήρθαν και τα ID.Buzz GTX, ID.7 GTX και ID.3 GTX.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Schafer, το λογότυπο GTI ανέκαθεν συνόδευε προσθιοκίνητα μοντέλα επιδόσεων και θα πρέπει να συνεχίσει να κάνει το ίδιο. Έτσι και το VW Golf GTI επόμενης γενιάς θα συνεχίσει αυτή την παράδοση στην GTI έκδοση του.

Παράλληλα, τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα με την επωνυμία R θα παραμείνουν με τετρακίνηση ενώ η R γκάμα, θα γίνει μια αποκλειστικά ηλεκτρική μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας. Τέλος, ο Schafer δήλωσε επίσης ότι τα τρέχοντα μοντέλα GTX δεν θα μετονομαστούν κατά τη διάρκεια της ζωής τους.



zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΟλοκλήρωση εργασιών προστασίας στον ναό του Αγίου Αθανασίου Αφιδνών
Επόμενο άρθροRoaring Kitty: Είναι ο Γουόρεν Μπάφετ του ίντερνετ;