Αρχική Ελλάδα ΔΕΗ: Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024

ΔΕΗ: Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024

24
0


Η ΔΕΗ και η Cycling Greece προχωράνε μαζί για τρίτη συνεχή χρονιά, με στόχο την αναβάθμιση του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024, που φέτος ξεκινάει στις 14 Μαΐου από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και την καθολική καταξίωσή του στη συνείδηση της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλατικής κοινότητας κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των επαγγελματικών ομάδων ανά τον κόσμο. 

Η ΔΕΗ συνδέθηκε με την αναβίωσή του Γύρου το 2022, μπήκε δυναμικά στον χώρο της αγωνιστικής ποδηλασίας υποστηρίζοντας παράλληλα και την Εθνική ομάδα, δηλώνοντας έτσι με τον πιο εμφατικό τρόπο την υποστήριξή της στο άθλημα, αλλά και σε όσα εκπροσωπεί το ποδήλατο ως εναλλακτικό μέσο ήπιας και βιώσιμης μετακίνησης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γενική Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας Ομίλου  ΔΕΗ, κα Σοφία Δήμτσα, δήλωσε σχετικά:

«Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 αποτελεί ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που διαφημίζει τη χώρα στο εξωτερικό και συμβάλλει τα μέγιστα στη διάδοση της ποδηλατικής συνείδησης. Η ΔΕΗ στηρίζει ενεργά και φέτος τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024 τοποθετώντας την βιώσιμη ανάπτυξη σε πρώτο πλάνο και επενδύοντας, στρατηγικά, στην προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου βιώσιμης και πράσινης μετακίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της χώρας, η ΔΕΗ είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στις επιταγές της νέας εποχής. Αλλάζει, βελτιώνεται διαρκώς, ενώ παράλληλα ενισχύει την δέσμευσή της για την δημιουργία διαμοιραζόμενης αξίας για το περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία, στο πλαίσιο του ενεργειακού μετασχηματισμού της που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. Καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες».

Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 ενώνει τη Θεσσαλονίκη (14 και 15 Μαΐου) με την Αθήνα (19 Μαΐου), σε 5 ετάπ (αγωνιστικές διαδρομές) μοναδικής σχεδίασης, με υψομετρικά που «κοντράρουν» σε ενδιαφέρον μεγάλους Γύρους. 

Στις 16/5 οι 120 ποδηλάτες και οι 18 επαγγελματικές ομάδες, με τις Εθνικές ομάδες της Ελλάδας και της Κύπρου, θα εκκινήσουν από την Κατερίνη με τερματισμό στην Καρδίτσα, 

στις 17/5 το πρωί η εκκίνηση θα γίνει από την Καρδίτσα με έναν εντυπωσιακό τερματισμό στο Βελούχι, 

στις 18/5 από την πόλη της Σπερχειάδας, το πελοτόν θα τερματίσει στη Χαλκίδα και στις 19 Μαΐου, η παγκόσμια προβολή θα μεταδώσει στα πέρατα του κόσμου το γκρουπ των ποδηλατών κάτω από την Ακρόπολη, για να περάσουν στο αθηναϊκό παραλιακό μέτωπο και να τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου θα στηθεί μία μεγάλη γιορτή για μικρούς και μεγάλους. 

Η ΔΕΗ σε συνεργασία με την Cycling Greece και το Υπουργείο Αθλητισμού, αλλά και με τη στήριξη των κατά τόπους περιφερειών και Δήμων έχουν σχεδιάσει πολλές και διαφορετικές παράλληλες δράσεις, σε κάθε πόλη, για να προσφέρουν στους πολίτες μοναδικές στιγμές διασκέδασης και γνωριμίας με το άθλημα του ποδηλάτου και τη χρήση του  ως μέσο εναλλακτικής μετακίνησης. 

Οι φίλοι του ποδηλάτου που θα επισκεφθούν τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΔΕΗ στην Θεσσαλονίκη (14-15/5), την Καρδίτσα (16/5) και την Αθήνα (18-19/5), θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα ποδήλατα με ηλεκτρική υποβοήθηση, να  δοκιμάσουν μοντέλα τελευταίας τεχνολογίας, συμμετέχοντας στην κλήρωση για ένα e-bike και να πάρουν αναμνηστικά δώρα.



zougla.gr

Προηγούμενο άρθροANEKΔΟΤΟ
Επόμενο άρθροΔιεθνής Αερολιμένας: Δυναμικό ξεκίνημα της χρονιάς με αύξηση επιβατικής κίνησης