Αρχική Ελλάδα Έρευνα: Το 16% των ιδιοκτητών ηλεκτρικών Ι.Χ. έχουν «μείνει» έστω μία φορά...

Έρευνα: Το 16% των ιδιοκτητών ηλεκτρικών Ι.Χ. έχουν «μείνει» έστω μία φορά από μπαταρία

31
0


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τα ηλεκτρικά οχήματα νέας γενιάς προσφέρουν εξαιρετικές αυτονομίες με μία φόρτιση, «σβήνοντας» σταδιακά την ανησυχία των περισσότερων οδηγών περί φόρτισης. Όμως, μία νέα μελέτη διαπίστωσε ότι το 16% των κατόχων ηλεκτρικών οχημάτων έχουν «μείνει» από μπαταρία, έστω μία φορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την έρευνα διεξήγαγε η εταιρία Ideal Power και εκτός από το 16% που έχουν μείνει από μπαταρία, ένα εντυπωσιακό ποσοστό 44% δήλωσε πως το άγχος της αυτονομίας έχει επηρεάσει αρνητικά τη συνολική ικανοποίησή τους από την κατοχή ενός EV.

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των ιδιοκτητών EV είναι να φτάνουν σε έναν σταθμό φόρτισης και να βρίσκουν όλες τις θέσεις γεμάτες. Το 75% των ιδιοκτητών δήλωσαν ότι αυτό τους έχει συμβεί τουλάχιστον μία φορά και το 10% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι περίμεναν μία ώρα ή περισσότερο για μια θέση φόρτισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας για φόρτιση, το 70% των κατόχων ηλεκτρικών οχημάτων φορτίζουν τα οχήματά τους κυρίως στο σπίτι. Το 16% βασίζεται κυρίως σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης, ενώ το υπόλοιπο 14% λίγο και από τα δύο.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες σχετικά με την εμβέλεια και τη φόρτιση, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το 42% των κατόχων ηλεκτρικών οχημάτων θα πλήρωναν επιπλέον για να κλείσουν μια θέση φόρτισης. Είναι ενδιαφέρον ότι δεν μιλάμε για ένα ή δύο δολάρια, καθώς το μέσο ποσό που οι άνθρωποι ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν ήταν 15 δολάρια (αγορά Αμερικής). Αυτό είναι αρκετά μεγάλο ποσό, καθώς το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ σημειώνει ότι η μέση τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος είναι 0,174 δολάρια ανά kWh.

Ενώ οι ιδιοκτήτες ανέφεραν μια χούφτα αρνητικών εμπειριών και μειονεκτημάτων, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που συμμετείχαν στη μελέτη λάτρεψαν τα EV. Συγκεκριμένα, ένα εντυπωσιακό 91% δήλωσε ότι το επόμενο όχημά τους θα είναι ηλεκτρικό.



zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΑΝΕΚΔΟΤΟ
Επόμενο άρθρο«801,5 μ.»: Θέατρο ντοκουμέντο για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη στο «Τζένη Καρέζη»