Αρχική Ελλάδα Φρίκη στην Ιαπωνία: Τμήματα αρουραίου βρέθηκαν σε ψωμί του τοστ

Φρίκη στην Ιαπωνία: Τμήματα αρουραίου βρέθηκαν σε ψωμί του τοστ

34
0


Σάλος προκλήθηκε στην Ιαπωνία όταν έγινε γνωστό ότι σε συσκευασίες ψωμιού του τοστ μεγάλης αρτοβιομηχανίας εντοπίστηκαν τμήματα αρουραίου, με αποτέλεσμα η εταιρεία να ανακαλέσει περισσότερες από 100.000 συσκευασίες της δημοφιλούς μάρκας. Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από σκάνδαλα ασφάλειας τροφίμων που μαστίζουν τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας, η οποία έχει μακροχρόνια φήμη για την αξιοπιστία των τροφίμων που εξάγει.

Σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη 10/5 , η Pasco Shikishima Corporation δήλωσε ότι διερευνά πώς τμήματα ενός «μικρού ζώου» βρέθηκαν σε δύο συσκευασίες ψωμιού σε φέτες, προσθέτοντας ότι κανείς δεν έχει νοσήσει μέχρι στιγμής μετά την κατανάλωση του προϊόντος. Λίγο αργότερα επιβεβαίωσε στο CNN ότι τα τμήματα αυτά ανήκαν σε αρουραίο και βρέθηκαν σε μια παρτίδα λευκού ψωμιού «chojuku»  που κατασκευάζεται από ένα εργοστάσιο που εδρεύει στο Τόκιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα ανακαλέσουμε τα παρακάτω προϊόντα που παρήχθησαν στην ίδια γραμμή εργοστασίου και θα σταματήσουμε την εν λόγω γραμμή εν τω μεταξύ για να προσδιορίσουμε την αιτία και να εφαρμόσουμε αντίμετρα», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, προσθέτοντας ότι η ανάκληση αφορά περίπου 104.000 πακέτα.

Το προϊόν που ανακαλείται δεν πωλείται στο εξωτερικό, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Το λευκό ψωμί είναι βασικό για πολλούς Ιάπωνες όταν καταναλώνουν γεύματα δυτικού τύπου, ή «yoshoku», ως εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό ιαπωνικό φαγητό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΟλοκαίνουργιο Tesla Cybertruck «έμεινε» από διαρροή ψυκτικού υγρού μετά από 56χλμ. – Δεν το καλύπτει η εγγύηση της Tesla
Επόμενο άρθροΣίρλεϊ Μπάσεϊ: Δημοπρατεί την πολύτιμη συλλογή κοσμημάτων της για καλό σκοπό