Αρχική Κόσμος Βενεζουέλα: Ο αντιπολιτευόμενος πρώην πρόεδρος του Εκλογικού Συμβουλίου, υποψήφιος για την προεδρία...

Βενεζουέλα: Ο αντιπολιτευόμενος πρώην πρόεδρος του Εκλογικού Συμβουλίου, υποψήφιος για την προεδρία της χώρας

56
0

Ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE) της Βενεζουέλας Ενρίκε Μάρκες, προσκείμενος στην ευρύτερη αντιπολίτευση, κατέθεσε χθες Δευτέρα την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη λατινοαμερικάνικη χώρα στις 28 Ιουλίου.

Λίγες ώρες πριν λήξει η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων, ο Μάρκες προτάθηκε από το πολιτικό κόμμα «Επικεντρωμένοι» (Centrados) και από τα κεντρικά γραφεία του CNE δήλωσε ότι θέλει να εκπροσωπήσει την πολιτική αλλαγή στη Βενεζουέλα και θα ξεκινήσει μια περιοδεία στη χώρα με στόχο να πείσει τους πολίτες ότι το μόνο μέσο για την επίτευξη αυτού του σκοπού είναι οι κάλπες.

«Θέλουμε να εκπροσωπήσουμε τον λαό της Βενεζουέλας που υποφέρει, τον λαό που είναι εξοργισμένος από τη διαφθορά, τον αποδεκατισμένο από τη μετανάστευση, τους ανθρώπους που ονειρεύονται μια καλύτερη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο Μάρκες, ο οποίος στηλίτευσε τη στάση άλλων ηγετών της αντιπολίτευσης που είχαν ζητήσει αποχή σε άλλες προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες, καθώς θεωρεί ότι αυτό τελικά έχει επιδεινώσει τα προβλήματα του νοτιοαμερικάνικου κράτους.

Βενεζουέλα: Ο αντιπολιτευόμενος πρώην πρόεδρος του Εκλογικού Συμβουλίου, υποψήφιος για την προεδρία της χώρας
Ο Enrique Marquez σε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης μετά την κατάθεση της υποψηφιότητάς του (Photo by Federico Parra / AFP)

Την ίδια ώρα, ο κυριότερος συνασπισμός της αντιπολίτευσης (Δημοκρατική Ενωτική Πλατφόρμα – PUD) κατήγγειλε τα “τεχνικά” εμπόδια που ορθώθηκαν για να αποτρέψουν την εγγραφή της υποψηφιότητας της ιστορικού Κορίνα Γιόρις, η οποία επελέγη από την Πλατφόρμα μετά τον αποκλεισμό από τις δικαστικές αρχές της υποψηφιότητας της Μαρία Κορίνα Ματσάδο που είχε νικήσει στις προκριματικές εκλογές του αντιπολιτευτικού μετώπου τον περασμένο Οκτώβριο.

Μετά την απόρριψη της υποψηφιότητας της Γιόρις, η PUD ζήτησε από το CNE να παρατείνει κατά τρεις ημέρες την προθεσμία για κατάθεση υποψηφιοτήτων, προκειμένου να «διορθωθούν οι ντε φάκτο νομικές παραβιάσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας» και κάλεσε τον πρόεδρο Μαδούρο να σεβαστεί το Σύνταγμα και τα πολιτικά δικαιώματα. Το αίτημα δεν έτυχε καν απάντησης.

Από την πλευρά της, η Ματσάδο προειδοποίησε ότι εάν ο υποψήφιος που θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Μαδούρο στις προεδρικές εκλογές έχει τελικά επιλεγεί από την κυβέρνηση, αυτές δεν θα μπορούν να θεωρηθούν πραγματικά εκλογές.

Πηγές: EFE, France24

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ertnews.gr

Προηγούμενο άρθροHyundai: Ανανέωση για το i30 – Δείτε τι νέο φέρνει αλλά και τους διαθέσιμους κινητήρες
Επόμενο άρθροΕννέα «ενοχικά» φαγητά είναι τελικά πιο υγιεινά από όσο φαντάζεστε