Αρχική Uncategorized ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ για ΓΑΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ στην ΕΛΛΑΔΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ για ΓΑΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ στην ΕΛΛΑΔΑ

3867
0

Η πρώτη αναγγελία γάμου μεταξύ γυναικών στην Ελλάδα είναι γεγονός, καθώς δημοσιεύθηκε στο σημερινό φύλλο της «Εφημερίδας των Συντακτών»

Η αναγγελία  αναφέρει:

«Η ΔΑΝΑΗ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ του Κωνσταντίνου Δεληγεώργη και της Δήμητρας Δεληγεώργη το γένος Κυριαζοπούλου που γεννήθηκε και κατοικεί στον Δήμο Αθηναίων και η ΑΛΕΞΙΑ ΜΠΕΖΙΚΗ του Δημητρίου Μπεζίκη και της Κατερίνας Μπεζίκη το γένος Τσομπανόγλου που γεννήθηκε στον Δήμο Θεσσαλονίκης και κατοικεί στον Δήμο Αθηναίων πρόκειται να παντρευτούν και ο γάμος θα γίνει στον Δήμο Αθηναίων».

Πρόκειται για την ψυχοπαιδαγωγό Δανάη Δεληγεώργη και την ηθοποιό Αλεξία Μπεζίκη.

Σημειώνεται πως η κυρία Δεληγεώργη είχε μιλήσει στις 12 Ιανουαρίου στο Kontra Channel σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Δεν είναι εύκολο να ξεριζωθούν οι πεποιθήσεις των προηγούμενων γενεών. Δεν εξαλείφονται αμέσως. Υπάρχουν εκεί, μέσα μας. Όμως, νιώθω πως υπάρχει η πρόθεση για αλλαγή.

Ξέρετε υπάρχουν δύο δρόμοι: να επαναστατήσεις παρά τον φόβο ή να μην επαναστατείς και να ψάχνεις να βρεις έναν τρόπο να υπάρξεις στα κρυφά ή κάπου μακριά. Πιστεύω πως πρέπει να δίνουμε τη μάχη, παρά τον φόβο», είχε δηλώσει.

Ο πρώτος γάμος μεταξύ ανδρών θα τελεστεί στη Ν. Σμύρνη

Ο πρώτος γάμος μεταξύ ανδρών έχει αναγγελθεί ήδη, μια ημέρα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο.

Για περισσότερα από 20 χρόνια, ο Σταύρος Γαβριλιάδης και ο Δημήτριος Ελευσινιώτης έχουν χτίσει μια ζωή μαζί.

Το ζευγάρι αγόρασε μαζί ένα σπίτι και ξεκίνησε μια οικογένεια.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν ήταν δυνατόν να παντρευτούν ή να αναγνωριστούν και οι δύο ως γονείς των τριών παιδιών τους.

Αυτό φυσικά αλλάζει με τον νέο νόμο που ψηφίστηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Η αγγελία για τον γάμο
«Ο Δημήτριος Ελευσινιώτης του Σπυρίδωνα και της Άννας, το γένος Βυλλιώτη που γεννήθηκε στη Σαλαμίνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη Αττικής και ο Σταύρος Γαβριηλίδης του Χρήστου και της Ευγενίας, το γένος Δρόσου, που γεννήθηκε στην Αθήνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη, θα έλθουν σε γάμο που θα γίνει στη Νέα Σμύρνη Αττικής».

Η Ελλάδα έγινε η 37η χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την ισότητα στο γάμο, με την τροποποίηση του άρθρου 1350 του Αστικού Κώδικα και την εισαγωγή του κανόνα ότι ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δύο προσώπων ίδιου ή διαφορετικού φύλου.

Προηγούμενο άρθροΣΑΣΜΟΣ: ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΠΑΙΝΕΙ στη ΣΕΙΡΑ – ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ η ΣΑΝΤΡΑ ΜΑΡΑΘΑΚΗ που ΕΡΩΤΕΥΕΤΑΙ τον ΑΣΤΕΡΗ
Επόμενο άρθροΚΑΙΡΟΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ «ΚΥΜΑ» ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ από την ΙΤΑΛΙΑ με ΒΡΟΧΕΣ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ και ΒΟΡΙΑΔΕΣ – ΠΟΥ και ΠΟΤΕ θα ΧΤΥΠΗΣΕΙ