Αρχική Ελλάδα Μάτι: Μόνο έξι κατηγορούμενοι ένοχοι για την τραγωδία – Αθώοι Δούρου και...

Μάτι: Μόνο έξι κατηγορούμενοι ένοχοι για την τραγωδία – Αθώοι Δούρου και Ψινάκης

28
0


Μόνο έξι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, απόφαση που προκάλεσε την οργή των συγγενών των θυμάτων. Παράλληλα, αθώοι κρίθηκαν η Ρένα Δούρου και ο Ηλίας Ψινάκης.

Ένοχοι κρίθηκαν οι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  •  Σωτήρης Τερζούδης, τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής
  • Βασίλης Ματθαιόπουλος, τότε υπαρχηγός
  • Ιωάννης Φωστιέρης, τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ
  • Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, τότε Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών
  • Χαράλαμπος Χιώνης, τότε Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής
  • Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, κάτοικος από την αυλή του οποίου ξεκίνησε η φωτιά

Αθώοι κρίθηκαν τα στελέχη της Πυροσβεστικής Χρήστος Γκολφίνος, Φίλιππος Παντελεάκος, Δαμιανός Παπαδόπουλος, Χρήστος Λάμπρης, Χρήστος Δροσόπουλος, Γεώργιος Πορτοζούδης και Στέφανος Κολοκούρης, ο τότε αξιωματικός στα Εναέρια Μέσα της ΕΛΑΣ Χαράλαμπος Συρογιάννης, ο τότε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και οι τότε δήμαρχοι Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και Πεντέλης Δημήτριος-Στέργιος Καψάλης.

Αθώοι κρίθηκαν, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση οι Βάιος Θανασιάς τότε αντιδήμαρχος δήμου Μαραθώνα, Ευάγγελος Μπουρνούς τότε δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Αντώνης Παλπατζής τότε αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου.

Οργή από τους συγγενείς των θυμάτων

Η ανακοίνωση της απόφασης προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των συγγενών των θυμάτων που βρίσκονταν στην αίθουσα οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν «ντροπή σας» προς το δικαστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κοιτάξτε με στα μάτια, πού ήσασταν δεν είστε δίπλα μας, όλοι αθώοι; Έχετε χάσει παιδιά; Με κοιτάτε στα μάτια; Ντροπή σε όλους. Ούτε μία συγγνώμη; Έχουμε μείνει άφωνοι όλοι. Στο διάολο, είστε καταραμένοι, δεν υπάρχει δικαιοσύνη…», φώναζαν μέσα στη δικαστική αίθουσα.



zougla.gr

Προηγούμενο άρθροMINI Aceman: Ηλεκτρική κίνηση αλλά με επιδόσεις που δεν σε αφήνουν αδιάφορο
Επόμενο άρθροΚαρκίνος του πνεύμονα: Πρόληψη και εξελίξεις στη θεραπεία