Αρχική Ελλάδα Κυψέλη: Στον Εισαγγελέα ο Γεωργιανός που τραυμάτισε μαθητή και διευθυντή

Κυψέλη: Στον Εισαγγελέα ο Γεωργιανός που τραυμάτισε μαθητή και διευθυντή

34
0


Στον Εισαγγελέα θα οδηγηθεί ο σήμερα Τετάρτη (27/3), ο 19χρονος, που επιτέθηκε με σφυρί και μαχαίρι σε μαθητή και διευθυντή, στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών, στην Κυψέλη.

Ο νεαρός που είναι εξωσχολικός, στις 8:30 το πρωί της Τρίτης (26/3), «μπούκαρε» ξαφνικά στον χώρο του σχολείου και μόλις είδε τον Νιγηριανό μαθητή του επιτέθηκε και τον χτύπησε με σφυρί στο κεφάλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως μετά, ο Γεωργιανός μαχαίρωσε στην κοιλιά τον διευθυντή του σχολείου, που στο μεταξύ είχε τρέξει για να βοηθήσει τον μαθητή του σχολείου.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί, που συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος τους είπε ότι «του επιτέθηκα, επειδή είχε τσακωθεί με τον αδελφό μου».

Ο 19χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μαθητής και ο διευθυντής του σχολείου διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» με τους γιατρούς να τονίζουν ότι «η κατάσταση τους είναι εκτός κινδύνου», ενώ ο δράστης κρατείται στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες σήμερα (26-3-2024) στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 19χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες σήμερα, ο 19χρονος εισήλθε σε σχολικό συγκρότημα στον Άγιο Παντελεήμονα, στο οποίο δεν τυγχάνει μαθητής, προσέγγισε τον 18χρονο και του επιτέθηκε με σφυρί, τραυματίζοντας τον στο κεφάλι.

Η πράξη του έγινε αντιληπτή από τον διευθυντή του σχολείου ο οποίος προσπάθησε να προστατέψει τον 18χρονο, όμως ο 19χρονος του επιτέθηκε με μαχαίρι τραυματίζοντας τον στην κοιλιακή χώρα.

Κληθέντες αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης μετέβησαν άμεσα στο σχολικό συγκρότημα όπου εντόπισαν τον 19χρονο εντός υπογείου χώρου.

Στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν, ο 19χρονος προσπάθησε να τους πλήξει με μαχαίρι χωρίς να τα καταφέρει, και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα.

Σε γενόμενο έλεγχο στην κατοχή του 19χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2 μαχαίρια,
  • σφυρί και
  • 6,5 γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».



zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΗΠΑ: Πέθανε ο Αμερικανός γλύπτης Ρίτσαρντ Σέρα
Επόμενο άρθροΣημαντική αύξηση των πωλήσεων δικύκλων το πρώτο δίμηνο του 2024