Αρχική Ελλάδα ΟI ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΘΥΜΙΖΟΥΝ στους ΚΛΕΦΤΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ

ΟI ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΘΥΜΙΖΟΥΝ στους ΚΛΕΦΤΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ

68
0

Προσπαθώντας να καταλάβω αυτούς που στηρίζουν την γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων, την αδιαφορία τους ή ακόμα και το μίσος για τους Παλαιστίνιους, έκανα μερικές σκέψεις.

Καταλαβαίνω πως πολλοί άνθρωποι της Δύσης μπορούν να ταυτιστούν με τους Ισραηλινούς γιατί οι Ισραηλινοί τους θυμίζουν τους εαυτούς τους και τη χώρα τους.

Άλλωστε, το Ισραήλ συμμετέχει και στην Eurovision, το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της σημερινής Ευρώπης (σ.σ. Σοβαρά το γράφω αυτό.

Εκτός αν ξέρετε κάποιο άλλο πολιτιστικό γεγονός στην Ευρώπη που να προκαλεί το ενδιαφέρον τόσων εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών.)

Το Ισραήλ έχει μια δημοκρατικά εκλεγμένη ακροδεξιά κυβέρνηση, και μπορεί να έχει καθεστώς απαρτχάιντ, να διαπράττει γενοκτονία και να έχει κλέψει τη γη των Παλαιστινίων, αλλά σέβεται τα δικαιώματα των γυναικών και της LGBTQ+ κοινότητας, αρκεί, βέβαια, οι γυναίκες και οι LGBTQ+ να είναι Ισραηλινοί (σ.σ. είναι απίστευτες οι ανοησίες που εκστομίζουν οι άνθρωποι, χωρίς καν να τους περνάει από το μυαλό πως λένε ανοησίες.

Δηλαδή, αν ο Χίτλερ ήταν φεμινιστής και υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, δεν θα πείραζε και τόσο η καταστροφή που προκάλεσε και το Ολοκαύτωμα;).

Οι Παλαιστίνιοι τρομάζουν γιατί πήγε η Χαμάς και χάλασε το πάρτι στο Φεστιβάλ τρανς μουσικής που έκαναν οι Ισραηλινοί και σκότωσε -όπως υποστηρίζει το Ισραήλ- 360 ανθρώπους, ενώ πήρε και 44 ομήρους.

Πολλοί άνθρωποι στη Δύση σκέφτονται πως αυτό θα μπορούσε να συμβεί και στους ίδιους.

Όχι, δεν θα μπουκάρουν οι Παλαιστίνιοι στην Ευρώπη για να μας σκοτώσουν και να μας χαλάσουν το πάρτι αλλά μπορεί όλοι αυτοί οι αποκλεισμένοι που ζουν γύρω μας, να πάρουν τα όπλα και να απαιτήσουν να έχουν και αυτοί μια αξιοπρεπή ζωή.

Μπορεί όλοι αυτοί οι αποκλεισμένοι που ζουν στα προάστια του Παρισιού και των άλλων μεγάλων γαλλικών και ευρωπαϊκών πόλεων, να γίνουν πολύ επικίνδυνοι για αυτούς που έχουν τα πάντα.

Υποθέτω πως σε όλους μας έχει τύχει να βλέπουμε από μακριά ένα πάρτι, στο οποίο θα επιθυμούσαμε πάρα πολύ να είμαστε κι εμείς καλεσμένοι.

Ακούς τη μουσική και τα γέλια, βλέπεις τους ανθρώπους να χορεύουν, κι εσύ είσαι απέξω. Είναι κάπως πικρό, δεν είναι;

Σκεφτείτε σε όλη την διάρκεια της ζωής μας να ξέρουμε πως δίπλα μας γίνεται ένα πάρτι, γύρω μας υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χρήματα για να την περάσουν φίνα για 100 ζωές και εμείς δεν έχουμε χρήματα να βγάλουμε την εβδομάδα.

Και, όπως συμβαίνει στην περίπτωση των Παλαιστινίων, σκεφτείτε αυτό το πάρτι να το κάνουν οι άλλοι όχι μόνο δίπλα μας αλλά στη γη που μας έχουν πάρει.

Σκέψου να κάνουν πάρτι μέσα στο σπίτι που σου έχουν κλέψει, να ακούς τη μουσική και τα γέλια των κλεφτών, κι εσύ να είσαι πίσω από τον τοίχο που έφτιαξαν οι κλέφτες του σπιτιού σου, για να μην τους πλησιάσεις.

Πόσοι άνθρωποι γύρω μας ζουν με κλεμμένα;

Πολλοί. Ο καπιταλισμός είναι νομιμοποιημένη κλοπή. Τι ήταν η αποικιοκρατία στην οποία οφείλουν τον πλούτο τους και την ευημερία τους πολλές ευρωπαϊκές χώρες; Κλοπή. Και σφαγή.

Εντάξει, οι Ευρωπαίοι υποστηρίζουν πως τους …εκπολίτισαν. Σε κλέβω και σε σκοτώνω για να σε εκπολιτίσω. Υπέροχο.

Το μίσος για τους Παλαιστίνιους και όλους τους αποκλεισμένους δίπλα μας οφείλεται σε φόβο και ενοχές.

