Αρχική Κόσμος Ισραήλ: Τροχαίο για τον υπουργό Εθνικής Ασφαλείας, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ – Αναποδογύρισε...

Ισραήλ: Τροχαίο για τον υπουργό Εθνικής Ασφαλείας, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ – Αναποδογύρισε το αυτοκίνητό του

17
0


Τροχαίο ατύχημα είχε ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφαλείας, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, καθώς το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε αναποδογύρισε ενώ αποχωρούσε από το σημείο που έλαβε χώρα επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Ράμλα στο κεντρικό Ισραήλ.

Το όχημα στο οποίο επέβαινε ο ακροδεξιός υπουργός συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να ανατραπεί και να αναποδογυρίσει. Η αστυνομία αναφέρει ότι στη σύγκρουση ενεπλάκησαν δύο οχήματα και ότι τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο αφού τραυματίστηκαν ελαφρά.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο Μπεν Γκβιρ ενεπλάκη σε ένα άλλο ατύχημα όταν το όχημά του πέρασε με κόκκινο ενώ κατευθυνόταν προς μια συνέντευξη

Αναποδογύρισε το αυτοκίνητο του υπουργού Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ μετά από ένα ατύχημα κοντά στην περιοχή όπου έλαβε χώρα ένα περιστατικό μαχαιρώματος, (Πηγή: REUTERS/Shannon Stapleton)

Σύμφωνα με τον ισραηλινό ιστότοπο Kan, ο Μπεν Γκβιρ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις με ελαφρά τραύματα. Εκτός από τον υπουργό, τραυματίστηκαν επίσης η κόρη του, ο οδηγός του και ένας από τους φρουρούς ασφαλείας του, όλοι ελαφρά τραυματισμένοι.

Το γραφείο του Μπεν Γκβιρ αναφέρει ότι ο υπουργός είναι σε καλή κατάσταση και έχει τις αισθήσεις του, αλλά μεταφέρεται στο κοντινό Ιατρικό Κέντρο Σαμίρ για περαιτέρω θεραπεία. Η αστυνομία λέει ότι ερευνά τα αίτια του ατυχήματος.

Η στιγμή της σύγκρουσης καταγράφηκε σε βίντεο, όπου διακρίνονται τα δύο οχήματα να συγκρούονται και το αυτοκίνητο του Μπεν Γκβιρ να αναποδογυρίζει. Όπως διακρίνεται στο βίντεο το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Ισραηλινός υπουργός φαίνεται να παραβίασε κόκκινο σηματοδότη.

Παραβίασε κόκκινο σηματοδότη;

Ο δημοσιογράφος του Καναλιού 12, Αμίτ Σέγκαλ, επικαλείται έναν αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος υποστηρίζει ότι το όχημα του Μπεν Γκβιρ παραβίασε κόκκινο σηματοδότη. «Είδα ότι ο υπουργός πέρασε με κόκκινο. Το αυτοκίνητο που συγκρούστηκε μαζί του είχε πράσινο φανάρι», ισχυρίστηκε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Μάλιστα έχουν υπάρξει πολλές αναφορές τους τελευταίους μήνες ότι το υπηρεσιακό του όχημα διέπραξε πολλές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Τον περασμένο Αύγουστο, ο Μπεν Γκβιρ ενεπλάκη σε ένα άλλο ατύχημα όταν το όχημά του πέρασε με κόκκινο ενώ κατευθυνόταν προς μια συνέντευξη. Τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι δίνει συστηματικά εντολή στον οδηγό του να παραβιάζει τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας.

Οι συνεργάτες του υπουργού ανέφεραν ότι «οι οδηγίες σχετικά με την οδήγηση δίνονται από μια μονάδα προστασίας». «Πρόκειται για έναν από τους πιο απειλούμενους ανθρώπους στη χώρα και μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε μια τρομοκρατική ομάδα που ήθελε να τον χτυπήσει με ένα RPG ενώ οδηγούσε», προσθέτουν.

Ακόμα σημείωσαν ότι ο Μπεν Γκβιρ δεν οδηγεί αυτοκίνητο και δεν δίνει οδηγίες για το πώς θα οδηγήσει ο οδηγός.

Παρελθόν με δεκάδες παραβάσεις

Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε το μητρώο του Μπεν Γκβιρ περιλαμβάνει πληθώρα παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και συγκερκριμένα 77 καταδίκες, μεταξύ των οποίων δύο παραβάσεις για τη διέλευση με κόκκινο φανάρι. Επίσης, υπάρχουν δέκα περιπτώσεις στις οποίες πιάστηκε να μιλάει στο τηλέφωνο ενώ οδηγούσε και τέσσερις φορές στις οποίες οδήγησε με υπερβολική ταχύτητα. Ωστόσο, από τότε που ο Μπεν Γκβιρ διορίστηκε υπουργός, συνήθως τον βοηθούσαν οδηγοί και σήμερα δεν ήταν αυτός που οδηγούσε το αυτοκίνητο.

Αναποδογύρισε το αυτοκίνητο του υπουργού Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ μετά από ένα ατύχημα κοντά στην περιοχή όπου έλαβε χώρα ένα περιστατικό μαχαιρώματος, (Πηγή: REUTERS/Shannon Stapleton)

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας έφτασε στη Ράμλα μετά την επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα κατά την οποία μια 18χρονη γυναίκα μαχαιρώθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο δράστης έπεσε νεκρός μετά από πυροβολισμούς, ενώ ερευνά το περιστατικό ως μία πιθανή τρομοκρατική επίθεση.

Μιλώντας από τον τόπο της επίθεσης ο Μπεν Γκβιρ δήωσε: «Καλώ τον πρωθυπουργό να εφαρμόσει την πολιτική της δεξιάς κυβέρνησης – και να μπει στη Ράφα μέχρι τέλους. Οι τρομοκράτες θα πρέπει να λάβουν μια σφαίρα στο κεφάλι ως μέρος του νόμου περί θανατικής ποινής».



in.gr

Προηγούμενο άρθροΠοδόσφαιρο: Η Μάρτα αποχωρεί από την Εθνική Βραζιλίας στο τέλος της χρονιάς
Επόμενο άρθροΠυρκαγιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη – Απεγκλωβίστηκε ένα άτομο