Αρχική Κόσμος Άλμπερτ Αϊνστάιν: Οι απίστευτες παραξενιές του Άλμπερτ Αϊνστάιν – Πέθανε σαν σήμερα

Άλμπερτ Αϊνστάιν: Οι απίστευτες παραξενιές του Άλμπερτ Αϊνστάιν – Πέθανε σαν σήμερα

25
0


Σε λένε οι φίλοι σου παράξενο και στεναχωριέσαι; Μετά από αυτό που θα διαβάσεις σίγουρα θα νιώσεις καλύτερα.

Ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες  στον κόσμο, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν που πέθανε σαν σήμερα το 1955, είχε απίστευτες παραξενιές, κάνοντας κάποιες φορές τους δικούς του ανθρώπους και όχι μόνο να χάνουν την υπομονή τους.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι δεν έκοβε τα μαλλιά του για να κάνει οικονομία, γεγονός που έκανε έξαλλη την σύζυγό του.

Οι απίθανες παραξενιές του

Ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2018 με τίτλο ο «Einstein at Home» αποκάλυψε όλες τις παραξενιές του επιστήμονα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο βιβλίο της η οικονόμο του ο Άλμπερτ Αϊνστάιν

Ο διακεκριμένος επιστήμονας έφυγε από τη ζωή στις 18 Απριλίου 1955

  • Δεν κουρευόταν από τσιγκουνιά, όσο κι αν η γυναίκα του επέμενε
  • Δεν του άρεσε να γνωρίζει νέους ανθρώπους
  • Τον ενοχλούσε η φασαρία, τα πάρτι και οι κοινωνικές συγκεντρώσεις.
  • Είχε μανία με τα αυγά. Σχεδόν κάθε ημέρα έτρωγε δύο αυγά για πρωινό συνήθως τηγανιτά μαζί και μανιτάρια.
  • Απεχθανόταν την αγγλική κουζίνα. «Είναι φριχτή, μαγειρεύουν τα πάντα με πρόβειο λίπος», μουρμούριζε. Όμως αρκούσε να του δώσεις φράουλες – και ιδιαίτερα φράουλες με σαντιγί – για να ενθουσιαστεί
  • Σπάνια έπινε αλκοόλ, έπινε μόνο ντεκαφεϊνέ καφέ, ενώ του άρεσε να πίνει σέλερι punch!
  • Ο Αϊνστάιν κυκλοφορούσε γυμνός μέσα στο σπίτι και πολλές φορές ξεχνούσε να ντυθεί ακόμη κι αν άνοιγε την πόρτα και εμφανιζόταν καλεσμένος
  • Ο Αϊνστάιν ήξερε καλά πόσο ευεργετικός είναι ο ύπνος, γι’ αυτό και κοιμόταν 10 ολόκληρες ώρες. Συνήθιζε ακόμη να παίρνει έναν υπνάκο διάρκειας 1 μόλις δευτερολέπτου! Για να το πετύχει αυτό, σύμφωνα με κάποιες διαδόσεις, ξάπλωνε στην πολυθρόνα του, κρατώντας ένα μεταλλικό πιάτο κι ένα κουτάλι στα χέρια του. Μόλις του έπεφτε το κουτάλι απ’ το χέρι ο ήχος που έκανε πάνω στο μέταλλο τον ξυπνούσε.
  • Ο καθημερινός περίπατος ήταν μια συνήθεια που ο Einstein ακολουθούσε πιστά
  • Αγαπημένο του φαγητό τα μακαρόνια
  • Στις παραξενιές του Αϊνστάιν η απέχθειά του προς τις κάλτσες. Σε γράμμα προς τη σύζυγό του Έλσα ανέφερε χαρακτηριστικά : «Όταν ήμουν νέος, κατάλαβα ότι το δημιουργείται πάντα τρύπα στις κάλτσες στο σημείο του μεγάλου δαχτύλου του ποδιού κι έτσι σταμάτησα να φοράω κάλτσες».

