Αρχική Κόσμος Χαμάς: Αν συνεχιστεί η επιχείρηση στη Ράφα δεν υπάρχει συμφωνία

Χαμάς: Αν συνεχιστεί η επιχείρηση στη Ράφα δεν υπάρχει συμφωνία

26
0


Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς Οσάμα Χαμντάν (σ.σ. πιθανός διάδοχος του Σαλέχ Αλ Αρούρι) προειδοποιεί ότι αν συνεχιστεί η στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Ράφα, δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Τα σχόλια του Χαμντάν έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βηρυτό, την ώρα που αντιπροσωπεία της Χαμάς, κατέφθανε στο Κάιρο από τη Ντόχα για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός, αναφέρει ανακοίνωση της οργάνωσης.

«Διαβεβαιώνουμε ότι η στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, αν συνεχιστεί από το Ισραήλ, δεν θα είναι πικνίκ για τον ισραηλινό στρατό», λέει ο Χαμντάν. Πρόσθεσε ότι η τελευταία πρόταση εκεχειρίας που κατέθεσε η Χαμάς «αντιπροσωπεύει το ελάχιστο που ανταποκρίνεται στα αιτήματα του λαού μας και της αντίστασής μας». Στην ουσία επανέλαβε κάποιες από τις χθεσινές δηλώσεις που έκανε προσθέτωντας όμως μια πολύ σημαντική συνέχεια.

Από την Βυρητό ο Οσάμα Χαμντάν ανακοίνωσε πως αν δεν αποσυρθεί το Ισραήλ από τη Ράφα, θα αποσυρθεί η Χαμάς από τη συμφωνία την οποία έχει ήδη αποδεχθεί.

Η Χαμάς δείχνει να κατανοεί πως η κατάληψη του περάσματος ήταν χτύπημα γοήτρου

«Η συμφωνία της Χαμάς στην πρόταση των διαμεσολαβητών έχει φέρει τον Νετανιάχου σε δύσκολη θέση και τον έχει αναγκάσει να ενεργήσει με υστερικό τρόπο με δηλώσεις που αποκαλύπτουν μια πολιτική ήττα», δήλωσε ο Χαμντάν στη συνέντευξη Τύπου.

«Η μπάλα βρίσκεται τώρα στο γήπεδο του Νετανιάχου. Η συμπεριφορά και η στάση τους μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας αντανακλά την αποφασιστικότητά του να χαλάσει όλες τις προσπάθειες διαμεσολάβησης, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων των ΗΠΑ και εκφράζει την αδιαφορία για τις ζωές των αιχμαλώτων που απειλούνται καθημερινά από τους βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού. Η μπάλα είναι επίσης στο γήπεδο της αμερικανικής κυβέρνησης … να αποδείξει και να εδραιώσει την ειλικρίνειά της πιέζοντας την κυβέρνηση Νετανιάχου»

«Το πέρασμα της Ράφα ήταν και θα παραμείνει ένα αμιγώς αιγυπτιακό-παλαιστινιακό πέρασμα», λέει ο Χαμντάν, εν μέσω αναφορών ότι στόχος του Ισραήλ είναι να αφαιρέσει τον έλεγχο της Χαμάς στο πέρασμα για να αποτρέψει το λαθρεμπόριο όπλων και άλλων αγαθών. Η αντίδραση της Χαμάς δείχνει πως η οργάνωση αντιλαμβάνεται αυτό που έθεταν οι αναλυτές του Axios, αναφέροντας πως «με την κατάληψη της Ράφα, το Ισραήλ ήθελε να πλήξει το κυβερνητικό προφίλ της Χαμάς».

Η οργάνωση με ξεχωριστή της ανακοίνωση πρόσθεσε πως «Αυτό το έγκλημα, το οποίο λαμβάνει χώρα αμέσως μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας του κινήματος της Χαμάς με την πρόταση των διαμεσολαβητών, αποκαλύπτει το σκοπό και την πρόθεση των κατακτητών να διαταράξουν τις προσπάθειες των διαμεσολαβητών για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός και την απελευθέρωση των κρατουμένων, σύμφωνα με τα προσωπικά συμφέροντα του Νετανιάχου και του ακραίου υπουργικού συμβουλίου του».



in.gr

Προηγούμενο άρθροΑΝΕΚΔΟΤΟ
Επόμενο άρθροΠαναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Εντυπωσιάστηκε ο Ντόντσιτς με την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ!