Αρχική Ελλάδα Σε εξέλιξη οι απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς

Σε εξέλιξη οι απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς

28
0


Με συγκεντρώσεις και πορείες τιμούν τους διαχρονικούς αγώνες της εργατικής τάξης με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά τα σωματεία και τα συνδικάτα.

«Για τα συνδικάτα, η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας και όχι μεταφερόμενης αργίας. Η ΓΣΕΕ δεν ”διεκδικεί” από τις εκάστοτε κυβερνήσεις να κηρύσσουν ως αργία την 1η Μάη και μάλιστα μεταφερόμενη και περιφερόμενη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, στις 11 π.μ., στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ΑΔΕΔΥ «καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν δυναμικά το ”παρών” στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 1η του Μάη σε ολόκληρη τη χώρα».

Η απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιείται στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Κοραή. Κύριες διεκδικήσεις της είναι: αυξήσεις κατά 10% στους μισθούς, επαναφορά των Δώρων και στο Δημόσιο, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ γίνεται στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Συντάγματος.

Δείτε φωτογραφίες από τις συγκεντρώσεις:

 

 



zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΠροσεχώς: «Ο κασκαντέρ» του Ντέιβιντ Λιτς με τους Ράιαν Γκόσλινγκ, Έμιλι Μπλαντ
Επόμενο άρθροAyrton Senna: Σαν σήμερα, πριν 30 χρόνια ο κόσμος έχασε τον καλύτερο οδηγό όλων των εποχών (Βίντεο)