Κανείς δεν άντεχε να τον ακούει να παίζει βιολί, σύμφωνα πάντα με ότι αναφέρει στο βιβλίο της η οικονόμος του

  • Του άρεσε να παίζει βιολί το βράδυ, μα το παίξιμό του ήταν απαίσιο. Μάλιστα δεν έπαιζε γνωστά κομμάτια αλλά δικές του συνθέσεις, ό,τι του κατέβαινε δηλαδή. Ένας από τους φίλους του έλεγε πως το δοξάρι το κουνούσε «σαν ξυλουργός».

Η φωτογραφία που βγάζει την γλώσσα

Κάθε εμφάνιση του επιστήμονα με τον αντισυμβατικό τρόπο σκέψης ήταν πάντα ενδιαφέρουσα για όλους και συνέχεια οι δημοσιογράφοι και οι φωτογράφοι την «έστηναν» έξω από το σπίτι του για να τον απαθανατίσουν. Εξάλλου και οι ατάκες γεμάτες σοφία, και σαρκασμό που πετούσε, γινόντουσαν πρώτο θέμα στις εφημερίδες.

Την ημέρα των 72ων γενεθλίων του, στις 14 Μαρτίου του 1951, το Ινστιτούτο Προηγμένων Μελετών του πανεπιστημίου του Πρίνστον όπου δίδασκε είχε ετοιμάσει μια τελετή προς τιμήν του.

Το 1948 διαγνώστηκε με ανεύρυσμα αορτής γεγονός που λίγο αργότερα θα οδηγούσε στο θάνατό του

Λίγο πριν φύγει για την εκδήλωση κοίταξε έξω από το παράθυρο του σπιτιού του και είδε πλήθος δημοσιογράφων και φωτογράφων που είχαν στήσει καρτέρι από έξω και περίμεναν να τον φωτογραφίσουν κατά την έξοδο του. Αυτό ήταν κάτι το οποίο δεν του άρεσε καθόλου. Αυτή η τρέλα των ΜΜΕ για μια φωτογραφία, αυτή η πίεση.

Κακήν κακώς και πολύ γρήγορα μπήκε μέσα στη λιμουζίνα που είχε στείλει το πανεπιστήμιο και στριμώχτηκε στο πίσω κάθισμα ανάμεσα στον πρώην διευθυντή του Ινστιτούτου, Φράνκ Αϊντιλότ και τη σύζυγο του Μαρί.

Προσπαθούσε όσο τον δυνατόν να κρυφτεί ανάμεσα τους την ίδια στιγμή που τα φλάς των φωτογραφικών μηχανών, άστραφταν μανιασμένα έξω από τα παράθυρα της λιμουζίνας.

«Κύριε καθηγητά χαμογελάστε παρακαλώ για μια φωτογραφία γενεθλίων» του φώναξε ένας φωτογράφος. Ο Αϊνστάιν τότε θα πρέπει να σκέφτηκε εντελώς αντισυμβατικά και να είπε μέσα του, «φωτογραφία θέλετε; Φωτογραφία θα έχετε» και γυρνάει προς τις φωτογραφικές μηχανές.

Γούρλωσε τα μάτια, σήκωσε τα φρύδια, άνοιξε το στόμα και έβγαλε έξω τη γλώσσα του σε μια φωτογραφία – σαρκασμό προς το σύστημα. Και ένας φωτογράφος ο Άρθιυρ Σας κατάφερε με ένα «κλικ» να απαθανατίσει την απίθανη αυτή πόζα.

Πέθανε σαν σήμερα

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου 1879. Το 1948 διαγνώστηκε με ανεύρυσμα αορτής και η εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε δεν έλυσε το πρόβλημα. Η υγεία του έβαινε διαρκώς επιδεινούμενη. Όταν το ανεύρυσμα παρουσιάστηκε και πάλι αρνήθηκε νέα χειρουργική επέμβαση, δηλώντας ότι προτιμούσε να φύγει από τη ζωή όταν έλθει η ώρα του.

Αυτό συνέβη σαν σήμερα στις 18 Απριλίου 1955, στο νοσοκομείο του Πρίνστον. Ήταν 76 ετών.





in.gr

Προηγούμενο άρθροΒενζίνη: Στα 2 ευρώ η τιμή της – «Καίει» για το Πάσχα
Επόμενο άρθροΣυναγερμός στην Κόρινθο – Εντοπίστηκε πτώμα στη θάλασσα