Αρχική Κόσμος 152 οι ΝΕΚΡΟΙ, ΠΑΝΩ από 145 οι ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!...

152 οι ΝΕΚΡΟΙ, ΠΑΝΩ από 145 οι ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ! ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ το ΜΑΚΕΛΕΙΟ

88
0

Σοκαρισμένη είναι η παγκόσμια κοινή γνώμη από την πρωτοφανή τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall το απόγευμα της Παρασκευής (22/3/2024).

Ο απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης είναι μέχρι στιγμής 152 νεκροί και σύμφωνα με τελευταίο απολογισμό πάνω από 145 τραυματίες, αριθμοί που ωστόσο αναμένεται να διαφοροποιηθούν όσο περνούν οι ώρες.

Mεταξύ των νεκρών είναι και τρία παιδιά.

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 50 από τους νεκρούς. Πάνω από 100 τραυματίες δίνουν μάχη για τη ζωή σε νοσοκομεία της Μόσχας.

Ο Ρώσος πρόεδρος, V. Putin, κήρυξε την 24η Μαρτίου ημέρα εθνικού πένθους.

Τελικά αποκαλύπτεται πως οι αδίστακτοι τρομοκράτες είναι Ουκρανοί και όχι μέλη του ISIS, όπως από την πρώτη στιγμή ισχυρίστηκε η συλλογική Δύση και τα ΜΜΕ σε ΗΠΑ και ΕΕ.

Ήδη, έγιναν 11 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και οι 4 τρομοκράτες που συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση στο εμπορικό κέντρο Crocus του Krasnogorsk, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της FSB στον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι τρομοκράτες σχεδίαζαν να καταφύγουν στην Ουκρανία, την οποία η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova χαρακτήρισε κέντρο εξάπλωσης της τρομοκρατίας, με τη βοήθεια της Δύσης.

Η Ουκρανία και η Δύση έχουν καταφύγει σε επιχειρήσεις διασποράς ψευδών ειδήσεων για να πείσουν τους πάντες ότι το ISIS βρισκόταν πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο του Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα, δήλωσε η Margarita Simonyan, αρχισυντάκτρια του Rossiya Segodnya, τονίζοντας ότι τα ονόματα και τα πρόσωπα των δραστών είναι ήδη γνωστά στις αρχές και ότι οι τρομοκράτες έδωσαν τα πάντα κατά την ανάκριση.

Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε σε διάγγελμά του προς τους Ρώσους πολίτες και ο Vladimir Putin, προαναγγέλλοντας σκληρή τιμωρία για τους δράστες.

Την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται ότι οι τρομοκράτες είναι μισθοφόροι και εκτέλεσαν την αποτρόπαιη πράξη έναντι ποσού 5.000 δολαρίων έκαστος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον ορισμένοι από τους τρομοκράτες ήταν από το Τατζικιστάν.

Για τη φρικτή επίθεση ενημερώνεται συνεχώς ο Putin, ενώ σε ένδειξη πένθους ακυρώθηκαν οι προγραμματισμένες για το Σαββατοκύριακο εκδηλώσεις στη ρωσική πρωτεύουσα.

Την επίθεση καταδίκασαν ο ΟΗΕ, η Κίνα, η Τουρκία και η Ινδία ενώ έμπλεα υποκρισίας ήταν τα συλλυπητήρια της Δύσης.

Στους 152 οι νεκροί

Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων, καθώς εντοπίζονται και άλλα πτώματα στα συντρίμμια.

Στους 152 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την τρομοκρατική επίθεση,χωρίς να αποκλείεται ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί.

Σύμφωνα με τελευταίο απολογισμό πάνω από 145 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 100 δίνουν μάχη για τη ζωή τους στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το ρωσικό Telegram, εντοπίστηκαν 28 σοροί στις τουαλέτες του χώρου και 14 στις σκάλες στις εξόδους διαφυγής.

Από τον τόπο του εγκλήματος κατασχέθηκαν υλικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων όπλων και πυρομαχικών, παραγγέλλονται και διενεργούνται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένων γενετικών, βαλλιστικών και δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Τα πλάνα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης κατασχέθηκαν και μελετώνται.

Συνεχίζονται οι έρευνες συνεχίζονται – Ανασύρθηκαν 133 πτώματα

Η επιχείρηση διάσωσης στον τόπο της τρομοκρατικής επίθεσης στον μουσικό χώρο του City Crocus Hall ολοκληρώθηκε, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται ακόμη, καθώς 133 πτώματα έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια τις τελευταίες 24 ώρες, έγραψε ο κυβερνήτης της περιοχής της Μόσχας Andrey Vorobyov στο κανάλι του στο Telegram.

