Αρχική Κόσμος Βλαντιμίρ Πούτιν: Μέσα στο ανακαινισμένο παλάτι του ρώσου προέδρου – Η εκκλησία...

Βλαντιμίρ Πούτιν: Μέσα στο ανακαινισμένο παλάτι του ρώσου προέδρου – Η εκκλησία και ο προσωπικός θρόνος

21
0


O Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να ανακαίνισε το παλάτι του —αξίας 1 δισεκατομμυρίου λιρών— αφαιρώντας από το εσωτερικό του το δωμάτιο με τον στύλο και αντικαθιστώντας το με μια εκκλησία για προσωπική χρήση και έναν… θρόνο.

Το υπερπολυτελές και φανταχτερό οικοδόμημα με θέα τη Μαύρη Θάλασσα του 71χρονου προέδρου της Ρωσίας αποκαλύφθηκε από κρυφές κάμερες ερευνητών-δημοσιογράφων που εργάζονταν με το ίδρυμα κατά της διαφθοράς  (FBK) του Αλεξέι Ναβάλνι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, εν μέσω ενός σκανδάλου που ξέσπασε στη χώρα για κατάχρηση κρατικών κονδυλίων από τον ρώσο ηγέτη, το Κρεμλίνο ισχυρίστηκε ότι το παλάτι ανήκε στον παιδικό φίλο του Βλαντιμίρ Πούτιν, τον 72χρονο Arkady Rotenburg, ο οποίος είπε στους δημοσιογράφους ότι έχτιζε ένα πολυτελές ξενοδοχείο.

Φυσικά κανείς δεν πίστεψε τον παραπάνω ισχυρισμό και τώρα εν μέσω μιας νέας διαρροής φωτογραφιών από το εσωτερικό του παλατιού φανερώνονται τα ακριβά γούστα του ρώσου ηγέτη.

Αρχικά το Κρεμλίνο υποστήριξε πως το παλάτι ήταν για τον παιδικό φίλο του Βλαντιμίρ Πούτιν

Να σημειωθεί πως οι αποκαλυπτικές εικόνες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας την ημέρα που ο ρώσος πρόεδρος ορκιζόταν για την πέμπτη θητεία του.

Εικόνα από την εκκλησία

Εικόνα από το σαλόνι

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily, η αίθουσα με τον στύλο και τον ναργιλέ και η αίθουσα με τα τυχερά παιχνίδια αφαιρέθηκαν καθώς στην αποκάλυψη του 2021 ο ρώσος πρόεδρος είχε δεχτεί τεράστιο χλευασμό.

Εξαφανίστηκαν, επίσης, τα φανταχτερά χρυσά στολίδια και διακοσμητικά στοιχεία. Αντ’ αυτού, το ακίνητο έχει επιπλωθεί με μια παραδοσιακή εκκλησία με τον δικό της ξύλινο θρόνο για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, μαζί με ιερές θρησκευτικές εικόνες.

Η αίθουσα με τον στύλο που αφαιρέθηκε

Ο προσωπικός ξύλινος θρόνος

Οι νέες φωτογραφίες από το παλάτι διέρρευσαν από άτομο που εργάστηκε στην ανακαίνιση, ο οποίος κατάφερε να ξεγλιστρήσει από τους φρουρούς της FSB και κινηματογράφησε το γιγαντιαίο οικοδόμημα που ξεχειλίζει από πολυτέλεια.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η ανακατασκευή έγινε με απόλυτη μυστικότητα και πως οι εργαζόμενοι μεταφέρονταν στο σημείο με ειδικά λεωφορεία και δεν τους επιτρεπόταν απευθείας η είσοδος στις εγκαταστάσεις.

«Έφταναν στο σημείο ελέγχου αλλά αναγκάζονταν να περιμένουν για αρκετές ώρες χωρίς φαγητό ή νερό» δήλωσε ενώ είπε πως απαγορεύονταν τα κινητά εντός του χώρου.

Επιπλέον οι αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών παρακολουθούσαν συνεχώς τις εργασίες.

Η έκθεση του FBK αναφέρει:

«Λίγο πριν το τέλος των εργασιών, ένας από τους οικοδόμους περπάτησε γύρω από το σχεδόν ολοκληρωμένο παλάτι. Παρά τις αυστηρές απαγορεύσεις, ο άνθρωπος αυτός κατάφερε να περάσει μέσα με ένα κινητό τηλέφωνο και… βιντεοσκόπησε τον δεύτερο όροφο, στον οποίο υπάρχουν 11 υπνοδωμάτια, και στη συνέχεια κατέβηκε στον πρώτο όπου υπήρχε το δωμάτιο με τον στύλο, καζίνο, αίθουσα τυχερών παιχνιδιών και ντισκοτέκ».

Αυτά είχαν αντικατασταθεί, κατέληξε, ενώ η εκκλησία ήταν μια νέα προσθήκη.

Φάνηκαν επίσης γαλλικά χαλιά που κόστιζαν 87.000 λίρες και πολυέλαιοι αξίας δεκαπλάσιου ποσού.

Η εσωτερική πισίνα

Στα πλάνα φαινόταν ξεκάθαρα ότι το παλάτι είχε διαμορφωθεί προς μία εντελώς νέα κατεύθυνση, αντλώντας έμπνευση από την αρχαιότητα και με στοιχεία από το αυτοκρατορικό παρελθόν της Ρωσίας.

Σε ένα καθιστικό, οι γήινοι τόνοι έρχονταν σε αντίθεση με τα τεράστια χαλιά με τα παραδοσιακά, πολύχρωμα σχέδια.

Πανύψηλοι καθρέφτες έδιναν επιπλέον βάθος σε ένα μεγάλο δωμάτιο με ψηλοτάβανους λευκούς τοίχους που κατά τα άλλα διακόπτονταν από τοπία των πολεμικών νικών της Ρωσίας.

Οι ήρωες του πολέμου είχαν επίσης εξέχουσα θέση στο προσωπικό παλάτι του Βλαντιμίρ Πούτιν, οι οποίοι απεικονίζονται σε οβάλ πορτραίτα γύρω από το σπίτι.

Η ομάδα του Αλεξέι Ναβάλνι είχε αποκαλύψει το παλάτι του ρώσου προέδρου για πρώτη φορά το 2021, σε μια ταινία με τίτλο: «το παλάτι του Πούτιν. Η ιστορία της μεγαλύτερης δωροδοκίας».

Τότε ένας μηχανικός που είχε εργαστεί στην κατασκευή του παλατιού είχε αποκαλύψει πως όντως φτιαχνόταν για τον ρώσο πρόεδρο και ότι «υπάρχει μια ολόκληρη μυρμηγκοφωλιά στο βράχο κάτω από το σπίτι», συμπεριλαμβανομένου ενός πυρηνικού καταφυγίου.



in.gr

Προηγούμενο άρθροΑεροπλάνο βγήκε από τον διάδρομο κατά την απογείωση
Επόμενο άρθροΠρωτοποριακή επέμβαση ρομποτικής αποκατάστασης γιγαντιαίας διαφραγματοκήλης