Αρχική Ελλάδα 14 μέρες φυλακή για Youtuber μοτοσικλετιστή που ανέβαζε βίντεο να οδηγεί με...

14 μέρες φυλακή για Youtuber μοτοσικλετιστή που ανέβαζε βίντεο να οδηγεί με 273χλμ./ώρα

23
0


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο Rendon Dietzmann, ο μοτοσικλετιστής Youtuber που βρίσκεται πίσω από το κανάλι GixxerBrah καταδικάστηκε σε δύο εβδομάδες φυλάκιση και σχεδόν 2.300 δολάρια σε πρόστιμα, αφού δήλωσε ένοχος για την κατηγορία υπερβολικής ταχύτητας και επικίνδυνης οδήγησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση του Dietzmann ξεκίνησε αφότου ο ίδιος δημοσίευσε ένα βίντεο που έδειχνε τον εαυτό του να οδηγεί τη μοτοσικλέτα του από το Κολοράντο Σπρινγκς στο Ντένβερ σε μόλις 20 λεπτά – περίπου το ένα τρίτο του χρόνου που διαρκεί η διαδρομή με κανονικές ταχύτητες. Στο βίντεο, το ταχύμετρο του αναβάτη δείχνει ταχύτητες άνω των 278χλμ./ώρα καθώς περνάει μέσα από την πιο αργή κυκλοφορία.

Η αστυνομία του Κολοράντο δήλωσε ότι επικοινώνησε με “πολυάριθμους οδηγούς και διαδικτυακούς θεατές” για να καταγγείλουν τον αναβάτη και όταν κατάφεραν να τον συνδυάσουνε μ το κανάλι του στο YouTube, τον συνέλαβαν στο Τέξας.

Στις 23 Απριλίου, δικαστήριο του Κολοράντο καταδίκασε τον Dietzmann σε 14 ημέρες φυλάκιση, πρόστιμο 300 δολαρίων και πρέπει να επιστρέψει στους φορολογούμενους της πολιτείας τα 1.996,08 δολάρια που κόστισε η έκδοσή του από το Τέξας. Επιπλέον, ο αναβάτης λαμβάνει 12 βαθμούς στην άδειά του, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να οδηγεί στο Κολοράντο για διάστημα έως και ενός έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο Dietzmann ίσως να μην δυσκολευτεί να πληρώσει τα πρόστιμά του. Ο αναβάτης πουλούσε μπλουζάκια με τη φωτογραφία του στην ιστοσελίδα του και τώρα προσφέρει ένα μπλουζάκι με το σύνθημα “Ο πιο καταζητούμενος του Κολοράντο”. Το κανάλι Gixxer Brah στο YouTube έχει επίσης αποκτήσει 25.000 νέους συνδρομητές από τότε που ξεκίνησε αυτό το έπος.



zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΣύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για «το μπάζωμα των Τεμπών» θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ
Επόμενο άρθροΜητέρα Γ. Καλλιάνου: «Πήρε φακελάκι ο γιατρός – Ακρωτηρίασαν τον άντρα μου σε απλό δωμάτιο»