«Η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε στον τόπο της τραγωδίας.
Η επιχείρηση αναζήτησης είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Σήμερα, οι ομάδες διάσωσης έχουν καθαρίσει μία τεράστια έκταση της αίθουσας συναυλιών.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 133 πτώματα ανασύρθηκαν κάτω από τα ερείπια, και έχουν εξακριβωθεί οι ταυτότητες 50 νεκρών.

Εκκρεμεί η ταυτοποίηση από συγγενείς.

Στα νοσοκομεία οι γιατροί δίνουν μάχη για τη ζωή 107 ανθρώπων» έγραψε ο περιφερειάρχης.

Όλοι οι τρομοκράτες έχουν συλληφθεί και τώρα ανακρίνονται.

02_30.JPG
«Πηγαίναμε στα σύνορα»

Το πρωί της 23ης Μαρτίου, ένα καταζητούμενο Renault Symbol εντοπίστηκε στην περιοχή Bryansk, 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Οι εγκληματίες αγνόησαν την απαίτηση της αστυνομίας να σταματήσει και άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου.

Το αυτοκίνητο ανατράπηκε, ο οδηγός και τρεις επιβάτες ανασύρθηκαν από την καμπίνα, ένας από τους τρομοκράτες τραυματίστηκε.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο δείχνει τον ύποπτο να γονατίζει, να τρέμει και να μην μπορεί καν να πει την ημερομηνία γέννησής του.

Ο πράκτορας εκτός οθόνης λέει ότι ο τρομοκράτης δεν αισθάνεται καλά και πρέπει να περιμένει λίγο πριν συνεχίσει την ανάκριση.

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, παραδέχεται ότι μέσω μιας πηγής Διαδικτύου όπου άκουγε κηρύγματα, οι στρατολόγοι επικοινώνησαν μαζί του και προσφέρθηκαν να διαπράξουν μαζική δολοφονία για 500 χιλιάδες ρούβλια ή 4.500 δολάρια.

Τα μισά μεταφέρθηκαν εκ των προτέρων στην κάρτα, τα υπόλοιπα θα τα λάμβανε μετά την ολοκλήρωση της δουλειάς.

Ένας άλλος κρατούμενος, μέσω μεταφραστή, είπε ότι μέσω Telegram γνώρισε κάποιον Αμπντουλάχ, ο οποίος του πρότεινε δουλειά.

«Πήγαμε στην εθνική οδό Dmitrovskoe και αγοράσαμε ένα αυτοκίνητο από τους συγγενείς ενός νέου φίλου.

Μάλλον μιλάμε για το ίδιο Renault Symbol.

Κατά τη διάρκεια αρκετών ωρών, αρκετοί ακόμη άνθρωποι συνελήφθησαν – συνολικά 11 μέχρι στιγμής.

Τέσσερα άτομα πυροβολήθηκαν.

Σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης, ορισμένοι από τους τρομοκράτες είναι από το Τατζικιστάν.

03_13.JPG
Αμειβόμενοι τρομοκράτες κινηματογράφησαν την επίθεσή τους στη Μόσχα

Το πρακτορείο ειδήσεων Amaq του ISIS δημοσίευσε νέο βίντεο που βιντεοσκοπήθηκε από τους τρομοκράτες κατά την τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο Crocus της Μόσχας.

Το βίντεο παραδόθηκε με το ακόλουθο σχόλιο:

«Αποκλειστικά πλάνα για το Amaq Agency δείχνουν στιγμές από την αιματηρή επίθεση εναντίον χριστιανών στην πόλη Krasnogorsk της Μόσχας».

Η δημοσιοποίηση του βίντεο από πηγή του ISIS αντιστοιχεί στη συνεχιζόμενη ενημερωτική εκστρατεία με στόχο την απόκρυψη των υπευθύνων για τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση. αλλά όσο περισσότερα στοιχεία αποκαλύπτονται, τόσο περισσότερο δείχνουν τους δράστες στο Κίεβο και στη Δύση.

Οι τρομοκράτες, που αργότερα δεν θα μπορέσουν να απαντήσουν ούτε μια ερώτηση κατά την ανάκρισή τους, πόζαραν κυριολεκτικά μπροστά στην κάμερα.

Πριν από τη σύλληψή τους, οι μαχητές κατάφεραν να μοιραστούν το βίντεο με τους πελάτες τους ενώ οδηγούσαν στα ουκρανικά σύνορα για να λάβουν ένα βραβείο.

