Αρχική Κόσμος Live οι εξελίξεις σε Γάζα και Ισραήλ: Θανατηφόροι βομβαρδισμοί στη Ράφα –...

Live οι εξελίξεις σε Γάζα και Ισραήλ: Θανατηφόροι βομβαρδισμοί στη Ράφα – Στο Κάιρο η Χαμάς για συνομιλίες

26
0


Συνεχίστηκαν για άλλη μία μέρα οι σφοδρές επιθέσεις στη Γάζα με δεκάδες νεκρούς

Μπάιντεν και Νετανιάχου μίλησαν τηλεφωνικά για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τους αιχμαλώτους, καθώς και για τη σχεδιαζόμενη επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα, για την οποία ο Λευκός Οίκος έχει δηλώσει προηγουμένως ότι θα πρέπει να περιλαμβάνει σχέδια εκκένωσης για τους αμάχους.

Η Χαμάς, η οποία στέλνει αντιπροσωπεία στο Κάιρο για συνομιλίες εκεχειρίας σήμερα, θα κοινοποιήσει την απάντησή της στην τελευταία πρόταση του Ισραήλ, αναφέρει το Reuters.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν έφτασε στη Σαουδική Αραβία και θα μεταβεί στη συνέχεια στην Ιορδανία και το Ισραήλ στο πλαίσιο της προσπάθειας να διασφαλιστεί η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Δείτε live

Όλες οι εξελίξεις στο in

08:52 Σχεδόν 900 άτομα έχουν συλληφθεί από τις 18 Απριλίου στα αμερικανικά πανεπιστήμια

Το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press αναφέρει ότι σχεδόν 900 άτομα έχουν συλληφθεί σε πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ από τις 18 Απριλίου, όταν η αστυνομία της Νέας Υόρκης απομάκρυνε με τη βία έναν φιλοπαλαιστινιακό καταυλισμό διαμαρτυρίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Φοιτητές σε δεκάδες πανεπιστήμια έχουν έκτοτε στήσει καταυλισμούς ζητώντας να τερματιστεί ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα και τα πανεπιστήμιά τους να διακόψουν τους δεσμούς τους με εταιρείες που πωλούν όπλα στο Ισραήλ.

Μόνο το Σάββατο, περίπου 275 άτομα συνελήφθησαν από διαμαρτυρίες στο Πανεπιστήμιο Northeastern στη Βοστώνη, στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στο Φοίνιξ, στο Πανεπιστήμιο Indiana στο Μπλούμινγκτον και στο Πανεπιστήμιο Washington στο Σεντ Λούις.

Καθηγητής σε πολλά πανεπιστήμια εξέφρασαν την υποστήριξή τους στους φοιτητές, μεταξύ άλλων σε πανεπιστήμια στην Καλιφόρνια, τη Τζόρτζια και το Τέξας, όπου υιοθέτησαν ψήφο δυσπιστίας προς την ηγεσία τους.

08:46Βίντεο δείχνει τη στιγμή που το Ισραήλ βομβαρδίζει πύργο κατοικιών στη Γάζα

Παλαιστίνιος φωτογράφος κατέγραψε τη στιγμή που ένα ισραηλινό αεροσκάφος βομβάρδισε ένα κτίριο κατοικιών στην οδό Al-Jalaa στην πόλη της Γάζας την Κυριακή.

Το βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε από την απέναντι πλευρά του δρόμου και επαληθεύτηκε από το Al Jazeera, δείχνει μια έκρηξη που έσπασε τα τζάμια από τα παράθυρα ενός κοντινού κτιρίου και έστειλε στον αέρα τεράστια σύννεφα μαύρου και γκρι καπνού.

08:33 Ασταμάτητοι βομβαρδισμοί στη Γάζα

Καλημέρα σας. Μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα τις εξελίξεις σε Γάζα, Δυτική Όχθη και Ισραήλ.

Διαβάστε για όσα προηγήθηκαν εδώ 



in.gr

Προηγούμενο άρθροΛαμία: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανή – Ένας τραυματίας
Επόμενο άρθροΚίνηση: Νταλίκα συγκρούστηκε με δύο ΙΧ στον Κηφισό – Μεγάλο μποτιλιάρισμα