Αρχική Κεντρική Ελλάδα ΒΟΛΟΣ: ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΑΤΗΣ ΠΑΤΕΡΑΣ και ΓΙΟΣ – ΠΛΗΡΩΣΑΝ 10.500 ΕΥΡΩ για ΔΗΘΕΝ...

ΒΟΛΟΣ: ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΑΤΗΣ ΠΑΤΕΡΑΣ και ΓΙΟΣ – ΠΛΗΡΩΣΑΝ 10.500 ΕΥΡΩ για ΔΗΘΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ

186
0

Θύματα απάτης έπεσαν πατέρας και γιος στον Βόλο, οι οποίοι πλήρωσαν 10.500 ευρώ για δήθεν χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, την οποία φυσικά δεν την είδαν.

Το χρονικό της απάτης

Το περιστατικό συνέβη στις 12 Ιουνίου 2020, όταν ένας άνδρας τηλεφώνησε στον 41χρονο γιο και τον έπεισε ότι είναι υπάλληλος τράπεζας και πώς μπορεί να ενταχθεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την οικογενειακή του επιχείρηση.

Του ζήτησε το ποσό των 7.000 ευρώ σε δύο δόσεις, με τα 2.000 ευρώ να κατατίθενται σε λογαριασμό 28χρονης.

Στον ίδιο λογαριασμό μπήκαν επιπλέον 3.500 ευρώ από τον πατέρα του 41χρονου, με τον οποίο επικοινώνησε ο «υπάλληλος» της τράπεζας.

Τελικά, το ποσό που «δικαιούνταν» (άνω των 40.000 ευρώ) δεν εκταμιεύτηκε ποτέ, ενώ αργότερα πατέρας και γιος ήρθαν αντιμέτωποι με την αλήθεια, αφού σε επικοινωνία που είχαν με την τράπεζα έμαθαν ότι ο 41χρονος δεν είναι δικαιούχος χρηματοδότησης από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Καταδικάστηκαν δυο άτομα

Τα θύματα κατέθεσαν μήνυση και οι αρχές κατόπιν προανάκρισης και με βάση την πορεία των χρημάτων οδηγήθηκαν στους δύο δράστες.

Πρόκειται για έναν 47χρονο κρατούμενο στις φυλακές Τρικάλων για απάτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και μια 28χρονη κάτοικο Κέρκυρας, η οποία κατηγορείται για συνέργεια σε απάτη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Το Δικαστήριο έκρινε και τον 47χρονο και την 28χρονη ένοχους και καταδίκασε τον 47χρονο σε συνολική ποινή φυλάκισης 27 μηνών και την 28χρονη σε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών, χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και για τους δύο.

Ο κρατούμενος θα εκτίσει κανονικά την ποινή του, το ίδιο και η 28χρονη, εάν εντοπιστεί και συλληφθεί.

Προηγούμενο άρθρο«Όρνιθες» του Άρη Μπινιάρη στην Επίδαυρο με Παπασπηλιόπουλο και Χρυσοστόμου
Επόμενο άρθροΟλική αρθροπλαστική αντίχειρα: Μια νέα θεραπευτική επιλογή