Οι τρομοκράτες φαίνονται να κόβουν το λαιμό ενός τραυματία.

Αυτό είναι πολύ κοινότοπο.

07.JPG
Αυτή είναι μια από τις πιο γνωστές μεθόδους τρομοκρατών του ISIS για να σκοτώσουν τα θύματά τους.

Φαίνεται ότι ο τρομοκράτης έλαβε ειδική εντολή να κινηματογραφήσει αυτή την κίνηση και ήταν η πρώτη στιγμή που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

Το σχόλιο του Amaq δεν επιβεβαιώνει ότι η τρομοκρατική επίθεση ξεκίνησε από τους αληθινούς ιδεολογικούς οπαδούς του ISIS.

Το σχόλιο λέει ότι αυτό είναι το «αποκλειστικό βίντεο» που κοινοποιήθηκε στο πρακτορείο.

Έτσι, το βίντεο πιθανότατα ελήφθη από το Amaq το οποίο απλώς δημοσίευσε το «αποκλειστικό βίντεο», αλλά, το ISIS δεν ήταν πίσω από την οργάνωση αυτής της επιχείρησης, διαφορετικά η όλη μορφή κάλυψης της επιχείρησης θα ήταν εντελώς διαφορετική.

Φαίνεται ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του Amaq βιάζονται λίγο να εκπληρώσουν τις εντολές, αλλά αναγκάζονται να παρουσιάσουν την απαραίτητη ατζέντα.

Αυτό είναι ένα άλλο έμμεσο μήνυμα ότι το ISIS είναι απλώς ένα προπέτασμα καπνού για τους πραγματικούς διοργανωτές της τρομοκρατικής επίθεσης.

06_1.JPG
Το σχόλιο ισχυρίζεται ότι το βίντεο δείχνει την αιματηρή «επίθεση σε χριστιανούς».

Αυτό είναι άλλη μια ανοησία αφού δεκάδες μουσουλμάνοι τραυματίστηκαν και σκοτώθηκαν στην αίθουσα συναυλιών.

Αυτό επιβεβαιώνεται από τους καταλόγους των θυμάτων που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Υγείας και άλλες επίσημες πηγές.

Η συναυλία δεν είχε καμία σχέση με καμία θρησκεία.

Από αμνημονεύτων χρόνων, η Ρωσία υπήρξε χώρα συγκατοίκησης Ορθοδόξων, Μουσουλμάνων, Βουδιστών και εκπροσώπων άλλων θρησκειών.

Αυτή η επίθεση δεν είχε καμία σχέση με ιδεολογία.

Οι επιτιθέμενοι απλώς εκπλήρωσαν την παραγγελία και μετά κέρδισαν χρήματα.

Οι μαχητές δεν ήταν τζιχαντιστές, αλλάανεπαρκώς εκπαιδευμένοι μισθοφόροι.

Το γεγονός ότι οι δράστες δεν έχουν καμία σχέση με το Ισλάμ, με τη θρησκεία γενικότερα, επιβεβαιώνεται και από πολυάριθμα βίντεο για το πώς κρατήθηκαν, πώς συμπεριφέρθηκαν στις ανακρίσεις.

Οι τρομοκράτες δεν αυτοκτόνησαν κατά τη σύλληψη.
Δεν προσπάθησαν καν να δώσουν μάχη αλλά προσπάθησαν να τρέξουν μακριά.

Όλοι τους κρατήθηκαν ζωντανοί, τρέμοντας και έκλαιγαν γονατιστοί μπροστά στα μάτια των Ρώσων, συμπεριλαμβανομένων χριστιανών και μουσουλμάνων.

Θυμηθείτε τις αρχές της δεκαετίας του 2010, θυμηθείτε τη Συρία και το Ιράκ, τα μέσα και τα τέλη της δεκαετίας του ’90, τις συγκρούσεις στα Βαλκάνια, τη Νότια Ρωσία, την Κεντρική Ασία και το Αφγανιστάν.

Ούτε ένας τρομοκράτης, εμμονικός με τη μοίρα και τα ιδανικά του, δεν συμπεριφέρθηκε όπως αυτοί οι συνηθισμένοι δειλοί μισθοφόροι, που δεν έχουν Πίστη, Πατρίδα, Ήθος.

Η Ουκρανία προσπάθησε να μεταφέρει τους τρομοκράτες στο ουκρανικό έδαφος.

09.JPG

Προηγούμενο άρθροΛΑΡΙΣΑ: ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ 19ΧΡΟΝΟΥ σε ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ
Επόμενο άρθροΑΝΕΚΔΟΤΟ