Αρχική Ελλάδα Δήμος Μάνδρας: Κίνδυνος η παιδική χαρά στην πλατεία Γκλιάτη

Δήμος Μάνδρας: Κίνδυνος η παιδική χαρά στην πλατεία Γκλιάτη

25
0


Ρεπορτάζ: Κώστας Μιλόβας

Άμεσο κίνδυνο για την σωματικής τους ακεραιότητα διατρέχουν οι μικροί επισκέπτες της παιδικής χαράς που βρίσκεται στην πλατεία Γκλιάτη στο δήμο Μάνδρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συγκεκριμένος χώρος παιχνιδιού βρίσκεται απέναντι από το 2ο δημοτικό σχολείο Μάνδρας ενώ στην ομώνυμη πλατεία λειτουργούν οι παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής με αποτέλεσμα τη συγκεκριμένη παιδική χαρά εκτός από παιδάκια δημότες του δήμου να την επισκέπτονται και δεκάδες παιδιά που επισκέπτονται με τους γονείς τους την περιοχή για φαγητό.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα ZOUGLA.GR μετά από επικοινωνία με γονείς που διαμένουν στην περιοχή οι οποίοι κατήγγειλαν ότι οι συνεχείς βανδαλισμοί του χώρου από αγνώστους αλλά και η αδιαφορία της διοίκησης του δήμου και των αρμοδίων να διαφυλάξουν τον χώρο από τις καταστροφές καθιστά την συγκεκριμένη παιδική χαρά επικίνδυνη για τα παιδιά μιας και από τις πρόσφατες καταστροφές έχουν αποκολληθεί τα πλακάκια του ειδικού τάπητα σε πολλά σημεία του κοινόχρηστου χώρου με αποτέλεσμα να αποτελεί άμεσο κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών που έρχονται για να παίξουν.

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι αποκαλυπτικές τόσο από τους στύλους φωτισμούς με τα καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος να κρέμονται κυριολεκτικά από τα φωτιστικά, σε ένα χώρο μάλιστα που καθημερινά βρίσκονται για να παίξουν μικρά παιδάκια. Τα πλακάκια από ειδικό τάπητα έχουν αποκολληθεί από το δάπεδο πεταμένα μέσα στον χώρο ακόμα και πάνω σε δέντρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Οι κάτοικοι ζητούν άμεση επέμβαση των αρμόδιων αρχών πριν θρηνήσουμε αθώες ψυχές

Να σημειωθεί, ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, υπεύθυνοι για το οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί σε παιδική χαρά που δεν είναι πιστοποιημένη είναι οι δήμοι, ακόμα και αν υπάρχει ένδειξη ότι δεν είναι κατάλληλη και χρησιμοποιείται με ευθύνη των γονέων.

Σύμφωνα με τους γονείς που επικοινώνησαν μαζί μας έχουν ζητήσει την παρέμβαση των αρμοδίων από τις αρχές Απριλίου. Κι ενώ θα περίμενε κανείς να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές ώστε η παιδική χαρά να είναι και πάλι ασφαλής για τα παιδάκια η δημοτική διοίκηση Μάνδρας Εδυλλίας αποφάσισε να βάλει λουκέτο αντί να προχωρήσει σε εργασίες αποκατάστασης του κοινόχρηστου χώρου αρμοδιότητας της.

Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη πλατεία φιλοξενεί καθημερινά δεκάδες μικρά παιδιά με τις οικογένειες τους ειδικά εν όψει των διακοπών του Πάσχα με το κλείσιμο των σχολείων.

Το ZOUGLA.GR επικοινώνησε με το γραφείο του δημάρχου Μάνδρας Ειδυλλίας κ. Αρμόδιου Δρίκου ζητώντας ενημέρωση σχετικά με τις οφειλόμενες ενέργειες του δήμου για την αποκατάσταση των ζημιών και λειτουργίας της παιδικής χαράς, ωστόσο μέχρι την ανάρτηση της έρευνας δεν δόθηκε καμία πληροφορία από την πλευρά του δήμου.

 



zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΜια Ευρώπη σε κρίση στρώνει τον δρόμο για την Ακροδεξιά
Επόμενο άρθροΑσφάλιστρα: Αύξηση παραγωγής κατά 17,1% στο δίμηνο