Οι χώρες που έχουν κλέψει άλλες χώρες, οι άνθρωποι που έχουν κλέψει άλλους ανθρώπους ξέρουν πως έχουν κλέψει. Οπότε, δικαιολογημένα φοβούνται και έχουν ενοχές.

Πρέπει να σκοτώσεις αυτόν που έκλεψες ή να τον φυλακίσεις, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να προσπαθήσει να πάρει πίσω αυτά που του έκλεψες.

Οπότε, το αφήγημα πρέπει να είναι πως οι Παλαιστίνιοι, οι Άραβες, οι μετανάστες, οι πρόσφυγες και άλλοι αποκλεισμένοι δεν έχουν πολιτισμό. Είναι απολίτιστοι. Είναι κατώτερα όντα. Έτσι τους σκοτώνεις πιο εύκολα.

Τους αφαιρείς την ανθρώπινη υπόσταση και τους σκοτώνεις (σ.σ. Προσοχή, οι πλούσιοι Παλαιστίνιοι, οι πλούσιοι Άραβες, οι πλούσιοι “ξένοι” εξαιρούνται από αυτό. Φυσικά και είναι ταξικός και ο ρατσισμός. Ο μόνος ρατσισμός που υπάρχει είναι κατά των φτωχών.)

Βέβαια, το πράγμα έχει γίνει πολύ διασκεδαστικό στον δυτικό κόσμο, γιατί πολλοί δυτικοί πιστεύουν πως οι Ρώσοι, οι Κινέζοι, οι Ινδοί και άλλοι δεν έχουν πολιτισμό, ή, έστω, ότι ο “δικός μας πολιτισμός” είναι ανώτερος.

Προφανώς, όλοι αυτοί είναι άνθρωποι που δεν έχουν ανοίξει βιβλίο στη ζωή τους, γιατί, σε διαφορετική περίπτωση θα ήξεραν πως την ίδια ακριβώς εποχή που η Ελλάδα και η Ευρώπη είχαν Σωκράτη, η Κίνα είχε Κομφούκιο. Φυσικά και έχουν πολιτισμό όλες οι χώρες.

Απλά, έχουν διαφορετικό πολιτισμό από τον δικό μας. Και αν είχαμε γεννηθεί σε κάποια από αυτές τις άλλες χώρες, θα είχαμε τον πολιτισμό αυτών των χωρών. Μια φυλή υπάρχει, η ανθρώπινη φυλή. Και αφού υπάρχει μια φυλή, όλοι οι πόλεμοι είναι εμφύλιοι.

Πολλοί άνθρωποι ταυτίζονται με το Ισραήλ του καταζητούμενου Νετανιάχου γιατί ξέρουν πως οι αποκλεισμένοι γύρω μας μπορεί να θελήσουν να πάρουν πίσω τα κλεμμένα και να απαιτήσουν να ζήσουν κι αυτοί με αξιοπρέπεια (σ.σ. Οι Ισραηλινοί και οι Εβραίοι ανά τον κόσμο που είναι κατά του Νετανιάχου που διαπράττει γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων, θα έπρεπε να βάζουν σε σκέψεις τους υποστηρικτές του Νετανιάχου).

Οι αποκλεισμένοι γύρω μας μπορεί να θελήσουν να έρθουν απρόσκλητοι στο πάρτι μας και να το χαλάσουν.

Πρέπει να λέμε ελεύθερα αυτά που σκεφτόμαστε, τηρώντας τα ευρωπαϊκά ιδεώδη του Διαφωτισμού, ακόμα κι αν αυτά που λέμε είναι σε βάρος της πατρίδας μας της Ευρώπης.

Μόνο έτσι κάνουμε καλό στην πατρίδα μας την Ευρώπη. Ευρωπαίοι έκαναν το Ολοκαύτωμα αλλά δίκιο είχαν οι Ευρωπαίοι που ήταν κατά του Ολοκαυτώματος. Ευρωπαίοι εφηύραν τον Φασισμό και τον Ναζισμό αλλά δίκιο είχαν οι Ευρωπαίοι δημοκράτες.

Εγώ, εκτός από Ευρωπαίος, είμαι και Έλληνας. Προσπαθώ να γίνω και άνθρωπος.

Ως Έλληνας, ξέρω πως ο λόγος που πίνω τώρα τον καφέ μου σε μια παραθαλάσσια ταβέρνα σε ένα ελληνικό νησί που ανήκει σε μια χώρα που λέγεται Ελλάδα και είναι η πατρίδα μου, είναι επειδή οι πρόγονοί μας πήραν τα όπλα και τα έστρεψαν κατά αυτών που τους είχαν πάρει τη γη και τη ζωή.

Οι Έλληνες “τρομοκράτες” το 1821 χάλασαν το πάρτι των Οθωμανών. Ευτυχώς για εμάς.

(Ταπεινά, προτείνω σε όλους να διαβάζουν Ιστορία. Ο κόσμος γύρω μας δεν ξεκίνησε με εμάς. Υπήρχε ζωή και πριν από εμάς. Και η Ιστορία του Ισραήλ και της Παλαιστίνης δεν ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου του 2023.)

Pitsirikos

Προηγούμενο άρθροΑΝΕΚΔΟΤΟ
Επόμενο άρθροΗ Yamaha κατοχυρώνει την Anti-Dive ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση